Paz. May 5th, 2024

Miu Miu Sonbahar- Kış 2022 Defilesi, Paris Moda Haftası kapsamında gerçekleşti. Miu Miu, geçen sezondan viral olan mikro mini ve üst takımı ile doğru notu almış gibi görünüyor. Tasarımlar, başyazılardan kırmızı halılardaki ünlülere kadar kelimenin tam anlamıyla her yerdeydi, markayı sosyal medyada öne çıkardı ve çizgiyi tamamen yeni nesil hayranlara tanıttı. Ve bu nedenle, son sözü Miu Miu’nun söylemesi çok uygundu. Miuccia Prada, sonuncusunun kaldığı yerden devam eden bir koleksiyonda bu etkiyi yineledi ve sektöre fikri ilk kimin bulduğunu hatırlattı.

Etiketin her yerde bulunan silueti alıp 2022 sonbaharı için yeniden şekillendirmesi mantıklı. Sunum, elbette, çok ünlü eteğe kesin olarak yeni bir bakış açısıyla açıldı. Burada, küçük pileler ve daha belirgin bir bel ile beyaz renkte yapılmıştı, ipeksi logolu iç çamaşırı üstten görünüyordu. Pololarla eşleştirilmiş eteklerle birlikte silüetler, 90’lardaki bazı koleksiyonlarına kadar uzanan motifleri hatırlattı.

Miu Miu kızının silueti, daha az işkolik ve daha çok bir spor tutkunuydu. Geçen sezon ofis kıyafet kurallarını bozduktan sonra, gözünü tenis kortuna dikti ve şeffaf dantel süper kısa Y2K etekler ve üstleri sundu.

Koleksiyon, şimdi ikonik olan İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonunun ve aynı derecede ikonik mini eteğin devamı niteliğindeydi. Çok daha fazla düşük belli parça, logolu iç çamaşırı ve okul üniformasından ilham alan görünümler içeriyordu. Ayrıca, giysilerle eşleştirilen çoraplar ve bale ayakkabılarıyla; (Miu Miu’ya özel) bol miktarda bale etkisi görüldü.

Aynı tema, yeni varyasyonlarda (yılan derisi baskılı, lekeli deri, suni kürk yakalı) ortaya çıktıkça, Miu Miu kişisinin cinsiyet açısından daha çeşitli bir ifadesi şekillendi. Her moda kızı ve annelerinin yanı sıra, erkekler de geçen sezonun kırpılmış Miu Miu örgüleri ve küçük ceketleriyle şova girdi. Miu Miu’nun feminen estetiği, büyük blazerler ve geniş paltolarla yan yana getirilerek yeni erkek giyimini tanıtmak için mükemmel bir araç olarak işlev gören bir androjenlik unsuru yaratıldı.

Ve moda ayı hoş bir sürprizle kapanıyor: Miu Miu erkekleri geri mi dönüyor?
Miu Miu’nun erkek giyim serisi, 2008’de sona ermeden önce, 1999’da ilk çıkışını yaptı. Miu Miu erkeği geri dönecek mi? Belki de sonbahar 2022 pisti bu fikri test etmenin bir yoluydu. Miu Miu geçen sezon cinsiyet akışkanlığı ve androjenlik ile yoğun bir şekilde deneyler yaptı ve koleksiyon boyunca tam erkek görünümüne dair bir bakış olduğu için sarkaç bu şekilde sallanmaya devam ediyor gibi görünüyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen