Sal. May 7th, 2024


Toplumsal Belediyecilik anlayışı ile kent genelinde çalışmalarını sürdüren Didim Belediyesi, Balat Mahallesi’nde bulunan tarlasına kışlık sebzelerin ekimine başladı. Yetiştirilen eserler vatandaşlara fiyatsız olarak dağıtılacak.

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile değerli projelere imza atan Didim Belediyesi, güçlü ekonomik süreçlerde vatandaşlara dayanak olmak amacıyla kendisine ilişkin tarlasına kışlık sebzelerin ekimine başladı. Geçtiğimiz yıllarda ekilen ve mahsulleri vatandaşlara fiyatsız olarak dağıtılan Balat Mahallesi’nde bulunan tarlaya Didim Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü grupları tarafından marul, soğan, maydanoz, dereotu, roka, enginar, ıspanak, pırasa ve kara lahana gibi kışlık sebzelerin ekimine başlandı. Ekilen sebzeler, kış boyunca toplanarak, vatandaşlara fiyatsız olarak ulaştırılacak.

Mevsim sebzelerini hemşehrilerimizin sofralarına ulaştırmak için çalışmaları bizzat yerinde denetleyen Didim Belediye Lideri A. Deniz Atabay, “Tarlamızda, kış ayı için sebzelerimizi ekiyoruz. Kışlık sebzelerimizin dikimi için tarlamızda 25 dönümlük bir alan ayırdık. Aşağı üst toplam 4 dönümlük alana enginar ekiyoruz. Ondan evvel kara lahana, ıspanak, pırasa, roka, dereotu, maydanoz, soğan, marul sebzelerinin neredeyse tamamını ektik. Mevsimsel olarak toprağımızı yenileyip, havalandırıp bekleme mühletini de göz önünde bulundurarak sezonluk sebzelerin dikimini gerçekleştiriyoruz.” dedi

BAŞKAN ATABAY, TAZE SEBZELERİMİZİ FİYATSIZ OLARAK HALKIMIZLA BULUŞTURUYORUZ

Didim Belediye Lideri A. Deniz Atabay, “Tarlamızda ürettiğimiz taze sebzelerimizi fiyatsız olarak halkımızla buluşturuyoruz. Gereksinim sahibi olan vatandaşlarımıza şahsen kendimiz götürüp teslim ediyoruz. Mesai arkadaşlarımız bu işi epey entegre bir halde gerçekleştiriyor. Hizmetlerimizi klasik belediyecilik çalışmalarının yanı sıra vatandaşlarımıza hizmet etme anlamında arttırarak devam edeceğiz.” sözlerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen