Sal. May 7th, 2024

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), 2021’de ‘Yılın İnsanı’ olarak Billie Eilish’i seçti. 12 yaşından beri vegan olan Eilishi uzun bir süredir hayvan haklarını savunuyor tasarımcıların ve markaların kürk ve deri kullanımını sonlandırması için mücadele ediyor. Geçtiğimiz sene Nike ile vegan deri Air Jordan sneakerları tasarlayan Eilish, bu tasarımın %100 vegan deriden ve %20 geri dönüştürülmüş malzemelerden üretildiğini duyurmuştu.

Geçtiğimiz Ekim ayında ilk parfümünü satışa sunan Eilish, hayvansal içeriklerden uzak durmuş ve kesinlikle hayvanlar üzerinde deney yapmadığını duyurmuştu. Eylül ayında Met Gala’ya katılan Eilish, eski Hollywood ilhamlı Oscar de la Renta stili ile göz kamaştırırken kıyafetinin tamamen vegan olduğunu belirtmişti. Oscar de la Renta ile iş birliği yapmak için markanın anti-kürk olması şartını öne süren Eilish, Oscar de la Renta’nın Ağustos ayında kürk politikasını değiştirmesine ilham kaynağı olmuştu.

PETA ‘Yılın İnsanı’ ödülünün en genç sahibi olan Eilish’ten önce bu ödülü Oprah Winfrey, Pope Francis, Joaquin Phoenix ve Anjelica Huston gibi isimler almıştı. Yaptığı açıklamada, ”Billie Eilish, etli, sütlü yemeklerin yanı sıra deri, kürk ve ipek için partinin bitmesini sağlıyor” diyen PETA başkanı Ingrid Newkirk, “PETA, vegan moda ve yiyeceklerin hayvanlara ve onlarla paylaştığımız gezegene karşı daha nazik olduğunu belirtmek için her fırsatı değerlendirdiği için Eilish’i her zamankinden daha çok kutluyor” diye ekledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen