Cum. Nis 26th, 2024

İngiltere’nin güneyinde korona virüsünün daha hızlı yayılacak şekilde mutasyona uğradığının tespit edilmesi sonrasında Avrupa’da yeni bir alarm hali var. Hollanda, İngiltere’den ülkeye gelecek uçuşları bugünden itibaren askıya aldı.

SEYAHAT UYARISI DA YAPILDI

Hollanda’dan yapılan açıklamada, ülkede aralık başında Covid-19 pozitif bir kişiden alınan virüs örneğinde İngiltere’de görülen mutasyonun tespit edildiği belirtildi. Buna göre, söz konusu mutasyonun Hollanda’da da yayılmaması İngiltere’den ülkeye yapılan uçuşlar şu an için 1 Ocak gününe dek askıya alındı. Hollanda hükümeti, zorunlu haller dışında Hollanda’dan İngiltere’ye seyahat edilmemesi için de uyarıda bulundu.

BAŞBAKAN JOHNSON: YÜZDE 70 DAHA HIZLI YAYILIYOR

İngiltere hükümeti geçtiğimiz hafta, başkent Londra dahil ülkenin güney kentlerinde korona virüsünün daha önceki aylara kıyasla daha hızlı yayıldığını ve bu durumun VUI-202012/01 adı verilen bir mutasyondan kaynaklanıyor olabileceğini duyurmuştu. İngiltere Başbakanı Boris Johnson da dün yaptığı açıklamada, mutasyona uğramış varyantın eskiye göre yüzde 70’e varan oranlarda daha bulaşıcı olabileceğini söyledi.

DSÖ: YAKIN TEMAS HALİNDEYİZ

Dünya Sağlık Örgütü ise yeni varyant konusunda İngiliz yetkililerle yakın temas halinde olduklarını duyurdu. Bu haberin ardından, İngiltere’de Londra dahil birçok güney kentindeki kısıtlamalar sıkılaştırılmış durumda. Ülkede bir yandan da aşılama süreci devam ediyor. (DIŞ HABERLER)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen