Cts. Nis 27th, 2024

Popüler UBC-C bağlantı birimi mobil platformlara gelmeye hazırlanıyor. Google’ın USB-C’i getireceği bir sonraki cihazların Android telefonlar olacağı ortaya çıktı.

 

MacBook lansmanı ile birlikte adından sıkça söz ettirmeye başlayan USB-C bağlantı birimi bu haftaya da iddialı bir giriş yaptı.

Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarında bağlantılar için sadece USB-C kullanacağı söylentileri ile gündeme gelen USB-C, Google’ın duyurduğu Chromebook Pixel bilgisayarında da kullanılacağı duyulunca kullanıcılar tarafından yakın bir şekilde takip edilmeye başlandı.

Şimdi ise bu teknolojinin Android cihazlara geleceği dedikoduları ortaya çıktı. Droid Life sitesinin haberine göre, Google USB-C’yi Android cihazlara taşıyacak. Google’ın ürün yöneticisi Adam Rodriguez, bağlantı biriminin Chrome OS cihazlarda ve ilerleyen dönemlerde Android akıllı telefonlarda kullanıcağını da açıkladı.

Google’ın Android platformu için USB Type C’ye destek sağlamasıyla birlikte bağlantı birimlerinin standart şekilde USB-C olması durumunun yaşanabileceği konuşuluyor. Windows 10 lansmanında da USB-C birimine destek verileceği söylenmişti.

Bakalım yeni USB teknolojisi hedeflediği başarıyı yakalayabilecek mi?

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”