Paz. May 19th, 2024

Apple, 2022 yılının ilk büyük etkinliğini gerçekleştirdi. ‘Peek Performance’ olarak adlandırılan Apple Park’tan canlı yayınlanan etkinlikte çok sayıda ürünün lansmanını yapıldı.

Apple, ikonik bir tasarıma sahip güçlü iPhone SE, şimdiye kadarki en güçlü ve yetenekli iPad Air, kişisel bilgisayarlar için dünyanın en güçlü çipi olan yeni M1 Ultra’yı tanıttı.

Ayrıca geçtiğimiz aylarda tanıtılan iPhone 13 ürün serisi için yeni göz alıcı yeşil renk seçeneklerini sundu. Kullanıcılara rüyalarındaki stüdyoyu yaratmaları için gereken her şeyi sağlamak üzere tasarlanan yepyeni Mac masaüstü bilgisayar Mac Studio’yu ve Studio Display ekranı da duyurdu.

Yeni Apple ürünleri, 11 Mart Cuma gününden itibaren sipariş edilebilecek ve 18 Mart Cuma gününden itibaren mağazalarda yerini alacak.

Apple’ın yeni ürünleri hakkında her şey burada…

iPhone 13’te yeni renkler
iPhone 13 ürün serisinin yeni göz alıcı yeşil renk seçenekleri tanıtıldı.

Apple

Apple, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 için köknar yeşili ve yeşil olmak üzere yepyeni iki göz alıcı renk seçeneğini tanıttı. Işık hızında A15 Bionic çipe, gelişmiş kamera sistemlerine, harika bir pil ömrüne, etkileyici bir dayanıklılığa ve 5G özelliğine sahip yeni sofistike köknar yeşili iPhone 13 Pro ve yeşil iPhone 13, ürün serisindeki yerini aldı.

Şu anda Sierra mavisi, grafit, altın ve gümüş renk seçenekleriyle mevcut olan iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, yeni köknar yeşili renk seçeneği ve 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama seçenekleriyle, sırasıyla 24.999 TL ve 27.999 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Şu anda (PRODUCT)RED,6 yıldız ışığı, gece yarısı, mavi ve pembe renk seçenekleriyle mevcut olan iPhone 13 ve iPhone 13 mini, yeni yeşil renk seçeneği ve 128 GB, 256 GB ve 512 GB depolama seçenekleriyle, sırasıyla 18.999 TL (ABD) ve 17.499 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Apple

Apple iPad Air
Apple şimdiye kadarki en güçlü ve yetenekli iPad Air’i tanıttı.

Yeni iPad Air’de çığır açıcı M1 çip, ultra hızlı 5G, Ana Sahne özellikli yeni bir ön kamera ve çok daha fazlası bulunuyor.

Apple

Ana Sahne özellikli Ultra Geniş 12 MP ön kamera, kullanıcılar hareket ettikçe süjeyi kadrajda tutmak için otomatik olarak pan yapıyor. Kamera kadraja giren diğer kişileri de algılıyor ve yumuşak bir şekilde görüntüyü uzaklaştırarak herkesin sohbete katılmasına imkân veriyor. iPad Air’in arkasındaki 12 MP Geniş kamera, kullanıcıların net fotoğraflar ve 4K kalitesinde videolar çekmelerini, belge taramalarını ve muhteşem AR deneyimleri yaşamalarını sağlıyor.

Wireless bağlantı, müşterilerin hareket halindeyken iPad Air ile daha da fazlasını yapmalarına olanak tanıyor. iPad Air, 5G ile ideal koşullarda 3.5 Gbps’ye varan en yüksek hızlara ulaşabiliyor.3 iPad Air, eSIM ve Wi-Fi 6 desteği de sunuyor. Bir önceki nesle göre şimdi 2 kata kadar daha hızlı olan USB-C bağlantı noktası, 10 Gbps’ye kadar veri aktarımı yapabiliyor.

Apple

iPad Air’deki çığır açıcı M1 çip, olağanüstü güç verimliliği ve tüm gün süren pil ömrüyle performansı inanılmaz derecede artırıyor.1 8 çekirdekli CPU yüzde 60’a kadar daha hızlı performans, 8 çekirdekli GPU ise önceki iPad Air modellerine göre 2 kata kadar daha hızlı grafik performansı sunuyor. 16 çekirdekli Neural Engine, CPU ve GPU ile birlikte üst düzey deneyimlere olanak veren gelişmiş yapay öğrenme (ML) işlevlerine güç sağlıyor. M1 çipin performansı, birden fazla 4K video akışını düzenlemekten grafiklerin yoğun olarak kullanıldığı oyunlar oynamaya, bir odayı 3D olarak yeniden tasarlamaya ve daha gerçekçi artırılmış gerçeklik (AR) deneyimlerine kadar, kullanıcılara iPad Air ile her zamankinden çok daha fazlasını yapma imkânı tanıyor.

Apple

Çok sevilen ince ve hafif tasarımıyla yeni iPad Air; uzay grisi, yıldız ışığı, pembe, mor ve yeni büyüleyici mavi gibi göz alıcı renk seçenekleriyle geliyor. iPad Air, gelişmiş teknolojilerle etkileyici bir görsel deneyim sunan 10.9 inç Liquid Retina ekrana sahip.

Kablosuz şarj ve eşleştirme özelliğine sahip Apple Pencil (2. nesil), mükemmel piksel hassasiyeti ve algılanması, neredeyse imkânsız gecikme süresi sunuyor. Yeni iPad Air, askı modeli tasarımı ve yerleşik trackpad’i ile en iyi yazma deneyimini sunan Magic Keyboard’un yanı sıra Smart Keyboard Folio ve Smart Folio ile de uyumlu.

iPad Air’in Wi-Fi modelleri 10.699 TL , Wi-Fi + Cellular modelleri ise 13.299 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Apple

Apple iPhone SE
İkonik bir tasarıma sahip güçlü bir akıllı telefon…

iPhone SE, güçlü A15 Bionic çip, 5G, daha iyi pil ömrü ve gelişmiş dayanıklılığın yanı sıra Akıllı HDR 4, Fotoğrafik Stiller ve Deep Fusion gibi gelişmiş özellikler sunan yeni bir kamera sistemine sahip en uygun fiyatlı iPhone modeli.

Apple

Güzel olduğu kadar dayanıklı da olan iPhone SE, havacılık ve uzay endüstrisi standartlarında alüminyum ve cam tasarıma sahip. Ön ve arka yüzeyinde kullanılan cam, iPhone 13 Pro ve iPhone 13’ün arka yüzeyindekiyle aynı ve bir akıllı telefondaki en dayanıklı cam olma özelliğini taşıyor. Suya ve toza dayanıklılık için IP67 derecesine sahip olan iPhone SE, sık kullanılan sıvı dökülmelerine karşı koruma sağlayacak şekilde tasarlandı. iPhone SE tanıdık Touch ID özellikli Ana Ekran düğmesine de sahip. Bu özellik uygulamalara giriş yapmak, App Store alışverişlerini onaylamak, Apple Pay işlemlerini gerçekleştirmek ve çok daha fazlası için kolay, gizli ve güvenli bir alternatif sunuyor.

Apple

Gücünü A15 Bionic’ten alan yepyeni kamera sistemiyle iPhone SE, f/1.8 diyafram içeren 12 megapiksel Geniş kamerası sayesinde Akıllı HDR 4, Fotoğrafik Stiller, Deep Fusion ve Portre Modu gibi olağanüstü bilişimsel fotoğrafçılık özellikleri sunuyor. Akıllı HDR 4 özelliği, arka plan önündeki süjeye farklı renk, kontrast ve pürüz ayarları uygulamak için akıllı segmentasyon teknolojisini kullanıyor.

5G, kullanıcıların en yeni nesil wireless bağlantı teknolojisinden yararlanmasını sağlıyor. Daha hızlı dosya yükleme ve indirme, daha düşük gecikme süreleri ve aileyle yapılan daha yüksek kaliteli HD FaceTime görüşmeleri gibi daha iyi deneyimleri daha çok yerde sunuyor. Üstelik Wi-Fi değil, hücresel veri kullanıyorken bile.

Apple

iPhone 13 ile kullanıma sunulan ışık hızındaki çip A15 Bionic, şimdi iPhone SE’de. Ve uygulamaları açmaktan en zorlu görevlerin üstesinden kolayca gelmeye kadar neredeyse her deneyimi daha da iyileştiriyor. A15 Bionic, iki adet yüksek performans çekirdeği ve dört adet yüksek verimlilik çekirdeği içeren ve bir akıllı telefondaki en hızlı CPU olan güçlü bir 6 çekirdekli CPU’ya sahip. Bu da iPhone SE’yi iPhone 8’e göre 1,8 kat, daha eski iPhone modellerine göre ise daha da hızlı hale getiriyor.

Verimlilik için geliştirilen A15 Bionic, iPhone SE’ye daha iyi pil ömrü sağlamak için en yeni nesil pil kimyasıyla ve güçlü bir iOS 15 entegrasyonuyla çalışıyor. 5G gibi yeni teknolojilere ve kompakt bir forma sahip olmasına rağmen iPhone SE, önceki nesle ve 4.7 inç iPhone modellerine göre daha uzun pil ömrü sunuyor. Hızlı şarj için Qi uyumlu şarj aygıtlarıyla uyumlu olan iPhone SE hızlı şarjı da destekliyor.

Apple

iOS 15, akıllı özelliklerle iPhone deneyimini geliştiriyor. Şimdi FaceTime görüşmeleri uzamsal ses ve yeni bir Portre moduyla daha doğal hale geliyor. SharePlay, kullanıcılara bir FaceTime görüşmesindeyken deneyimlerini arkadaşlarıyla ve aileleriyle paylaşmaları için yeni bir yol sunuyor. Odak özelliği, kullanıcıların dikkati dağıtan unsurları azaltmalarına yardımcı oluyor. Bildirimler yeniden tasarlandı. Canlı Metin özelliği ise aygıt içi akıllı teknolojilerden yararlanarak fotoğraflardaki metinleri algılıyor ve kullanıcıların bu metinler üzerinde işlem yapabilmesini sağlıyor. Apple Harita uygulaması, üç boyutlu şehir içinde araba kullanma deneyimi ve artırılmış gerçeklik teknolojisiyle görüntülenen yürüme yol tarifleriyle yön bulmanın ve dünyayı keşfetmenin harika yollarını sunuyor. Hava Durumu ise tam ekran haritalar ve verileri gösteren daha görsel grafiklerle yeniden tasarlandı. Cüzdan uygulaması ev anahtarları ve eyalet kimlikleri için destek sunarken Siri, Mail ve sistem genelinde daha fazla yerde sunduğu yeni gizlilik denetimleri ile kullanıcı bilgilerini daha da iyi koruyor.

Apple

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen