Sal. Nis 30th, 2024

Altın vadeli işlemleri Cuma günü yükselişle kapandı ve fiyatların ABD mal ve hizmetlerinin maliyetine ilişkin verilerin Ağustos ayı için bir artış göstermesine rağmen dolar ve ABD tahvili getirilerindeki zayıflıktan bir miktar destek bulması ile hafta için küçük bir kazanç kaydetti. Peki, altın şimdi nasıl hareket edecek?

Chintan Karnani, altın fiyatında enflasyon verilerine dikkat çekti

Insignia Consultants araştırma direktörü Chintan Karnani “Bu hafta üç enflasyon verisi… altının yükselmesi gerektiğini gösteriyor” dedi. Geçen ay 40 yılın en hızlı yükselen Almanya ithalat fiyatlarına, geçen ay 13 yılın en yüksek seviyesine ulaşan Euro bölgesi enflasyonuna ve Ağustos’ta ABD enflasyonunun yükselişe geçerek oranı 30 yıllık yüksek bir seviyede bıraktığına değindi. Karnani, “Altın, çok yıllı yüksek enflasyona karşı en iyi korumadır” dedi. Ancak kısa vadede, trader duyarlılığı “düşüş için nötr” olduğu için “altında temkinli iyimserlik” öneriyor.

Boğa yatırımcıları, ekonomik toparlanma konusundaki belirsizliğin ve Federal Rezerv’in enflasyon endişelerinden kaynaklanan politikasının altın ve diğer değerli metaller için iyi bir ortam oluşturduğunu savundu. Fed’in, COVID pandemisinin en kötüsü sırasında sorunlu piyasalara likidite sağlamaya yardımcı olan Hazine ve diğer tahvillerde aylık 120 milyar dolarlık alımları azaltacak olmasına rağmen.

Carlo Alberto De Casa: Önemli bir düşüş olmayacak

Kinesis Money’de piyasa analisti Carlo Alberto De Casa bir araştırma notunda, “Her şeyden önce, Fed’in tahvil alımlarını azaltmaya başlaması yakın ve zaten piyasalar tarafından kısmen fiyatlanmış görünüyor. İkincisi, altın talebinin temel temeli nispeten sağlam görünüyor, bu da önemli bir düşüş olmayacağını gösteriyor” dedi. Kısmen Perşembe günkü seviyelere işaret ederek, altın yatırımcılarının önemli düşüşlerin ardından satın alarak varlığı avlamak için pazarlık yaptığını iddia ediyor.

De Casa, “Bu ani toparlanma, satıcıların güç kaybettiğini ve bu nedenle alıcıların düşüş sırasında yatırım yapmaya çalıştığını gösterebilir. Yatırımcılar şimdi altını son düşüşün ardından daha çekici bir seçenek olarak görüyor” dedi.

Karnani, altın piyasası için ileriye bakıldığında, ABD ekonomik verilerinin önümüzdeki hafta odak noktası olacağını söyledi. Daha güçlü verilerin “altında başka bir büyük satışa veya alışa sebep olacağını” söyledi. “Bu veriler bize dördüncü çeyrek için büyüme görünümünü gösterecek,” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen