Paz. May 19th, 2024

Kapak Fotoğrafı: @vikyandthekid

Herhangi bir dermatolog, estetisyen veya güzellik meraklısına, cilt bakımının altın kuralının ne olduğunu sorun; cevap muhtemelen “Her zaman güneş kremi kullanın” olacaktır. Bunu biz de bir kez daha söylemeliyiz ki koruyucular, güneşin UVA ve UVB ışınlarının cildinizin ve hücrelerinizin sağlığına zararlı etkilerini engellemenin anahtarıdır.

Güneş koruyucu seçerken, SPF 30 veya daha yüksek olduğundan ve geniş spektrumlu kapsama sağladığından; yani UVA ve UVB ışınlarına karşı koruma sağladığından emin olmak önemlidir. Hassas cilde sahip olanlar için, cildin yüzeyine yerleştikleri için çinko veya titanyum dioksit içeren mineral bazlı bir SPF uygun olabilir. Çünkü UV radyasyonuna karşı sizi korumak için bir bariyer oluşturuyor.

Tene kolayca karışan bir güneş kremi arıyorsanız, UV ışınlarını emen ve cilde nüfuz etmesini engelleyen avobenzon ve oksibenzon ile formüle edilmiş kimyasal güneş koruyucuları deneyebilirsiniz. Suya dayanıklı güneş kremleri, kolayca terleyen veya günü su kenarında geçirmeyi planlayanlar için en iyisidir. Sprey, jel, krem veya toz olsun, en iyisini seçmek cilt tipine bağlıdır. Genellikle yağlı cilt tipleri jel veya toz formundaki daha hafif formülasyonları tercih ederken, daha kuru cilt tipleri daha yumuşatıcı bir krem formülünü tercih eder.

Şunu da belirtelim; yaşınız ne olursa olsun güneş kremi kullanmalısınız. Altı aydan büyük tüm yaşlar için güneş kremi önerilir. Altı aydan önce, mümkün olduğunca gölgede kalarak ve güneşten koruyucu giysiler giyerek güneşe doğrudan maruz kalmaktan kaçınmak en iyisidir. Dahası, çoğu insan daha kasvetli günlerde güneş kremi kullanmayı tercih etmez, ancak dışarıda güneş, yağmur veya kar olsa bile, yine de sinsi UV ışınlarına maruz kalabilirsiniz.

Güneş kremi nasıl uygulanmalı?
Güneş koruyucunuzu uygulamanın uzman onaylı bir yolu, iki parmak kuralıdır; güneş kremini iki parmağın uzunluğu boyunca (işaret ve orta parmak) uygulamak anlamına geliyor. Saç derisi, kulaklar, ense, eller ve ayaklar gibi ulaşılması zor bölgeleri hatırlamak önemlidir. Ve tabi ki makyaj uygulamasından önce cilt bakım rutininizin son adımı olarak güneş kremi öneriyoruz.

Yüze güneş kremi uygulamak neden bu kadar önemli?
Gökyüzü bulutlu olsa bile yüzünüze her gün SPF uygulamalısınız. Sadece cilt kanserine karşı koruma açısından değil, aynı zamanda uzun vadede yaşlanma açısından da fark yaratıyor. Güneş, UVA ve UVB ışınlarına ayrılan ultraviyole radyasyon yayar. UVB’nin dalga boyu daha kısadır ve güneş yanığına neden olabileceği ve gelecekteki yaşamda cilt kanserlerine neden olmasıyla ilişkili olduğu için biraz daha zararlıdır. UVA biraz farklıdır, ancak cilt kanserlerine de neden olabilir. Cilde daha derine nüfuz eder ve foto yaşlanma, kolajen ve elastini parçalama sorunlarına neden olur. Hem cilt kanserini önlemek hem de yaşlanmak için bizi UVB ve UVA’ya karşı koruyan güneş kremleri kullanmamız önemlidir.

Güneş kremleri hakkında bilgi aldığınıza göre, artık hangisinin sizin için en iyi olduğuna karar verme zamanı. İşte yüz ve vücut için en iyi SPF 50 ve SPF 30 güneş kremleri…

YÜZ İÇİN
SPF 50

Fotoğraf: @haileybieber

ROIUS NATURALS
Hero Sun Mineral Face Sunscreen SPF50
195 TL
Yüz İçin Antioksidan Katkılı Mineral Güneş Koruyucu; çinko oksit ve yoğun yeşil çay ile cildinizi güneşin zararlı UVA&B ışınlarına karşı korumaya yardımcı oluyor. Cildi organik yeşil çayın içindeki klinik olarak etkisini kanıtlamış güçlü antioksidanlarla (EGCG) güçlendiriyor. Aloe Vera, ayçiçek çekirdeği yağı ve E Vitamini ile cildi nemlendiriyor, nemi hapsediyor ve başta güneş olmak üzere serbest radikallere karşı korumaya alıyor yaşlanma karşıtı önlem alıyor.
roiusnaturals.com

HARREM
Nemlendirici ve Leke Karşıtı Güneş Kremi SPF 50
189,90 TL
Lekelere karşı etkili bir güneş koruması sağlarken cildi derinlemesine nemlendirerek günlük nem ihtiyacını da karşılıyor. Aynı zamanda yaşlanma karşıtı bir bakım sunarak cildin daha sıkı ve genç görünmesi sağlıyor.
sultandan.com

COSMED
Sun Essential – Fluid SPF 50
169,90 TL
Tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun, cildin UVA-UVB ve görünür ışınların zararlı etkilerinden korunmasına yardımcı olan organik ve inorganik filtre içerikli suya dayanıklı güneş kremi.
cosmed.com.tr

CAUDALIE
Vinosun Protect Yüksek Koruma Sağlayan Fluid Krem SPF50+
295TL
Fluid Krem, en hassas ciltlerde bile antioksidan etki sağlarken yüz ve boyun bölgesi için UVA/UVB koruması sunuyor. Ciltte iz bırakmayan, ultra hafif ve parfümsüz formülü sayesinde her gün saf ve görünmeyen güneş koruyucunun tadını çıkarın.
tr.caudalie.com

NEOSTRATA
Geniş Spektrumlu Fiziksel Güneş Koruyucu SPF 50
Titanyum Dioksit ve Çinko Oksit minerallerini bir araya getirdiği özel formülüyle cildi UVA ve UVB ışınlarının yarattığı yaşlanma etkilerine karşı koruyor. Mat bitişli ve hafif renkli krem cilt tonunu eşitlerken cildin nem bariyerini çevresel faktörlere karşı savunuyor ve güneş yanığı oluşumunun önlenmesine yardımcı oluyor. İçeriğindeki E vitamini ve yeşil çay özü gibi güçlü antioksidanlar sayesinde serbest radikal hasarına karşına koruma sağlıyor. www.jnjconsumer.com.tr/tr/markalarimiz/neostrata/yetkilieczaneler

YÜZ İÇİN
SPF 30

Fotoğraf: @oliviaculpo

YVES ROCHER
30 GKF Yaşlanma Karşıtı Güneş Kremi
299,99 TL
30 koruma faktörlü güneş kremi, cildinizi UVA/UVB ışınlarına karşı ekili bir şekilde koruyor. Üstelik güneşe bağlı cilt yaşlanmasının ve cilt lekelerinin oluşumunu engelliyor. Cildinizin nemlenmesine, yumuşaklık kazanmasına ve kırışıkların azalmasına yardımcı oluyor.
yvesrocher.com.tr

SHISEIDO
Urban Environment Age Defense SPF 30
640 TL
Shiseido’nun özel teknolojili yeni kremi… Sun Dual Care TM Teknolojisi, güneş radyasyonunun bir kısmını faydalı ışığa dönüştürürken, Cildi UV ışınlarına karşı koruyan bir kozmetik devrimi olarak karşımıza çıkıyor.
makyajtrendi.com

CLINIQUE
Güneş Yüz Kremi SPF 30
315 T
Yüksek korumalı, %100 mineral, irritasyona yol açmayan, UVA/ UVBB güneş koruması; kolayca absorbe ediliYOr ve kolayca uygulanıyor. Cildi zararla UVA/ UVB ışınlarından korumak için fiziksel bir bariyer oluşturan mineral güneş koruması, kolayca absorbe oluyor.
clinique.com.tr

DERMALOGICA
Invisible Physical Defense SPF30 Fiziksel Güneş Koruyuculu Nemlendirici 50 ml
985 TL
Nano-olmayan Çinko Oksit içeren hafif yapıdaki bu koruyucu, mavi ışık koruması sağlıyor ve çevresel faktörlerin etkilerini yatıştırmaya yardımcı oluyır. Biyoaktif Mantar Kompleksi cildi yatıştırmaya yardımcı oluyor ve UV ile tetiklenen kızarıklık ve kuruluğu azaltıyor. Antioksidan Yeşil Çay cildi serbest radikal hasarlarına karşı korumaya yardımcı oluyor.
dermalogica.com.tr

SISLEY
Sunleya GE Soin Solaire Global Anti Age Spf30
4.835 TL
UVA ve UVB ışınlarına karşı maksimum koruma ve güçlü yaşlanma önleyici aktif bileşenler sunarak ciltte foto-yaşlanmaya karşı mücadeleyi bir adım öteye taşıyor.
sevil.com.tr

VÜCUT İÇİN
SPF 50

Fotoğraf: @frida_aasen

CELENES
Herbal Güneş Koruyucu Losyon Sprey 50 SPF
104,80 TL
Yoğun aktifleri, mineral ve organik güneş filtreleri sayesinde UVA/UVB ışınlarına karşı tam koruma sağlıyor. Yüksek koruma faktörü, güneş ışınlarının yaşlandırıcı etkisine, güneş lekelerine ve yanıklara karşı koruyucu etkili.
tr.celenesbysweden.com

AVENE
Solaire SPF50+ Fluid Ultra Light 50 ml
189,90 TL
Hassas ciltler için çok yüksek koruma sağlayan koruyucu; UVB, UVA ve mavi ışığa karşı da güçlü koruma sağlıyor.
eau-thermale-avene.com.tr

LA ROCHE-POSAY
Anthelios XL SPF 50 Güneş Spreyi 200 ml
Geniş spektrumlu ve yüksek korumalı (UVA, UVB) güneş koruması sağlıyor ve bazı kızılötesi ışınlar ve kirlilikten kaynaklanan hasarlara karşı korumaya yardımcı oluyor.
laroche-posay.com.tr

CARROTEN
Coconut Dreams SPF50 Yüksek Koruyucu Görünmez & Kuru Güneş Kremi Sprey 200 ml
410 TL
Yenilikçi Superdry sistemiyle geliştirilen yüksek korumalı SPF50 güneş spreyi, cilde ekstra kuru bitiş sunuyor. 360° püskürtme sistemiyle her açıdan kolay uygulama ve anında emilen formülüyle kumların yapışmasını önlüyor. Tazelenmiş bir cilt için -2°C’ye kadar soğutma etkisi sağlıyor.
gratis.com

DIOR
Bronze Beautifying Protective Milky Mist Sublime Glow Spf 50
869TL
Dior Bronze, 360 ° sürekli püskürtme sistemiyle Beautifying Protective Milky Mist Sublime Glow SPF 50’yi ortaya çıkarıyor. Difüzör, vücudun güneşten korunacak bölgelerine kolayca ulaşmanıza izin verirken duyuları memnun eden mükemmel eşitlikte bir uygulama sunuyor.
tr.dior.com

VÜCUT İÇİN
SPF 30

Fotoğraf: @negin_mirsalehi

LIERAC
Sunissime Global Yaşlanma Karşıtı Enerji Veren Vücut Sütü SPF30
599 TL
Vücut sütü, %100 tüm güneş ışınlarını hedef alarak üstün koruma ve mükemmel bir bronzluk sunuyor. Yazı anımsatan yasemin ve bergamot notaları ile ferah kokusu, ekstra ince ve ipeksi doku anında yağlı his bırakmadan eşsiz cilt tonu vaat ediyor.
tr.lierac.com

NUXE
SUN Güneş Koruyucu Süt SPF 30
225 TL
Bu SPF 30 güneş koruma sütü, bronzluğunuzu arttırırken yüzünüzü ve vücudunuzu güneş ışınlarından ve cildin erken yaşlanmasından korumaya yardımcı oluyor.
nuxe.com

LANCASTER
Sun Beauty Body Milk SPF30 175 ml Güneş Losyonu
590 TL
Yüksek Koruma Patentli Full Light Teknolojisi cildi UVA, UVB, Görünür Işık ve Kızılötesi Işınlar’a karşı koruyor. Doğal kökenli Buriti Yağı ile yapılan özel Bronzluğu Aktive Eden Kompleks(TAC) ise cildinizi korurken; güneş yanığı olmadan altın rengi, eşit, uzun ömürlü bronzluk geliştirmenize yardımcı oluyor. Hem cildinize hem doğaya saygılı, vegan formüllüdür.
boyner.com.tr

CLARINS
Sun Care Body Gel-in-Oil UVA/UVB 30 150ml
515 TL
Bir güzellik bakım ürünü olarak tasarlanan ve antioksidan ve nemlendirici bitki özleri ile zenginleştirilen bu hafif renkli,%100 mineral filtreli güneş kremi pürüzsüz ve uzun ömürlü bir bronzluk sağlarken cildi nem kaybından ve güneşe bağlı yaşlanma belirtilerinden koruyor.
beymen.com

ROC
Soleil Protect Spray Lotion Spf 30 200 ml
288,90 TL
30 faktörlük koruma içeren bu losyon cildin nem dengesini koruyarak cilde canlılık katıyor. Yağ içermeyen kadifemsi bir yapısı, suya karşı dayanıklı. Krizantem çiçeği özleri ile zenginleştirilen bir formüle sahip.
watsons.com.tr

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen