Pts. May 6th, 2024

‘Only Murders in the Building’ serisinin ikinci sezonu geçtiğimiz Salı günü yayınlanan heyecanlı sezon finali ile sona erdi. Polisiye, suç ve aynı zamanda komedi severleri tek bir seride buluşturan ‘Only Murders in the Building,’ Steve Martin’in senaryosunun arkasındaki kreatif zekasının yanı sıra ekran önündeki yeteneğinden besleniyor diyebiliriz. ‘Three Amigos’ filminde bir araya gelen ve daha sonra ‘Father of the Bride’ gibi kült filmlerde bir arada yer alan Martin Short ve Steve Martin, Hulu’nun ‘Only Murders in the Building’ serisi ile yeniden bir araya gelmişti. Üzerine Selena Gomez eklenince es geçilemez bir kadroya sahip olan bu dizi, ilk ve ikinci sezonları ile izleyicileri ekrana kilitlemeyi başarmıştı. Martin Short’un sevimli ve bir o kadar hiperaktif oyunculuğu mu desek, Steve Martin’in komik replikleri mi desek yoksa Selena Gomez’in ‘poker face’ sahneleri mi desek… ‘Only Murders in the Building’ gerçekten de son zamanlarda kaleme alınan en iyi polisiye / komedi senaryolarından birine sahip olabilir.

Her Salı günü hayranları ekranlara kitleyen ‘Only Murders in the Building’ sayısız Emmy ve Altın Küre ödülüne de aday olmuştu. Bu serinin bağımlısı olmak için bir bölümün yeterli olduğunun garantisini verebiliriz. İkinci sezonda Arconia binasının kurul başkanı Bunny Folger’ın cinayetinin gizemini çözmeye çalışan Charles (Steve Martin), Oliver (Martin Short) ve Mabel (Selena Gomez), maskeli katilin kimliğini bulmaya çalışmışlardı. İlk sezonun aksine ikinci sezonda çok daha fazla katil şüphelisi vardı, bunlardan biri ise rakip podcast yayınını yapan Cinda Canning’in (Tina Fey) ta kendisiydi. İlk sezon finalinde lekelenen ünvanlarını temize çıkarmaya çalışan Charles, Oliver ve Mabel, ikinci sezonda Bunny’nin katilini bulmak için ellerinden geleni yapmışlardı.

Serinin popülaritesi ile birlikte bir sezonun daha devam edeceğini doğrulayan Hulu Originals Başkanı Craig Erwich, “Only Murders in the Building, seçkimizin mücevheri… Charles, Oliver ve Mabel’ın hikayesini anlatmaya devam edebildiğimiz için minnettarız,” dedi. 11 Temmuz’da üçüncü sezon için yenilenen ‘Only Murders in the Building,’ sezon finalinin hemen ardından yeni sezon için merak uyandırmayı başardı!

‘Only Murders in the Building’ serisine olan tutkumuzu yeterli şekilde aktarabildiysek, aşağıda üçüncü sezon hakkında bildiklerimizi görebilirsiniz…

ÜÇÜNCÜ SEZON NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK?

İkinci sezon finali daha geçtiğimiz Salı günü yayınlandı ama inanın izleyenler bilecektir… Üçüncü sezon için sezon finalinin son dakikasından itibaren heyecanlanmaya başladık bile! Henüz (tahmin edebileceğiniz gibi) üçüncü sezon için bir vizyon tarihi olmasa da, önceki sezonun tarihlerine bakacak olursak ikinci sezon, 28 Haziran’da, birinci sezon finalinden sekiz ay sonra yayınlanmıştı. Peki üçüncü sezon bu kadar hızlı bir sürede yayınlanır mı? Umuyoruz ki evet!

KADRODA KİMLER OLACAK?

21. Yüzyıl televizyon ekranlarının en ikonik üçlüsü haline gelen Steve Martin, Martin Short ve Selena Gomez, Charles, Oliver ve Mabel olarak tabii ki üçüncü sezona geri dönüyorlar. Kadronun geri kalanı doğrulanmasa da Dedektif Williams’ı canlandıran Da’Vine Joy Randolph, Will Putnam’ı canlandıran Ryan Broussard, Lucy’i canlandıran Zoe Colletti, Cinda Canning’i canlandıran Tina Fey, Howard’ı canlandıran Cyril Creighton, Teddy Dimas’ı canlandıran Nathan Lane ve Theo Dimas’ı canlandıran James Caverly’i yeni sezonda görmeyi bekleyebilirsiniz. Arconia binasında yeni yüzleri görmeyi de sabırsızlıkla beklediğimizi belirtmek isteriz (serinin yapımcılarının dikkatine!).

Fazla spoiler vermeden serinin ikinci sezonu finalinde gördüğümüz sürpriz isimden de bahsetmek istiyoruz. Bu ismi üçüncü sezonda görmek isteyeceğinize eminiz! ‘Friends’ serisinde Pheoebe’nin sevgilisi sonra eşi olan Mike karakteri ile kalbimizi fetheden, bu sırada Clueless’ filminde Cher’in aşkı olarak aklımızı çelen Paul Rudd da ‘Only Murders in the Building’ üçüncü sezonunda olacak! Serinin ikinci sezon finalinde Oliver’ın Broadway şovunda bir oyuncuyu canlandıran Paul Rudd, son saniyelerde nedensiz bir şekilde kanlar içinde sahneye düşmüştü. Üçüncü sezonda Paul Rudd, ölmüş bir karakteri canlandıracak olsa da ‘Flashback’ sahnelerde onu görebilmek yeter de artar!

Serinin yapımcılarından John Hoffman, Paul Rudd’un rolü hakkında Variety’e konuşarak, “İkinci sezon finalinde şovumuzun evrenine Ben Glenroy karakteri olarak gizemli bir giriş yapan Paul Rudd, ilerideki sorulara ve tuhaflıklara sebep olacağı için gelecek olan üçüncü sezonumuzda kesinlikle daha fazla görmek ve öğrenmek istediğimiz biri,” demişti. Bunu da Paul Rudd’u üçüncü sezonda göreceğimizin sağlaması olarak görebiliriz!

ÜÇÜNCÜ SEZONUN KONUSU NE OLACAK?

İkinci sezon finali başlı başına bir gizem! (İleride spoiler göreceksiniz) Sezon finalinin son dakikalarında, bir sene sonrasına, Oliver’ın Boradway’daki bir şovuna yolculuk yapıyoruz. Ben Glenroy (Paul Rudd) ve Charles, Oliver’ın yönetmenliğini üstlendiği bu prodüksiyonun başrolü ama pek de iyi anlaşmadıklarını anlıyoruz. Bu gergin anlardan birinde Charles, Ben’e, “Ondan uzak duracaksın. Ne yaptığını biliyorum” diyor. Bahsettiği kızın kim olduğunu bilmesek de birkaç saniye sonra açılan perdede Ben kanlar içinde yere yığılıyor.

Entertainment Tonight’a konuşan yapımcılardan Dan Fogelmen, “Bu çok büyük bir sezon olacak ve insanların Paul’a bayılacaklarını düşünüyorum” diyerek üçüncü sezon beklentisini büyütmüştü. Söz konusu Paul Rudd ise seveceğimize emin olabilirsin Dan!

DAHA FAZLA SEZON OLACAK MI?

‘Only Murders in the Building’ henüz dördüncü sezon için yenilenmedi ama böyle bir izleyici kitlesi ve popülaritesi olduğu sürece serinin çok uzun bir süre devam edeceğine emin olabilirsiniz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen