Paz. May 5th, 2024

Yeni bir “Acemi Prenses (The Princess Diaries)” filmi için Ceneviz’e dönüyoruz! Disney’in, modern bir prenses hikayesi olan Amerikan komedi yapımının üçüncü filmi üzerinde çalışıldığı bildirildi.

Yeni filmde, Anne Hathaway’in başrol olan Mia Thermopolis rolünü tekrar oynayıp oynamayacağı belli değil. Ancak Hathaway kısa bir süre önce (ekranda gösterişli Kraliçe Clarisse Renaldi’yi oynayan büyükannesi Julie Andrews ile birlikte) kendisini bir yıldıza dönüştüren seriye geri dönmekle ilgilendiğini dile getirdi.

Acemi Prenses 3’ün senaryosu Aadrita Mukerji tarafından kaleme alınıyor; ilk iki filmin yapımcısı Debra Martin Chase bu üçüncü film için geri dönüyor. The Hollywood Reporter’a göre, üçüncü film Anne Hathaway’in Mia’sının (diğer adıyla Amelia Mignonette Thermopolis Renaldi’nin) önce bir Ceneviz Prensesi olduğunu keşfettiği ve ardından Kraliçe olarak tahta çıktığı ilk iki filmin devamı niteliğinde.

İşte şimdilik bildiğimiz her şey.

ANNE HATHAWAY GERİ DÖNÜYOR MU?
Bunu henüz bilmiyoruz, ancak Anne Hathaway yeniden başlatmayı desteklediğini ifade etti.

2019’da Watch What Happens Live’a “Üçüncü film için bir senaryo var” dedi. “Yapmak istiyorum. Julie (Andrews) yapmak istiyor. Yapımcımız Debra Martin Chase, yapmak istiyor. Hepimiz gerçekten olmasını istiyoruz. Mükemmel olmadıkça bunu yapmak istemiyoruz, çünkü onu sizin sevdiğiniz kadar biz de seviyoruz. Sizin için olduğu kadar bizim için de önemli. Ve hazır olana kadar hiçbir şey teslim etmek istemiyoruz ama üzerinde çalışıyoruz.”

Disney filme desteğini veriyorsa, bu kulağa hoş geliyor demektir. Fakat Hathaway’i geri getirecek kadar iyi olacak mı? Şuan sadece umut edebiliriz. (Acemi Prenses 3’e katılırsa, tanık olacağımız Anne Hathaway moda anlarını hayal edebiliyor musunuz?)

JULIE ANDREWS GERİ DÖNÜYOR MU?
Julie Andrews (Kraliçe Clarisse Renaldi) üçüncü bir film için desteğini de dile getirdi. Fakat Andrews’ın üçüncü filme katılımı da benzer şekilde belirsiz.

2020’de bir senaryo olup olmadığı sorulduğunda “Bir tane olabileceğini duydum” dedi. “Uzun süredir konuşuluyor ama masamın üzerinde buna benzer bir şey yok. Sanırım yapardım. Ama çok yaşlanıyorum ve huysuzlaşıyorum. Doğru zaman olup olmadığından emin değilim, ama ben Annie ile tekrar çalışmanın güzel olacağını düşünüyorum ve eminim buna hazırım. Elbette harika Garry Marshall’a sahip olamayız. O, her şeyin temel taşıydı.”

Ancak 2022’de Andrews, üçüncü filme katılmak için “çok yaşlı” hissettiğini ifade etti. “Bunu şimdi yapmak için çok geç olacağını düşünüyorum.”

Hem Acemi Prenses (2001) hem de Acemi Prenses: Kraliyet Nişanı (2004) filmlerini yöneten Marshall, 2016 yılında 81 yaşında öldü.

CHRIS PINE GERİ DÖNÜYOR MU?
Chris Pine, Mia’nın sevgilisi Lord Nicholas Devereaux olarak ikinci filmde göründü. Marshall 2016’da “Harika bir aktör olan Chris Pine, üçüncü filmde de yer alabilir” demişti. O zamandan beri çok şey değişti, ancak yalnızca bekleyip görebiliriz.

ACEMİ PRENSES 3 NE ZAMAN ÇIKACAK?
Bu soruyu sormak için çok ama çok erken. 2024’ün sonları olabilir. Elimizdeki tek bilgi, Disney’de bir filmin yapım aşamasında olduğu ve bir yapımcının gemiye geri döndüğü.

Uzun zaman sonra, üçüncü bir Prenses Günlükleri filmi olacağından hiç şüphemiz yok. Ancak kimin geri geleceği ve çok önemli çıkış tarihi gelince, bekleyip görmemiz gerekecek.

Merhum Garry Marshall’ın yönettiği ve Meg Cabot’un romanından uyarlanan 2001 yapımı “Acemi Prenses (The Princess Diaries)”, Avrupa’daki Ceneviz krallığının tahtının varisi olduğunu öğrenen beceriksiz bir Amerikalı genci konu alıyor. Kötü amigo kız Lana Thomas rolünde Mandy Moore ve müdür yardımcısı Gupta rolünde Sandra Oh, orijinal filmde unutulmaz rollere sahipti. Karışık eleştirilere rağmen, aile filmi küresel bilet satışlarında 165 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti. Yine Marshall’ın yönettiği ve dünyayı Chris Pine ile tanıştıran devam filmi, dünya çapında 134 milyon dolarla sinemalarda aynı başarıyı yakaladı.

Acemi Prenses’in süregelen popülaritesi göz önüne alındığında, üçüncü bir filmle ilgili söylentiler uzun süredir ortalıkta dolaşıyor. Ancak bu, izleyicileri Ceneviz’in kraliyet dünyasına geri götürmek için Disney’in şimdiye kadarki en büyük girişimi. Mia Thermopolis’in dediği gibi, “Mucizeler arada bir, inandığınızda gerçekleşir.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen