Çar. May 8th, 2024

Ananas inanılmaz lezzetli, sağlıklı bir tropikal meyvedir. Enflamasyona ve hastalığa karşı koruma sağlayabilen besinler, antioksidanlar ve enzimler gibi diğer yardımcı bileşiklerle dolu olan ananasın kökeni Güney Amerika’dır. Erken dönem Avrupalı sömürgeciler tarafından çam kozalağına benzerliği nedeniyle bu isim verilmiştir.

Ananas ve bileşikleri, sindirimde, bağışıklıkta ve ameliyattan iyileşmede iyileştirmeler de dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararları ile bağlantılıdır. Ananas suyunun şekeri ve kalorisi düşüktür ve soda ve meyve suyu için harika bir alternatif olabilir.

Ananaslı Su Tam Olarak Nedir?

Ananas suyu, ananasla karıştırılmış ve soğutulmuş taze içme suyudur. Günlük rutininize daha fazla su eklemeye çalışıyorsanız, suya biraz lezzet katarak daha kolay icilebilmesini sağlayabilirsiniz.

Ananas Suyu Nasıl Yapılır?

Ananas suyu yapmanın farklı yöntemleri vardır, ancak en yaygın iki yöntem şunlardır:

Suyu taze ananas parçalarıyla demleyin veya taze kesilmiş ananası suyla karıştırın, ardından posayı süzün.

Ananas Suyu Tarifi

  • 1 Orta boy ananas
  • 6 su bardağı su
  • Taze otlar ve baharatlar (nane, fesleğen ve zencefil gibi)buz

1. Olgunluğunu kontrol edin: Daha fazla tatlılık için olgun bir ananas seçin (çünkü bu tarife şeker eklemeyeceksiniz). Bir ananasın olgunluğunu üç şekilde anlayabilirsiniz. birincisi; onu elinize alın ve sağlam olduğundan emin olun. İkincisi; koklayın. Ne kadar olgun olursa, o kadar tatlı kokar. Üçüncüsü, taç kısmından bir yaprak çekin. Dikenli yaprak kolayca koparsa, bu ananasın güzel ve olgun olduğunun bir işaretidir.

2. Hazırlayın ve Bekleyin: Ananası doğrayın ve suda bekletin. Ne kadar uzun süre bekletirseniz o kadar tatlı olur.

3. Daha fazla lezzet katın: Ananas suyunuza biraz boyut katmak için taze otlar ve baharatlar işe yarayacaktır. Taze nane veya fesleğen, ananas ile iyi bir uyum sağlar ve zencefil, baharatlı bir tekme ekler. Taze otlarınızı ve tercih ettiğiniz baharatları denemekten ve eklemekten çekinmeyin.

Ananaslı Suyun Sağlığa 11 Faydası

Süper nemlendirici

En belirgin olanla başlayacağız. Su nemlendiricidir ve ananasın %87’si sudan oluşur. Bu nedenle, ananas suyu, vücudunuzu nemlendirirken besin maddelerini almanın harika bir yoludur.

Enflamasyonu ve ağrıyı azaltır

Ananas, ağrı ve iltihaplanma da dahil olmak üzere tıbbi rahatsızlıkların tedavisinde uzun bir kullanım geçmişine sahip olan bromelain adı verilen güçlü bir enzim içerir.

Profesyonel ipucu: Ağrı tedavisi için verildiğinde aç karnına alınmalıdır çünkü yemekle birlikte tüketildiğinde sindirim enzimi görevi görür.

Bağışıklığı destekler

Bir fincan taze, küp şeklinde doğranmış ananas, bir yetişkinin tüm gün boyunca ihtiyacı olan 79 miligram C vitamini içerir. C vitamini, serbest radikallerle savaşan, kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olan ve bağışıklık savunmasına katkıda bulunan güçlü bir antioksidandır.

Sindirime yardımcı olur

Ananas, katı bir diyet lifi kaynağıdır. (Bu yüzden ananas suyunun içindeki o parçaları yemeyi unutmayın!) Belirtildiği gibi, aynı zamanda proteini parçalamaya ve daha yumuşak sindirimi desteklemeye yardımcı olan bromelain açısından da zengindir. Bir hayvan çalışması, saflaştırılmış meyve bromelainin iltihabı azalttığını ve sıçanlarda kolitin neden olduğu ülserleri iyileştirdiğini buldu.

Asit reflüyü hafifletebilir

Taze ananas, içindeki alkalileştirici (asidikin tersi) özelliklere sahip olan konsantre bromelain miktarı nedeniyle asit reflü semptomlarını iyileştirmeye de yardımcı olabilir.

Profesyonel ipucu: Bromelain seyreltildiği için ananas suyu aynı şeyi yapmayacaktır. Ayrıca bromelain, kan sulandırıcılar ve antibiyotikler gibi bazı ilaçlarla etkileşime girebilir, bu nedenle endişeleriniz varsa doktorunuza danışın.

Ağrıyan kasları yatıştırır

Bir çalışma, bromelain içeren bir karışımın, sporcularda plaseboya kıyasla egzersiz sonrası toparlanmayı iyileştirmede ve kas ağrısı süresini kısaltmada etkili olduğunu buldu.

Sağlıklı embriyo gelişimine yardımcı olur

Ananas, B9 vitamini olarak da bilinen zengin bir folat kaynağıdır. USDA’ya göre bir fincan ananas parçası 30 mikrogram folat veya önerilen günlük değerin %7’sini içerir. Bu, hamileliğin erken döneminde olası doğum kusurları riskini azaltmak için çalışan kadınlar için çok önemli bir besindir.

Hastalıklarla savaşan antioksidanlar açısından zengin

Ananas flavonoidler ve fenolik asitler içerir. Bu iki antioksidan, sizi kronik hastalığa neden olabilecek hücreye zarar veren serbest radikallerden korumak için çalışır.

Göz sağlığını destekler

Folatın, merkezi görüşü etkileyen ve özellikle diyabet hastaları için endişe yaratan bir göz bozukluğu olan yaşa bağlı makula dejenerasyonu riskini azalttığı gösterilmiştir.

Kan basıncını düşürür

Aynı folat ayrıca kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.

Sinüzitinize yardımcı olabilir

Küçük bir pilot çalışma, bromelain takviyelerinin şişlik, tıkanıklık ve kronik sinüzitin diğer semptomlarını hafiflettiğini buldu. Çalışma katılımcıları, gözle görülür bir hoşgörüsüzlük olmadan 3 ay boyunca bromelain aldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen