Paz. Nis 28th, 2024

Asgari Ücret 2013 Ne kadar Olacak sorusu yeni yıla girerken İşçi sendikaları, işçiler ve işçilerin aileleri tarafından merakla beklenmekte. Geçen yıllarda yaşanan zam pazarlıklarından umduklarını alamayan Türkiye işçi sendikaları kurumu ve işçiler bu seneki zam pazarlıklarından ise açıkcası ümitsizler.

Asgari Ücret geçen sene net olarak 739.69tl iken bu sene hali hazırda Türkiye işçi sendikaları ve işçiler Türkiye İstatistik Kurumun açıkladığı kasım ayı zam oranlarından hareketle oluşturulan net bin yirmi beş lira olmasını diliyor. Bu her ne kadar da çok zor gibi görülse de İşçi Sendikaları ve işçiler de en azından 2013 asgari geçim indirimi dolayısıyla umutlu.

Diğer taraftan Hükümetin son açıkladığı asgari ücret 2013 ten verginin muaf olacağı ve bu muafiyetten doğan 200 liranın işçinin cebinde kalacağını duyurması İşçilker tarafından sevinçle karşılandı. Son 10 yıllık asgari ücret zamlarında işçinin belinin büküldüğünü ve zor durumda kaldıklarını açıklayıp 2013 asgari ücret artışlarının tatminkar olacağını açıklayan hükümet kanadının açıklaması işçiler tarafından sevinçle karşılandı. Milyonlarca İşçi ve işçi ailesi tarafından merakla beklenen 2013 asgari ücret zam oranları Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı faruk çelik tarafından açıklandı.

Buna göre yılın ilk aylık periyodunda 4.1 ve yılın ikinci altı aylık periyodunda da yüzde 4.4 olmak üzere yıllık bazda toplamda 8.61 oranında artış yaşayacak. Bu rakamlarla beraber yılın ilk 6 aylık dönemi için 774 lira olurken yılın ikinci altı aylık döneminde ise toplamda 804 lira olarak belirlendi asgari ücret. Bu sene diğer yıllara nazaran 2013 asgari ücret zam oranlarını belirlerken bir ilk yaşandı.

Hükümet kanadı ve Türkiye işçi sendikaları kurumu arasında yapılan zam pazarlıklarında ilk kez oybirliğiyle zam oranı belirlendi.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”