Sal. Nis 30th, 2024

Günseli Türkay’ın projesi “Akdeniz Kır Çiçekleri Projesi” Marsilya’daki 2022-23 “Maison Mode Méditerranée Endowment Fund” için yarı finalist olarak seçildi.

“Akdeniz Kır Çiçekleri Projesi”, endemik Akdeniz bitkilerinin büyüleyici güzelliğini, duygusallığını ve zekâsını zanaat teknikleriyle tekstil, moda ve nesnelere yansıtıyor ve kutluyor. Proje ve sonucu, Akdeniz ülkelerinden zanaatkar topluluklarını desteklemek için farkındalık yaratmaya, çevresel bir üretim süreci oluşturmaya çalışacak. Proje, sorumlu ve zanaatkâr bir tavırla, Akdeniz’in somut olmayan mirasını ve kırılganlığını korumayı amaçlıyor.

Moda tasarımcı Günseli Türkay ve görüntü yönetmeni Burak Aydın “Akdeniz’in Yaban Çiçekleri” adlı projeleri için biyo çeşitliliği ile çok özellikli bir konuma sahip olan Akdeniz bölgesinin yaban çiçeklerini birlikte fotoğraflıyorlar.

Günseli Türkay geleneksel baskı ve nakış teknikleri ile çiçek fotoğraflarını desenlere dönüştürerek ekolojik kumaş seçimleri ve deneysel baskı teknikleri ile koleksiyonları oluşturmaya başladı.

“Akdeniz’in Yaban Çiçekleri” Marsilya’da organize edilen “Maison Mode Méditerranée Endowment Fund” kapsamında, 120 başvuru ve 85 farklı marka içinden seçilerek yarı finale kaldı. İlk seçimler Fransa’da jüri tarafından yapıldı. İkinci aşama ise facebook oyları ile belirlenecek.

Siz de oy vermek için linki tıklayarak Günseli Türkay’ın olduğu sayfayı beğenebilirsiniz.
https://www.facebook.com/maisonmodemediterranee/photos/a.4724308767698771/4724315027698145

Bu gönderiyi Instagram’da gör

gunseliturkay (@gunseliturkay)’in paylaştığı bir gönderi

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen