Cum. Nis 26th, 2024

Oyun en az iki kişi ile oynanır ve herhangi bir oyuncu sınırı yoktur. Beş taş oyununda 5 taş bulunur. Bu taşlar aynı büyüklükte ve bir avuca sığacak kadar olmalıdır. Oyunda ilk başlayacak oyuncuyu seçmek için kura, sayışma veya taş kağıt makas oynanarak sırası ile seçilebilir. Oyunda yanma ise, taşları yakalayamayan oyuncu yanar. Diğer oyuncuya sıra geçer.


1. Adım: Başlayan oyuncu beş taşı eline alır ve yere atar. Yerden bir taşı fırlatıp, fırlattığı taş yere düşmeden yerden bir taş alır ve fırlattığı taşı tutmaya çalışır. Bu şekilde yerdeki taşları toplamaya çalışır.

2. Adım: Birinci adımı geçen oyuncu 2. adımda ise yerden bir taş fırlattıktan sonra yerden 2 taş almaya çalışır.

3. Adım: Bu iki adımı da geçen oyuncu 3. adımda bu sefer 3 taşı yerden almaya çalışır.

4. Adım: 3 adımı da geçen oyuncu 4. adımda bir taşı fırlatıp kalan taşların hepsini yerden almaya çalışır.

5. Adım: Bu adım oyuncuların en çok zorlandığı adımlardan birisidir. Oyuncu birinci adımdaki gibi tek tek taşlarını alır. Fakat taşların hepsi avucunda kalmak zorundadır. Aynı zamanda yerdeki taşların birini alırken diğer taşlara dokunmamalıdır.

6. Adım: Bu aşamada oyuncu elini karış gibi köprü yapıp yerdeki taşları seçtiği bir taşı havaya atıp taş düşmeden birer birer taşları köprüden geçirmeye çalışır.

7. Adım: Bu adım son adım ve en zor olan adımdır. Bu adımda taşların hepsini havaya atılır ve elinin ters tarafıyla tutulur. Bunları da fırlatıp avuçla yakalanır. En son avucunda ne kadar taş var ise oyuncunun puanı olur.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen