Paz. May 5th, 2024

‘House of Gucci’ filmi 2021’in sonuna damgasını vurdu desek yalan olmaz. Al Pacino’dan Adam Driver’a, Lady Gaga’dan Jared Leto’ya kadar birçok ünlünün yer aldığı film popüler kültürün favorileri arasında yer aldı. Eleştirmenler filmin bazı noktalarını eleştirse de Lady Gaga, Patrizia Reggiani rolü ile Altın Küre Ödülü’ne aday oldu. Eski eşi Maurizio Gucci’yi öldürmesi için bir kiralık katil ile iş birliği yapan Patrizia Reggiani, 18 sene hapis yatmıştı.

Geçtiğimiz Kasım ayında Hollywood’a olan aşkını Hollywood Bulvarı’ndaki ‘Love Parade’ defilesi ile ilan eden Alessandro Michele, filmi henüz izlemediğini ve izleyip izlemeyeceğine emin olmadığını söylemişti. Şimdi ise Milano Moda Haftası’nda Gucci’nin Sonbahar Kış 2022 koleksiyonunu sergileyen Michele, defileden önce verdiği röportajda filmi izlediğini söyledi.

“Ben bu şirkete 30 yaşındayken geldim ve şimdi ise neredeyse 50 yaşındayım” diyen Michele, “Aile ile çalışan birçok insanla çalıştım ve hepsi çok sofistike, çok güzel, sanatçı ve koleksiyoner insanlardı” diye ekledi. “Paolo Gucci ne kadar güzeldi, ne kadar yaratıcıydı ve ne kadar güzel konuşuyordu… İşin gerçeği bu” diye devam eden Michele, arkadaşı ve Gucci moda evi partneri Jared Leto’nun Paolo Gucci karakterine yorum yaptı. “Hepsi çok iyi İngilizce konuşuyordu. Ailenin tüm erkekleri çok yakışıklı ve çok sofistikeydi. Bir tanesi İtalya’da film yıldızıydı” diyen Michele, ‘House of Gucci’ filminde Jeremy Irons’un canlandırdığı Rodolfo Gucci’ye atıfta bulundu. “Filmde oldukça garip bir şey anlatıyor gibilerdi” diyen Michele, Ridley Scott’un yönettiği filmi biraz absürt bulduğunu itiraf etti.

Moda tasarımcısı olmadan önce Hollywood’da kostüm tasarımcısı olmak istediği bilinen Michele, Gucci koleksiyonlarına ve kampanyalarına sinematografik detaylar eklemesi ile biliniyor. “Bir filmin her zaman bir bakış açısı vardır. Gucci’nin ne kadar güçlü olduğu mesajının net olmasını beğendim. Bu sadece moda sektörüne değil dünyanın yaratıcılığına dahil olan bir şey” diyen Michele, “Ünlü oyuncular ile, hatta biri çok yakın arkadaşım, ailenin hikayesi üzerine tamamen yeni bir şey yaratabiliyorlar ve bu da Gucci’nin her zaman popüler olacağının kanıtı” diye ekledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen