Paz. May 5th, 2024

YSL Beauty, yeni marka elçisi ile Gen-Z kitlesini hedef alıyor. ‘Euphoria’ serisinden Barbie Ferreira ile anlaşan YSL Beauty, Ferreira’yı yeni yüzü olarak seçti. YSL Beauty’ye göre Ferreira, markanın “Z kuşağı tüketicisine hitap etmek ve markanın cesaret, topluluk ve bağlantı değerlerini somutlaştırmak” için oluşturduğu yeni bir güzellik ikonları grubunun parçası.

“Kendimi makyaj ile ifade etmekten asla çekinmedim” diye bir açıklama yapan Ferreira, “Makyaj benim tutkularımdan biri ve YSL Beauty ve yarattığı efsanevi marka ile birlikte çalışacağım için çok heyecanlıyım ve onurluyum,” diye ekledi. YSL Beauty makyaj ürünlerini ve markanın ‘Black Opium’ parfümünün kampanyalarında yer alacak olan Ferreira, dijital kampanyaların yüzü olacak. İlk kampanyası için YSL Beauty’nin Lash Clash Mascara ürünü için kamera karşısına geçen Ferreira, şimdiden hem ‘Euphoria’ hayranlarını hem de moda severleri heyecanlandırdı.

“Barbie, markanın geleceğe yönelik vizyonunu temsil ediyor, özünde ifade özgürlüğü ile hem kültür hem de güzellikte sınırları zorluyor” diyen YSL Beauty Küresel İletişim Eş-Başkanı David Lop, “Onu, topluluğuna sınırlarını ve bireyselliklerini benimsemeleri için ilham veren benzersiz, ilham veren bir yaratıcı olarak tanıyoruz” diye ekledi.

Cesur renkler, grafik eyeliner görünümleri ve bol parıltı kullanımıyla nesiller arasında ilham veren makyaj trendleriyle tanınan hit HBO ‘Euphoria’ serisi şu an ikinci sezonunu yayınlıyor ve şovda Barbie’yi etkileyici görünümleri ile görmeye devam ediyoruz. Seride kilosunu ve bedenini benimseyen ve sevmeyi öğrenen bir karakteri canlandıran Barbie Ferreira, ‘Euphoria’ dizisinin en güçlü karakterlerinden biri. Farklılıkları sevmeyi ve güzelliğin tek bir beden olmadığını gençlere gösterme görevini üstlenen Kat Hernandez karakterinin gerçek hayatta da ilham kaynağı olması heyecan verici.

Genç nesiller yıllardır imkansız güzellik standartları ve beden algıları ile büyüyor. Hangi dergi kapağına, güzellik kampanyasına veya defileye bakarsak bakalım 0 beden modeller, pürüzsüzleştirilen ciltler ve erişilmesi imkansız olan vücut ölçüleri ile karşılaşıyorduk. Şimdi ise modada ve güzellikte devrim zamanı!

Biraz geç olmuş olsa da markaların Barbie Ferreira gibi isimleri marka yüzleri olarak seçmeleri sektöre olan umudumuzu canlandırmayı başarıyor. Bireyselliği ve çeşitliliği benimseyen ‘Gen-Z’ nesline hitap etmek için geliştirilen bir pazarlama taktiği olsa bile markaların farklı güzellik algısı yaratma çabalarına kayıtsız kalmamız mümkün değil! Umuyoruz ki Barbie Ferreira’yı sadece YSL Beauty kampanyalarında değil aynı zamanda Saint Laurent kampanyalarında da görebiliriz… İşte o zaman markalar, Gen-Z’yi tam olarak yakalamayı başarabilir!

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen