Cum. Nis 19th, 2024

1. Kalın kumaşlar kırışmasın

Kışlık kıyafetlerin kalın kumaşları, dar ve sıkışık gardıroplarda kolayca kırışacaktır ancak yazlık kıyafetlerin hafif kumaşlarını az bir buharla çözebilirken kışlık kıyafetlerdeki kırışıklığı ütüyle düzeltmek çok kolay olmayabilir. Bu nedenle kışlık kıyafetlerinizin hacimli yapısını da göz önüne alarak gardırobunuzda geniş alanlar açmanız doğru bir karar olacaktır. Bu noktada detaylı bir gardırop planlamasına ihtiyacınız olacaktır. Gardırobunuzda sadece iş yerinizde veya davetlerde, buluşmalarda giyeceğiniz elbiseler de olmayacak. Kışlık pijama takımı da, eldiven de, kışlık çoraplarınız da, evde giyeceğiniz günlük kazaklarınız da gardırobunuzda önemli bir hacim kaplayacaktır.

2. Pardesüler ve montlar da dolapta saklanır

Yanlış bir inanış olarak çoğu insan dışarıdan eve girdiğinde pardesüsünü, montunu, kabanını portmantoya asarak orada unutur. Ancak bu kötü alışkanlık bu değerli kıyafetlerin kısa sürede tozlanmasına, yıpranmasına ve eskimesine kapı açar. Oysa kapaklı bir portmanto veya bir askı dolabı, trençkotunuzun çok daha uzun süre yıpranmadan dayanmasını sağlayacaktır. Yeni bir trençkot ihtiyacınız varsa da Hepsiburada’nın kadın trençkot modellerini incelemenizi tavsiye ediyoruz.

3. Dolaplarınız güneş almasa iyi olur

Gardıroplar aslında kendi başına kıyafetlerimizi güneşten de korur ama özellikle güneşin çok yakıcı olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, odadaki perdeleri açtığımızda dolabınız eğer doğrudan güneş ışığı alan bir noktada bulunuyorsa, kısa sürede çok fazla ısınacak ve bu ısı çoğu kıyafetimizin kumaşı ya da iplikleri için çok da faydalı olmayacaktır. Kış mevsiminde bu güneş etkisi çok büyük risk oluşturmasa da özellikle yaz sıcaklarında güneşin doğrudan gardıroba veya kışlıklarınızı kaldırdığınız depolama alanlarına vurmamasına özen göstermelisiniz. Biraz gölge iyidir.

4. Havalandırmayı ihmal etmeyin

Kış aylarında penceleri çok sık açmadığımız için, kaloriferin veya diğer ısıtıcıların etkisiyle evin içindeki hava hızlı şekilde kurur. Çok nemli bir ortam kumaşlar için zararlı olduğu gibi, çok kuru bir sıcak ortam da bazı kumaşları yıpratabilir. Hem kendi sağlığınız hem de kıyafetlerinizin sağlığı için, sabahları uyandıktan sonra yatak odanızın penceresini ve gardırobunuzun kapısını bir saat kadar açık bırakmak, hem evdeki havanın tazelenmesi için faydalı olur, hem de kıyafetlerinizin havalanması için yararlıdır.

5. Dolap kokularını keşfedin

Askılarınıza asacağınız minik dolap kokusu aparatları veya hoş kokular yayan diğer çözümler, kıyafetlerinizin daima “giyip çıkmaya” hazır halde saklanmasına yardımcı olacaktır.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen