Paz. May 5th, 2024

Christopher Nolan, İkinci Dünya Savaşı draması “Oppenheimer”a daha fazla yıldız gücü ekliyor. Oscar ödüllü Rami Malek, Oscar adayı Florence Pugh ve “Uncut Gems” yönetmeni Benny Safdie, halihazırda Robert Downey Jr., Matt Damon, Cillian Murphy ve Emily Blunt’tan oluşan oyuncu kadrosuna katıldı.

Atom bombasının gelişimiyle ilgili film, Nolan ve Universal Studios için sanatsal ve finansal bir risk. 100 milyon dolarlık bir bütçeye sahip ve yetişkin dramaları, Will Smith’in “King Richard” veya Damon’ın “The Last Duel” gibi büyük yıldızları olanlarda bile, son zamanlarda gişede pek başarılı olamadı. Ancak Nolan, genellikle izleyicilerin ne istediği konusunda keskin bir sezgiye sahiptir, “Inception” gibi dolambaçlı gerilim filmlerini gişe rekorları kıran filmler haline getirir.

Malek kısa süre önce James Bond’un devam filmi No Time to Die’da kötü adam olarak rol aldı, Pugh Marvel’in “Black Widow”unda rol aldı ve Safdie Paul Thomas Anderson’ın “Licorice Pizza”sında destekleyici bir rol oynadı.

Nolan’ın filmi, Kai Bird ve Martin J. Sherwin’in Pulitzer Ödüllü romanı “American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer”a dayanıyor. Murphy, Oppenheimer rolünde; Malek bir bilim insanı; Pugh, Oppenheimer ile aşk ilişkisi olan bir Komünist Parti üyesi Jean Tatlock ve Manhattan Projesi’nde yer alan bir fizikçi olan Edward Teller rolünde Safdie rol alacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen