Paz. Nis 28th, 2024

Adidas, Kanye West ile olan bağlarını kopardı. West’in son dönemde yaptığı yorumlar ve karıştığı polemikler sebebiyle Adidas, dokuz senelik anlaşmasını sonlandırma kararı aldı. Salı sabahı partnerliğin sonlandırıldığını duyuran Adidas, internet sitesi üzerinden, “Markamız antisemitizme ve diğer her türlü nefret söylemine müsamaha göstermiyor” yazarak açıkladı.

“Ye’nin son yorumları ve eylemleri kabul edilemez, nefret dolu ve tehlikeliydi ve şirketin çeşitlilik ve kapsayıcılık, karşılıklı saygı ve adalet değerlerini ihlal ediyordu” diye devam eden Adidas, “Kapsamlı bir incelemenin ardından şirket, Ye ile olan ortaklığını derhal feshetme, Yeezy markalı ürünlerin üretimini durdurma ve Ye ve şirketlerine yapılan tüm ödemeleri durdurma kararı aldı. Adidas, adidas Yeezy koleksiyonunu derhal durduracak” diye ekledi.

Ayrılığın ardından, Adidas, dördüncü çeyrek satışlarında $246 milyonluk bir düşüş tahmin ediyor. The Washington Post’a göre Yeezy anlaşmasının yılda $2 milyar getirdiği tahmin edilirken, West ve Yeezy ile ortaklık 2013 yılında yapılmıştı.

Adidas ortaklığının sonu, Balenciaga’nın geçen hafta West’ten ayrıldığını açıklamasının yanı sıra West’in yetenek ajansı CAA’nın onu bırakmasının ardından geldi. Geçen ay, Gap de Kanye West ile tüm bağlarını kopardığını açıklamıştı. West’in açıklamalarına karşı birçok ünlü seslerini yükseltirken, eski eşi Kim Kardashian da “Nefret söylemleri hiçbir zaman mazur görülemez. Yahudi toplumuyla birlikte duruyorum ve onlara yönelik korkunç şiddet ve nefret dolu söylemlerin bir an önce sona ermesi için çağrıda bulunuyorum” diyerek bir Tweet atmıştı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen