Per. May 2nd, 2024

Cilt bakım rutininizin yeni üyesiyle tanışın: temizleme tozları. Yağ bazlı makyaj temizleyiciler ve BB kremler gibi, bu granül karışımlar da Kore ve Japon cilt bakımı tutkunları arasında popüler hale geldi ve güzellik oyununu değiştirdi. Ve şimdi daha fazla dünya markası bu yenilikçi temizleyicileri ürün yelpazesine ekliyor.

Karmaşık görünebilir ancak suyla aktif olan bu bu akıllı granül karışımlar; cildinizin günlük ihtiyacına göre özelleştirilebilir ve ayrı bir eksfoliyatör ihtiyacını tamamen ortadan kaldırabilir. Çifte temizlik!

Güçlü peeling özelliklerine sahip temizleme tozları, sıvı temizleyicilerin konsantre versiyonlarıdır. Çoğu, ürüne nazik ve aşındırıcı olmayan peeling özellikleri kazandırmak için pirinç kepeği, yulaf ve adzuki fasulyesi gibi doğal olarak türetilmiş bileşenler içeriyor.

Taşıma kolaylığı bir yana, düşünün; krem, jel ve köpük temizleyicilerin hepsinin ortak noktası nedir? Su, genellikle ana bileşendir. Toz temizleyiciler hiçbir şekilde su içermez, bu nedenle tüm aktif bileşenler güçlü ve seyreltilmeden kalır. Ayrıca sıvı veya krem bileşenlerinin eksikliği göz önüne alındığında, toz temizleyiciler genellikle daha az koruyucu içeriyor. Hiç su içermedikleri için bakteri üremesi daha az olasıdır ve bu nedenle koruyuculara ihtiyaç duymazlar. Bu, özellikle koruyucu maddelere karşı hassasiyeti olanlar için harikadır.

Bu yenilikçi temizleyiciler, konsantre bir formda olduğu ve suyla seyreltilmediği veya suyla karıştırılmadığı için ürün daha uzun süre dayanıyor.

Bunu hazır kek karışımı gibi düşünün. Ürünü avcunuzun içine hafifçe dökün, ardından su ekleyin; ideal doku ve köpüğü elde edene kadar karıştırın. Derin bir temizlik için, sadece bir sıvı sıçramasına ihtiyacınız olacak. Daha hafif bir temizlik arıyorsanız daha fazla su kullanın. Ardından cildinize masaj yapın ve normal bir temizleyici ile aynı şekilde durulayın.

Bir toz temizleyici, peeling ve temizleme adımını tek seferde birleştirmenin harika bir yoludur. Hassas cilt tipine sahip herkes, diğer aşındırıcı eksfolyantlardan daha yumuşak olduğu için bu tip peeling temizleyiciden faydalanabilir.

Toz temizleyiciler, seyahat için ve hareket halindeki insanlar için harikadır, çünkü sıvı patlaması korkusu olmadan çantanıza atabilirsiniz.

Bu yenilikçi cilt temizleme adımı deneyimlemek için en iyi 10 toz temizleyiciyi inceleyebilirsiniz.

1

LONJEVITE
Daily Detox Powder Cleanse
595 TL
İçerdiği pirinç özü, pembe ve beyaz killer ile ciltteki ölü derinin nazikçe uzaklaştırılmasına ve sebum dengesinin sağlanmasına yardımcı oluyor. Papaya meyve enzimi, aloe vera ve yulaf özüyle aydınlık bir cilt görünümünü destekliyor. Hindistan cevizinden elde edilen nazik köpürtücü, cildin nem dengesine saygı göstererek gözeneklerin arındırılmasına yardımcı oluyor.
lonjevite.com

2

CLINIQUE
Fresh Pressed C Vitaminli Canlandırıcı Pudra Temizleyici
560 TL
Taze C vitamini içeren temizleyici, su ile aktive olarak arındırıyor, canlandırıyor ve yeniliyor. Yaşlanma karşıtı temizleyici, saf ve taze C vitamininin gücünü en yüksek konsantrasyonda sunarak cildinizin görünümü aydınlatmaya ve tonunu eşitlemeye yardımcı oluyor.
clinique.com.tr

3

COSMED
Alight Enzyme Peeling Powder 75 gr
299 TL
Papaya meyvesinden elde edilen doğal enzim karışımı, cildi mikro düzeyde soyarak arınmasına, ölü derinin uzaklaşmasına yardımcı oluyor. Allantoin karakafes bitkisinden elde edilen cildi yenileme özelliği ile birçok cilt hastalığında kullanılabilen yatıştırıcı ve nemlendirici bir içeriktir. Gün boyu maruz kalınan çevresel etmenlerden, cildin arındırılmasına yardımcı oluyor.
cosmed.com.tr

4

DERMALOGICA
Daily Microfoliant
1.420 TL
Bu eksfoliasyon yapan toz ile daha aydınlık ve yumuşak bir cilde sahip olmak mümkün. Pirinç bazlı toz formül su ile temas ettiğinde aktive olup cildi temizleyen papain, salisilik asit ve pirinç enzimlerini açığa çıkarıyor. Fitik asit ve pirinç kepeğinden oluşan cildi aydınlatıcı kompleks, yeşil çay ve meyankökü ile cilt tonunu dengelemeye yardımcı olurken rahatlatıcı kolloidal yulafı ve allantoin cildi sakinleştiriyor.
dermalogica.com.tr

5

BABOR
Enzyme Cleanser
748 TL
Enzimlerle zenginleştirilmiş ince granüllü yapıdaki temizleyici ve arındırıcı toz C Vitamini, suyla aktive oluyor.
nubia.com.tr

6

CHANEL
N°1 De Chanel Powder-To-Foam Cleanser
825 TL
Pudradan köpüğe dönüşen temizleyici, kırmızı kamelya özü ve kırmızı kamelya yağı ile formüle edilmiş bir yüz temizleyicisidir. Formülü, %93’e kadar doğal kaynaklı bileşenler içeriyor. Toz, su ile temas ettiğinde yoğun bir köpüğe dönüşüyor ve cildi kirlerden arındırıyor. Ciltte; tamamen temiz, yumuşak, ışıltılı, rahat bir görünüm ve hissiyat oluşmasını sağlıyor.
sephora.com.tr

7

DR. BARBARA STURM
Enzyme Cleanser 75ml
1.410 TL
Enzim temizleyici, cildi nazikçe derinlemesine temizliyor. Aynı zamanda özellikle yağlı ve karma ciltler için ideal olan, 2’si bir arada temizleme köpüğü ve eksfoliyatördür. İnce taneli toz su ile karıştırıldığında yumuşak bir köpüğe dönüşüyor. Gözeneklerden kuru ve ölü cildi, makyajı, kirliliği gidermek için bir dizi enzim birlikte çalışıyor.
beymen.com

8

UMA
Ultimate Brightening Rose Powder Cleanser
1.159 TL
Rose Powder Cleanse, derinlemesine nemlendirme sağlıyor. İçeriğindeki calendula, tahrişi yatıştırırken; papatya, pürüzsüz sağlıklı bir ışıltı ortaya çıkarmak için cildin yüzeyini arındırıyor.
revolve.com

9

THE PUREST SOLUTIONS
Enzim Toz Yüz Temizleyicİ
167 TL
İçerdiği meyve asiti parçacıklar sayesinde cildinizi nazikçe temizliyor ve arındırıyor. Fiziksel eksfoliator gibi etki ediyor ve cildin yenilenme döngüsünü hızlandırıyor. Cilt yenilenmesi ile cilt tonu farklılıklarında azalma, gözeneklerde küçülme ve temizlenmenin yanı sıra nem oranının arttırılması ile ciltte dolgun bir görünüm hedefliyor.
rossmann.com.tr

10

MY CLARINS
Re-Move Radiance Exfoliating Powder
20 $
Doğal mikro boncuklar ve kızılcık, pirinç ve badem dahil olmak üzere arındırıcı bitki tozlarının pürüzsüzleştirici bir karışımı ile formüle edilmiş. Doğal ve nazik eksfoliye edici bitki bazlı toz, parlak bir cilt için moringa özü ile detoks yaparken kirleri temizliyor. Tozdan köpüğe formül, suyla karıştırıldığında hafif bir köpüğe dönüşüyor ve cildi rahat parlak ve tazelenmiş bırakıyor.
clarinsusa.com

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen