Per. May 2nd, 2024

Değerli taşların, geleneksel Doğu tıbbının ilk günlerinden beri, cildin genç görünmesini sağladığına ve vücuttaki kötü enerjiyi atmaya yardımcı olduğuna inanılıyordu. Bu iki cesur iddia, bugün gördüğümüz estetik açıdan hoş, Instagram’a layık cilt bakım mekanizmaları olarak yeniden ortaya çıkan değerli taşlı yüz masaj araçları olarak yerlerini aldı.

Şişkinliği azaltıyor
Kanınızın vücudunuzda kan damarları yoluyla dolaşımına benzer şekilde, lenf sıvısı da paralel bir sistemdeki lenf damarları ve kanalları boyunca hareket eder. Özellikle stresli bölgelerde birikebilir, ancak vücudun belirli noktalarında bulunan lenf düğümleri yoluyla kendi kendine dışarı akması ve kalan sıvıyı kan dolaşımına geri döndürmeden önce toksinleri filtrelemesi amaçlanmıştır.

Değerli taş aletler, yüze lenfatik drenajı teşvik edecek şekilde masaj yapmak için kullanılır. Lenf sıvısının lenf düğümlerine doğru yönlendirilmesine yardımcı olur, böylece filtrelenebilir ve yeniden emilebilir. Masaj aslında bu sıvının yüzden uzaklaştırılmasını kolaylaştırabilir ve sonuç olarak yüz yuvarlama ve gua sha söz konusu olduğunda bir numaralı iddia olan şişkinliği azaltabilir. Doğal taştan oluşan silindir, bu lenf sıvısının bir kısmını hareket ettirmeye ve iltihaplanma veya şişmenin bir kısmını gidermeye yardımcı olabilir.

Bu süreci geliştirmek için bir masaj aleti kullanmayı seçerseniz, tekniğin çok önemli olduğunu unutmayın. Yüz silindirleri, yüz çukurluğu, kuru fırçalama, manyetik terapi ve hatta el masajı; hangi aracı kullanmayı seçerseniz , hepsinin iyi çalıştığını düşünüyoruz. Eğer amacınız cildin daha az şişkin görünmesini sağlamaksa, bunu gerçekleştirmenin tam yolunu bilmelisiniz. Bu nedenle, en iyi sonuçlar için seçtiğiniz yöntemi güvenli ve etkili bir şekilde nasıl uygulayacağınız konusunda araştırma yaptığınızdan emin olun.

Kırışıklıkları azaltıyor
Tedavi alanından lenf sıvısının uzaklaştırılmasına yardımcı olmanın yanı sıra, değerli taş aletleri meraklılarının öne sürdüğü diğer bir ana iddia, basınç ve sürtünme yoluyla besin açısından zengin kanı tedavi alanına çekmeleridir. Taze kan, hasarlı hücreleri iyileştirmeye ve beslemeye yardımcı olur.

Artan kan dolaşımı, yüz yuvarlamanın ve diğer birçok masaj türünün gerçek bir faydasıdır. Bunun sadece cilt bakımınızın aktif bileşenlerinin daha iyi emilmesi gibi uzun vadeli faydaları olmakla kalmaz, aynı zamanda masajdan hemen sonra cildinizin pürüzsüzlüğünde ve dolgunluğunda geçici bir artış sağlar. Bu şekilde, özellikle tutarlı kullanımda, değerli taş masajı ile kırışıklıkların derinliği ve fark edilebilirliği bir dereceye kadar iyileşebilir. Önleme açısından değerli taş aletler, yüz kaslarını gevşetmeye yardımcı oldukları için kırışıklıkların daha da gelişmesini engellemeye yardımcı olabilir.

Gözenekleri sıkılaştırıyor
Değerli taş aletlerin doğal olarak serin sıcaklığı, kızarıklığı azaltmak ve gözenekleri geçici olarak sıkılaştırmak için yüzeydeki kan damarlarını daraltır. Aletler, ekstra bir soğutma deneyimi için buzdolabına bile konabilir. Bu, hızlı bir karşılama için harikadır; ancak cilt tekrar ısındığında bu etkiler geçer.

Etrafta dolaştığını duyabileceğiniz değerli taş aletlerle ilgili diğer birkaç iddia, bunların kolajen üretimini teşvik ettiği ve cilt elastikiyetini artırdığıdır. Ancak şu anda bu iddialar için herhangi bir bilimsel kanıt yok gibi görünüyor. Retinoidler, belirli peptitler, C vitamini ve diğer kolajen teşvik edici bileşenler içerenler gibi topikal cilt bakım ürünleri, bu sizin için bir endişe alanıysa daha iyi seçeneklerdir.

Ruh sağlığına iyi geliyor
Değerli taştan bu aletlerle ilgili olarak enerji şifası iddiaları, eylemlerinden ziyade onları imal etmek için kullanılan kristallerden türetilir. Bu iddialar bilimsel değildir, daha ziyade belirli değerli taşlara değer verip vermediğinize karar vermek söz konusu olduğunda kendi başlarına geçerli olan geleneksel inançlara dayanır. Aşağıda, bu aletlerin günümüzde yapıldığı her bir popüler değerli taş malzemesiyle ilişkili enerji iyileştirme iddialarına genel bir bakış yer almaktadır:

YEŞİM TAŞI: Yeşil yeşimin, iyi enerji ve şans getirdiği ayrıca güven, maneviyat ve sezgide bir artışa neden olduğu düşünülmektedir.

GÜL KUVARS: Gül kuvarsın kalbi arındırdığı ve açtığı, kendinize ve başkalarına karşı şefkatin artmasına izin verdiği düşünülmektedir.

AMETİST: Ametist taşının stresi azalttığı, ruh hali değişimlerini dengelediği ve üzüntü, korku, endişe ve diğer olumsuz duyguları ortadan kaldırdığı düşünülmektedir.

Bazı kristallerin belirli cilt koşullarını veya endişelerini diğerlerinden daha iyi tedavi edeceğine dair iddialar da var. Ancak kristallerin herhangi bir iyileştirici özelliği olduğunu gösteren hiçbir bilimsel çalışma yoktur ve bilimin gözünde her değerli taş diğerleriyle aynı işlevi görmektedir. Ancak bu, farklı kristallerin çeşitli psikolojik faydaları olmadığı anlamına gelmez. Plasebo etkisi gerçek sonuçlar doğurabilir ve verir, bu nedenle belirli bir değerli taş aletinin size aradığınız sevgiyi, huzuru ve dengeli enerjiyi getirdiğini düşünüyorsanız, onu benimseyin ve iyi bir şekilde kullanın.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen