Cum. Nis 26th, 2024

Yapılan araştırmalar sonucunda son yıllarda anneler ve babalar kız bebeklerine en çok Zeynep ismini koydular. İlk duyulduğunda eski bir isim gibi düşünülse de anlamı çok güzel olan Zeynep, günlük yaşantıyı da olumsuz etkilemiyor. Peki Zeynep isminin anlamı nedir? Zeynep Kuran’da geçiyor mu? Zeynep ne demek? İşte tüm bu soruların yanıtı:

Doğacak bebeklerine isim konusunda kararsız kalan ebeveynler adeta gece gündüz arayışa geçerler. Hem güzel hem farklı hem de güzel bir anlamı olsun diye düşünen anne babalar internet üzerinden isimlerin anlamlarına da bakıyor. Zeynep ismi de kız bebeklere verilen 2020 yılında da en çok tercih edilen isimler arasında. Eski dönemlerden günümüze gelen Zeynep ismi, birden çok anlama sahiptir. Ülkemizde 420 bin kişide bulunan Zeynep isminin asıl kökeni ise Arapça’dır. Gelin bu kadar tercih edilen Zeynep isminin anlamını öğrenelim:

ZEYNEP İSMİ NE ANLAMA GELİYOR?

Zeynep isminin en yaygın olan anlamı “Babasının süsü” dür. Diğer bir anlamı ile değerli mücevherler ve taşlar anlamına gelen Zeynep Arap, Fars ve Türk toplumlarında yüzyıllardan bu yana kullanılmıştır. 

ZEYNEP İSMİ KUR’AN-I KERİM’DE GEÇİYOR MU?

  • Zeynep ismi Kuran’da geçmemektedir. Ancak Peygamber Efendimizin kızının ismi Zeynep‘tir. Zeynep, Hazreti Fatma ve Hazreti Ali’nin kızıdır.

ZEYNEP İSMİNİN ÖZELİKLERİ:

Zeynep ismi iffet ve iyi ahlakı temsil eder. Zorluklarla mücadele etmede sabır ve dirayet ismin içerdiği manalardır. Sağduyu, merhamet ve adalet Zeynep isminin temsil ettiği değerlerdir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen