Per. Nis 25th, 2024

Kurtlar Vadisi Pusu’nun ‘küpelisi’nin Kitabı Çıktı

Kamera oyunculuğu ile ilgili Türkiye’de ilk kitabı, en çok izlenen diziler arasında yer alan Kurtlar Vadisi’nde Şamil (Küpeli) karakterini canlandıran Atilla Alpar yazdı.

Alpar’ın, ‘Kamera Oyunculuğu’ isimli kitabı raflardaki yerini aldı.
2003-2012 yılları arasında sırasıyla; Kurşun Yarası, Hekimoğlu, Acı Hayat, Ümit Milli, Zor Karar, Kurtlar Vadisi Terör ve Firar’da rol alan ve asıl çıkışını Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde “Şamil” karakteriyle yapan Atilla Alpar’ın ‘Kamera Oyunculuğu’ isimli kitabı çıktı.

2012 yılının en başarılı aktörü ödülü alan Alpar, kitabıyla ilgili şunları söyledi: “Günümüzde en popüler olan oyuncuları, örneğin Johhny Depp ve Brad Pitt’i incelediğimizde, ‘method’ oyunculuk modellerini belirli ölçüde kamera oyunculuğu ile harmanladıkları ve bu harmanı da kendi yorumlarıyla ortaya koydukları görülüyor.”
Gürhan Elmalıoğlu, Derya Alabora, Cüneyt Türel ve Varlam Nikoladze’den tiyatro eğitimi alan Alpar, 2010 yılında Avrupa Üniversiteleri Tiyatro Festivali’ne katıldı ve sırasıyla; Dougles Cockle, Jan Barta, Teresa Brayshaw, Marina Markoviç gibi Avrupa’nın en önemli tiyatro akademisyenlerinden oyunculuk atölye eğitimi alarak oyunculuk eğitim anlayışına evrensel bir boyut kattı.

ATİLLA ALPAR
“Aktörlükte Sahne Dövüşü” gibi çeşitli bilimsel yazılarının yanı sıra “Pozitif Amaca Yönelik Müşteri İlişkileri ve Pazarlama Aktörlüğü” gibi verdiği çeşitli seminerleri bulunuyor. Amerikalı tiyatro yazarı D. T. Arcieri’nin Çığlık adlı oyununu da Türkçe’ye kazandıran Alpar’ın özellikleri arasında sahne dövüşü koreograflığı, kamera önü oyunculuğu eğitmenliği, sopa dövüşü, kılıç kullanmak ve at binmek yer alıyor. Alpar’ın rol aldığı tiyatro oyunlarından bazıları ise şunlar: Bremen Mızıkacıları (çocuk oyunu), Midas’ın Kulakları, Yaşar Ne Yaşar Yaşamaz, Yalancı, Kapışıyorlar (Romeo ve Juliet uyarlama Stage Combat), Gamsız Çapkın, Bir Delinin Hatıra Defteri, Belgelerle Kurtuluş Savaşı.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”