Per. Mar 28th, 2024

Kapak fotoğrafı: Fendi / Valentino / Prada

Kabul edelim, bir an için günlük ev kıyafetleri giymek keyifliydi… Fakat şimdi gidecek bir yer olmasa bile şık giyinmek için çok fazla özlem var. Tasarımcılar, çorap gibi en sıradan gardırop parçalarını alıp, onları göz alıcı, neşe saçan parçalara dönüştürerek buna yanıt veriyor. Artık biraz daha gösterişli olan bir diğer gardırop vazgeçilmezi ise klasik eldivenler…

Son zamanlarda kırmızı halı, podyumları ya da sokak modasını takip ediyorsanız, eldivenlerin cesur bir gösterişte olduğunu fark etmişsinizdir. Yeni sezonda, eldivenler önemli bir aksesuar trendi olarak ortaya çıktı. Zarif durumlar tercih her zaman saten bir çift olsa da; bu sonbahar, eldiveni geleneksel resmi kıyafetten çıkarıp günlük gardıroplara taşıdı. Dokuyu değiştirmekten deri ve süet kullanmaktan, baskılar ve parlak renkler eklemeye kadar; her detay bu aksesuar trendini herhangi bir kıyafete kolayca eklemenizi sağlıyor.

Fotoğraflar: Prabal Gurung / Peter Do / Altuzarra

Kış günleriyle eşanlamlı olan eldivenler soğuklardan korunmanın bir parçasıdır. Yine de deri seçeneklerinin dışında, stil cephesinde çok az şey sunuyorlardı. Eski zamanlarda eldivenler, modanın olmazsa olmazıydı. 1950’lerin kırmızı halılarında ve şık sokaklarında çok az kadın eldivensiz görülürdü. Ve moda geçmişe saygı göstermeyi sevdiğinden, eldivenlerin büyük bir ihtişamla yeniden ortaya çıkması an meselesiydi.

Ve Sonbahar/Kış 2021 sezonunda moda, eldivenleri yeni bir trend olarak onayladı. Sezon koleksiyonlarında, tasarımcılar eldivenleri en iddialı şekilde karşıladı. Stil ikonları da bu farklı aksesuarı büyük bir coşkuyla kucakladı.

Tipik olarak soğuk kış günleri için ayrılan bu aksesuarların, Valentino, Prada, Fendi gibi tasarımcılar o kadar işlevsel olması gerekmediğini söylüyor. Herhangi bir görünüme heyecan katabilirler ve havalı bir şekilde giyilebilirler.

Prada’nın en son koleksiyonu, dirsek uzunluğundaki bir eldivenin coşku ve ihtişamının balo salonu zeminine ya da operadaki bir geceye ayrılması gerekmediğini kanıtladı. Fendi, o muhteşem deri çiftlerin soğuk havalarda ortaya çıkmaması ve her görünüme asi bir dokunuş katabileceğini gösterdi. Valentino, en sevdiğiniz mini elbisenize uygun bir çift uzun eldiven ekleyerek, parti için hazırlanmanızı en dikkat çekici şekilde kolaylaştırdı.

Fotoğraflar: Getty Images

Met Gala kırmızı halısında tül eldivenleri ile Kendall Jenner, siyah deri çiftiyle Gigi Hadid ve parlak detaylı eldivenleri ile Yara Shahidi gibi yıldızlar, gelmekte olan bu iddialı trende öpücüklerini yolladılar. Miley Cyrus, Dua Lipa, Anya Taylor-Joy gibi ünlüler ise Instagram dünyasına eldiven tercih ettikleri stilleri ile görünümlerini bıraktılar.

Peki ya siz sezonun bu cesur trendini denemeye ne dersiniz?

Zamansız siyah elbisenize bir dokunuş mu katmak istiyorsunuz? Dirsek uzunluğunda saten eldivenler ile eşleştirmeyi deneyin.

Yaklaşan bir etkinliğiniz var ve bir etki yaratmak mı istiyorsunuz? Görünümünüze havalı eldivenleri, aksesuar olarak eklemeyi deneyin ve ne kadar güzel göründüklerine şaşırın.

Eğlenceli bir stil anı yaratmak için rahat bir kot pantolon ve grafik baskılı bir üst ve canlı dikkat çeken bir çift tercih edin.

Üstünüze yapışan bir bluz ya da elbiseye hareket katmak için, geniş büzgülü eldivenleri deneyebilirsiniz.

Ancak, bu stil anından gerçekten korkuyorsanız, yolculuğa basit siyah orta uzunlukta bir deri çiftle başlayın. Geniş kollu bir üstün veya büyük beden bir blazer ceketin altına giyin ve nasıl hissettirdiğini görün. Test edin ve kendinize meydan okuyun. Sizin için başarısız olursa, bu aksesuarı yalnızca işlevsel araçlar için saklayın. Çünkü dondurucu soğuk bir günde, eldivenler olmazsa olmazdır.

1

VERSACE
Siyah Logo Baskılı Kadın Deri Eldiven
10.950 TL
beymen.co

2

BOTTEGA VENETA
Çivili Deri Eldiven
490 €
net-a-porter.com

3

ZARA
Tek Parmaklı Örgü Eldiven
99,95 TL
zara.com

4

MARINE SERRE
Bej İkinci Deri Dövme Eldiven
215 €
brownsfashion.com

5

MASSIMO DUTTI
Uzun Kaşmir Ve Yünlü Eldiven
349 TL
massimodutti.com

6

VETEMENTS
Eldiven Kollu Piton Baskı Jarse Mini Elbise
1120 $
matchesfashion.com

7

BEYMEN COLLECTION
Bej Doku Detaylı Kadın Deri Eldiven
1299 TL
beymen.com

8

MANGO
Kırmızı Eldiven
199,99 TL
shop.mango.com

9

PRADA
Keseli Uzun Deri Eldiven
1200 €
prada.com

10

VALENTINO
Uzun Eldiven
565 €
valentino.com

11

H&M
Deri Eldiven
219 TL
hm.com

12

MAX MARA
Kaşmir Eldiven
130 £
mytheresa.com

13

KARL LAGERFELD
K/Monogram Tül Eldiven
79 €
karl.com

14

YARGICI
Renkli Eldiven
279,99 TL
yargici.com

15

DOLCE&GABBANA
DG Logolu Deri Eldiven
455 €
dolcegabbana.com

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen