Pts. May 6th, 2024

“Ben kendimi kesinlikle bir ‘moda ikonu’ olarak görmüyorum ama kesinlikle bu sanat formunu seviyorum,” diyen Lenny Kravitz kendisini bir moda ikonu olarak görmese de artık tescilli bir ikon olarak anılacak! Moda sektörünün ve birçok markanın hayran olduğu Lenny Kravitz, bu yıl CFDA Moda Ödülleri’nde ‘Moda İkonu’ ödülünü alacak.

Rock müziğinin en sevilen isimlerinden biri olan Lenny Kravitz, 1989’daki ‘Let Love Rule’ adlı ilk albümü ile yükselişe geçmişti. 2000’li yıllarda en çok dinlenen sanatçılardan biri olan Lenny Kravitz, ‘En İyi Erkek Rock Vokal Performansı’ ödülünü 1999 ve 2002 yılları arasında ardı ardına dört kez kazanarak bu kategoride en çok ödül sahibi olan isim olarak Grammy tarihine geçmişti.

Sadece müzik kariyeriyle değil aynı zamanda stili ile anılan Kravitz, moda anlayışı için Jimi Hendrix, Miles Davis, Prince, David Bowie ve Yves Saint Laurent gibi isimlerden ilham aldığını söyledi. “Birçok harika isim sıralayabilirim ama ilk ilhamım annemdi,” diyen Kravitz, “Onun mükemmel görünmediği bir an hatırlamıyorum. En iyiniz olarak görünmenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi, hem içten hem de dıştan. Benim için moda ikonu bu demek” diye ekledi.

Moda sektörüyle karşılıklı bir beğeni içinde olan Kravitz, 90’lı yıllardan beri moda haftalarının en ön sıralarında yer alıyor. Lenny Kravitz, 2020’de Saint Laurent’in yüzü olan kızı Zoe Kravitz’in yanında da yer almıştı. “Moda, sanatsal ifade için başka bir yol. Kendiniz olmaktan başka kural yok. Yaptığım şey, birinin kendi bedeninde daha fazla güven duymasını sağlıyorsa veya ilham veriyorsa, isteyebileceğim başka bir şey yok. Hepsi içimden geliyor. Sadece siz olun,” diyen Kravitz, “Kesinlikle hayatımın bir parçası. Alabildiğim her yerden ilham alıyorum. Bu bir kıyafet ya da fark ettiğim bir bakış olabilir. Bu, herhangi bir günde giydiğim şeyin ötesine geçebilir ve bir tasarım fikrine veya canlı şovun bir unsuruna dönüşebilir. Bunun hakkında çok fazla düşünmemeye çalışıyorum çünkü en iyisi aniden geldiği zaman” diye ekledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen