Pts. May 6th, 2024

Popüler video paylaşım platformu YouTube, Covid-19’la mücadelede yeni adımlar atmaya devam ediyor. Yapılan yeni bir açıklamaya göre de platformda aşı karşıtlığı içeren ve aşılar hakkında yanlış bilgi yayan tüm videolar kaldırılacak.

Yapılan açıklamalarda YouTube, geçtiğimiz yıl Covid-19 ile ilgili yanlış bilgileri önlemeye yönelik getirdiği yasak kapsamında 130.000 içeriği kaldırdığını belirtti. Ancak bunun yeterli olmadığı ve bu konuda çok daha kapsamlı bir uygulamaya gerek olduğu ifade edildi.

Yeni kurallara göre onaylanmış aşılarla ilgili yanlış bilgi (aşının tehlikeli olduğu, kronik sağlık sorunlarına yol açtığı) içeren, aşı karşıtlığı yapan içeriklerin tamamı kaldırılacak. Bu aşılar yalnızca Covid-19 aşısını içermiyor. Kızamık, su çiçeği ve diğer birçok aşıyı içeren bütün aşı karşıtı içerikler yasaklanacak.

Daha önce de birçok sosyal medya platformu Covid-19 ve aşılarla ilgili yanlış bilgiler içeren içeriklere karşı önlemler almış ve milyonlarca gönderiyi engellemişti.

Bazı istisnalar olacak

YouTube’un açıklamalarında şunlar söylendi: “Covid-19 ve diğer aşılar ile ilgili yanlış iddiaların yayıldığını gözlemledik. Şimdi de Covid-19 aşısında uygulanan bu kuralları bütün aşılara genişletme kararı aldık. Aşılar hakkında yanlış bilgiler yayan tüm videolar kaldırılacak.”

Ayrıca açıklamalarda, “aşı politikaları, aşı denemeleri ve geçmişteki aşı başarısızlıkları ve başarıları “ gibi içeriklerin de dahil olduğu bir dizi önemli istisnanın bu kurallara dahil olmayacağı belirtildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen