Paz. Nis 28th, 2024

Televizyon ve film dünyasının en iyilerini belirleyen Altın Küre Ödülleri ekranlara geri dönüyor! Emmy Ödüllü komedyen Jerrod Carmichael tarafından sunulacak olan 80. Altın Küre Ödülleri, Kaliforniya’daki Beverly Hilton Hotel’de gerçekleşecek.

View this post on Instagram

A post shared by Golden Globes (@goldenglobes)

Globes’un ana kuruluşu olan Hollywood Yabancı Basın Derneği (HFPA) üyeleri arasındaki çeşitlilik eksikliğini çevreleyen tartışmalar nedeniyle 2022’de ödül töreninin televizyonda iptal edilmesinin ardından Scarlett Johansson ve Tom Cruise gibi ünlülerin eleştirilerine ve boykotları ile karşılaşmıştık. HFPA, o zamandan beri, yeni bir uluslararası oylama sınıfıyla çeşitlilik standartlarını artırmak için mesleki ve etik davranış kurallarını ve ayrıca kuruluşun mülkiyetinin Eldridge Industries’e devredilmesinin ardından eklenen özel sektörle kar amaçlı şeffaflığını yeniden düzenledi.

NBC Universal eğlence başkanı Francis Berwick, Deadline’a Eylül ayında yaptığı açıklamada, “HFPA’nın devam eden değişime olan bağlılığının farkındayız ve Altın Küre’yi dönüm noktası niteliğindeki 80. yıldönümü için NBC’de tekrar karşılamayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Etkinlik bu yıl 10 Ocak Salı günü saat 20:00’de gerçekleşecek.

TÖRENİ KİM SUNUYOR VE KİMLER SAHNEYE ÇIKIYOR?

HFPA’ya göre bu yılki ödül sunucuları arasında şu anki Altın Küre adayları Ana de Armas ve Jamie Lee Curtis, 2022 Altın Küre ödüllü Michaela Jaé Rodriguez, film yapımcısı Quentin Tarantino, komedyenler Tracy Morgan ve Nicole Byer ve aktörler Billy Porter, Natasha Lyonne, Niecy Nash-Betts, Ana Gasteyer ve Colman Domingo. Piyanist, besteci ve yapımcı Chloe Flower da bizzat televizyondan yayınlanan törende sahne alacak ve söylentilere göre Salı akşamı yapacağı performans yakında çıkacak olan “Golden Hour” adlı şarkısına ilham verecek.

KİMLERİN KAZANACAĞI ÖNGÖRÜLÜYOR?

‘Bir Sinema Filminde En İyi Performans’ adayları arasında ‘Elvis’ filmindeki başrolüyle Austin Butler, ‘Blonde’ filmindeki Marilyn Monroe rolüyle Ana de Armas ve ‘Everything Everywhere All at Once’ filmindeki IRS müfettişi Deirdre Beaubeirdre rolüyle Jamie Lee Curtis yer alıyor.

View this post on Instagram

A post shared by Golden Globes (@goldenglobes)

HBO Max’in ‘The White Lotus’ serisi, Jennifer Coolidge (Tanya McQuoid) ve ilk kez aday gösterilen Audrey Plaza (Harper Spiller) ve F. Murray Abraham’ın (Bert Di Grasso) farklı kategorilerindeki adaylıklarına ek olarak ‘En İyi Televizyon Sınırlı Dizisi’ dalında heyecanlı bir adaylık aldı.

View this post on Instagram

A post shared by Golden Globes (@goldenglobes)

Daha önce duyurulduğu gibi, bu yılki törende en büyük iki ödül, eğlenceye “olağanüstü katkılarından” dolayı Eddie Murphy’e (Cecil B. DeMille Ödülü) ve televizyon sektörüne ve izleyicilerine “kalıcı etkisi” nedeniyle senarist Ryan Murphy’e (Carol Burnett Ödülü) veriliyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen