Cts. May 4th, 2024

‘Game of Thrones’ serisinin farklı bir uyarlaması olan ‘House of the Dragon’ dizisinin ilk bölümü yayınlandı. Kadro ve ezberlemesi zor olan karakter isimleri için şimdiden heyecanlanırken, George R. R. Martin’in ‘Fire & Blood’ kitap serisinden uyarlanan yeni dizide Targaryens’in tarihi ele alındı. HBO’nun haberine göre ‘Game of Thrones’ olaylarından yüzyıllar öncesini anlatan ‘House of the Blood,’ sakin bir yer olan Westeros’ta Targaryen ailesinde baş gösteren savaşları konu alıyor. Iron Throne’a kimin hükmedeceğini gösteren seride karakterler Targaryen ve Hightower olarak ikiye ayrılıyor. Orijinal serideki karakterler arasındaki bağlantı hakkında kafanız karıştıysa herkesi Daenerys’in uzaktan teyzeleri ve amcaları olarak düşünebilirsiniz.

Aşağıda ‘House of the Dragon’ serisinde önemli bir rol oynayacak olan karakterleri inceleyebilirsiniz…

KRAL VISERYS TARGARYEN

House of the Dragon (HBO)

Büyükbabası Kral Jaehaerys Targaryen’in yerine geçen Kral Viserys Targaryen, Iron Throne için Westeros Lordları tarafından seçildi. Tahta geldiği zaman Jaehaerys’in kurallarını uygulayan Viserys, düzeni korumaya çalıştı. Viserys, düzgün bir hükümdar olsa da karizmatik bir lider değil ve tahta aday olan kuzeni Rhaenys ile aralarındaki problem devam ediyor. Ve kızı Rhaenyra sekiz yaşına geldiğinde, onu varisi ilan etti ve kendi saltanatı içinde sorunlara yol açtı. Viserys, ünlü Daenerys Targaryen’den yaklaşık dokuz nesil önce geldi.

PRENSES RHAENYRA TARGARYEN

House of the Dragon (HBO)

Rhaenyra, Viserys ve ilk eşi Aemma Arryn’in ilk doğan çocuğu. Bu nedenle tahtın varislerinden ilki olan Rhaenyra, kadın olması sebebiyle hakkını alamıyor. Amcası ve King Viserys’in kardeşi Daemon’un tahta geçeceği tahmin ediliyor. Ama Rhaenyra bir ejderha sahibi ve onun bir şekilde tahtı ele geçireceği tahmin ediliyor.

RHAENYS TARGARYEN

House of the Dragon (HBO)

Rhaenys de bir zamanlar bir ejder binicisi olduğu kadar taht için de aynı sıradaydı, ama sonunda Büyük Konsey tarafından kuzeni Viserys seçildi. Evet, çünkü o bir kadındı (Burada belirgin bir tema var). Lord Corlys Velaryon ile evlenen Rhaenys’in yine de havalı bir takma adı var: “Hiç Olmayan Kraliçe.”

PRENS DAEMON TARGARYEN

House of the Dragon (HBO)

Daemon, Kral Viserys’in küçük kardeşi ve tahtın resmi varisi. Büyük bir ejder binicisi ve savaşçısı olarak bilinmesine rağmen, Targaryen’in deliliğin sınırında yürüme yönündeki endişe verici eğilimine sahip. Her halükarda, Viserys’ten sonra yönetimin onun olması fikrinden ya da bunu yapma hevesinden herkes heyecan duymuyor – özellikle de Rhaenyra tarafından. Daemone, Daenerys’in uzak amcası ve bu, kardeşi Rhaegar Targaryen’in neden böyle olduğunu açıklayabilir.

ALICENT HIGHTOWER

House of the Dragon (HBO)

Alicent, Kral Eli Otto Hightower’ın kızı ve Viserys’in ikinci eşi. Yedi Krallık’taki en çekici kadınlardan biri olarak biliniyor, bu çok önemli çünkü çok fazla rekabet var. Alicent, Kızıl Kale’de büyüdü ve inanılmaz bir politik zekaya sahip. Bu her zaman Iron Throne’a yakın insanların hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu bir şey. Ayrıca Rhaenyra ile çocukken çok iyi arkadaş olmasına rağmen tahtı kimin alması gerektiğine gelince ne Daemon’un ne de Rhaenyra’nın tarafında.

OTTO HIGHTOWER

House of the Dragon (HBO)

İnanılmaz derecede sadık Otto Hightower, Kralın sağ kolu gibi. Daha önce de gördüğümüz gibi, sadık insanlar Yedi Krallık’ta zor zamanlar geçiriyor ve Otto’nun serideki ana rakibi muhtemelen Daemon olacak. Daemon sadece Rhaenyra için değil, aynı zamanda kendi kardeşi için de bir tehdittir ve Otto, Viserys’i korumak için elinden gelen her şeyi yapıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen