Cum. Nis 26th, 2024

Dün gece geç saatlerde BioWare cephesinde adeta bir deprem yaşandı. BioWare genel müdürü Casey Hudson ve Dragon Age’in baş yapımcısı Mark Darrah birer mesaj yayınlayarak BioWare’den ayrıldıklarını duyurdular.

Electronic Arts CSO’su Laura Miele de aynı saatlerde bir açıklama yayınlayarak iki ünlü ismin de yollarına BioWare olmadan devam etme kararı aldıklarını yazdı. Bu ayrılığın ardından BioWare’in başına Electronic Arts’tan Samantha Ryan getirilirken, BioWare’e Blizzard’dan katılan Christian Dailey’in de Dragon Age 4’ün başına geçtiği açıklandı.

BioWare’de yaprak dökümü bundan üç sene önce başlamıştı; orijinal Baldur’s Gate’in baş tasarımcısı James Ohlen, Mass Effect 1 ve 2’nin baş yazarı Drew Karpyshyn, Mike Laidlaw, Ben Irving gibi önemli isimler de birer birer stüdyoyla bağlarını koparmıştı.

Mark Darrah 1997’den, Casey Hudson ise 1998’den beri BioWare’deydi ve birlikte sayısız kaliteli oyunun altına imza atmışlardı. Her ikisinin de yayınladıkları ayrılık mesajlarını okuyunca (şuradan ve şuradan okuyabilirsiniz) birbirlerinin bu kararlarından haberdar oldukları anlamı çıkıyor. Çünkü her ikisi de mesajlarında diğerinin de stüdyodan ayrıldığı haberini vermişler. Her iki isim de bundan sonra kendilerini neyin beklediğini bilmediklerini yazmışlar.

Bir başka ihtimal ise Electronic Arts ile BioWare arasında yaşanan anlaşmazlıklar sonucu bu iki ünlü ismin istifaya zorlanmış olabileceği. Yorumlarda bu ihtimal de sıkça dillendirilmiş, bu konuda daha net bir açıklama gelirse elbette onu da paylaşırız.

Bu iki ayrılığın ardından artık eski BioWare’in yerinde tamamen yeller esiyor diyebilirim.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen