Çar. May 8th, 2024

Lavanta, Atlantik Okyanusu adalarından Akdeniz çevresindeki ülkelere ve Hindistan’a kadar uzanan bir bölgede üretilen kokulu geleneksel bir bitki olarak biliniyor. Lavanta denilince aklımıza hemen her yerde karşımıza çıkabilecek süs bitkisi gelir; aynı zamanda tohumları ile giysilerimizin arasına yerleştirdiğimiz inanılmaz kokusu. Rengiyle ortama güzellik katan lavanta, son zamanların cilt güzellik trendleri arasına girmeyi başardı. Antiseptik özelliği ile cildi ölü deriden arındırmaya yardımcı olan lavanta, sivilce ve tahriş gibi sorunların da yok olmasını sağlıyor.

Lavanta sabunu nasıl yapılır?
Lavanta sabunu, lavanta tohumu, yağı ve çiçeklerinden oluşmaktadır. Lavantadaki her şey kullanılarak üretilen bu sabun, rahatlatıcı ve ferahlatıcı bir kokuya sahiptir. İşlem sırasında öncelikle sabun yapılacak lavantalar kurutuluyor. Yeterince kurutulduktan sonra çekirdeklerinden ayrılan lavantalar, zeytinyağı gibi faydalı yağlarla birleştiriliyor ve sonrasında macun elde ediliyor. Lavantayı kaynatma sırasında damıtılarak elde edilen lavanta yağı da bu hamura ekleniyor. Son aşamasında ise kalıplara dökülerek sabun elde ediliyor.

Lavanta sabunu ne işe yarıyor?
Antiseptik özelliği bulunan lavanta sabunu ciltteki fazla yağ ve kiri temizlemek için oldukça ideal bir üründür. Yağlı cilde sahip olanlar için vazgeçilmez bir cilt bakım ürünü olan lavanta sabunu sivilce ve tahriş gibi problemlerin oluşmasını engelliyor. Cildin yağ dengesini kontrol eden bu sabun, aynı zamanda var olan sivilcelerin kurumasına da yardımcı oluyor. Zona tedavisinde etkili sonuçlar verdiği görülmektedir. İçeriğindeki faydalı bileşenler sayesinde vücudu rahatlatan lavanta sabunu, her evin vazgeçilmez bir ürünüdür.

Rahatlatır
Stres ve kaygıyı tedavi ederken lavanta solumak teşvik edilir. Lavanta kokusu stres seviyelerini iyileştirebiliyor, ruh halini iyileştirebiliyor ve insanların daha sakin hissetmelerine yardımcı olabiliyor. Güne, duşunuzda veya banyonuzda lavanta aromasıyla başlamak veya güne son vermek, rahatlamak için harikalar yaratabilir.

Baş ağrısı
Lavanta kokusu, stresi azaltmanın yanı sıra baş ağrılarını hafifletebiliyor, biriken gerginliği serbest bırakabiliyor ve migren ataklarının yönetilmesine yardımcı olabiliyor. Organik lavanta yağı içeren bir sabunla duş almak, migren baş ağrılarının erken başlamasına yardımcı olabiliyor.

Uyku

Lavanta nasıl stresi azaltıyor ve ruh halini iyileştiriyorsa, aynı zamanda uykuya dalmanıza da yardımcı olur. Genellikle çay, banyo tuzları ve masaj yağlarında kullanılan lavanta kokusu uykuya dalmanıza yardımcı olabiliyor. Taze lavantalı bir yatak odasında uyumak ve bir kalıp lavanta sabunu ile banyo yapmak, etkili ve rahatlatıcı bir uyku vakti rutininin bir parçası olabilir. Araştırmalar, lavantanın uykuyu iyileştirebileceğini, kaygıyı azaltabileceğini ve sakinleştirici etkiler sağlayabileceğini gösteriyor.

Antienflamatuvar
Lavanta bitkisi doğal olarak iltihap önleyici ve antiseptiktir; güneş yanığını yatıştırıp yara izini azaltabiliyor. Bu özellikler, lavanta sabununu cilt iltihabını azaltmanın ve cilt koşullarını tedavi etmenin etkili bir yolu yapıyor. Günlük hijyen rutininize lavanta eklemek, günlük olarak iltihapla mücadele etmenize yardımcı olabiliyor.

Cilt iyileştirme
Lavanta, antibakteriyel ve antiseptik özelliklerinden dolayı yaraları iyileştirebiliyor. Araştırmalar lavantanın yaraların iyileşmesini hızlandırıcı bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor. Lavanta ayrıca romatizma ve artrit gibi iltihaplı hastalıkları hafifletmeye yardımcı olan polisakkaritler içeriyor. Lavanta sabunu ile duş alırken, sahip olabileceğiniz kesik veya sıyrıkların iyileşme sürecine sürekli olarak yardımcı olursunuz.

Böcek savar
Lavanta yağı, arka bahçedeyken veya bir patikada yürüyüş yaparken mükemmel olan doğal bir böcek kovucudur. Organik bir lavanta böcek kovucu ile birlikte lavanta sabunu ile duş almak, dışarıda geçirdiğiniz zamanı iyileştirmeye yardımcı olacaktır.

Kas ağrıları
Lavanta yağı genellikle masaj yağına eklenir ve spa’lar genellikle difüzörlerde lavanta yağı kullanıyor. Organik bir lavanta sabunu kullanmak, zihni rahatlatırken kas ve eklem ağrılarını azaltmaya yardımcı olabiliyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen