Cum. May 3rd, 2024

Yirmi sene boyunca Birleşmiş Milletler’in Mülteciler departmanında görev yapan Angelina Jolie, 2012’de de Özel Elçisi olduğu kurumdan ayrıldığını duyurdu. “Bugün Birleşmiş Milletler’in Mülteci Bölümü’nden ayrılıyorum” yazarak bir Instagram paylaşımı yapan Jolie, “Birleşmiş Milletler’in yaptığı birçok işe inanıyorum, özellikle de acil yardım yoluyla kurtardığı hayatlara inanıyorum. UNHCR, her gün insanların hayatlarında fark yaratan harika insanlarla dolu. Mülteciler dünyada en çok hayran olduğum insanlar ve hayatımın geri kalanını onlarla çalışmaya adadım. Şimdi, çatışmalardan en doğrudan etkilenen ve onlara en büyük sesi veren insanların önderlik ettiği kuruluşlarla çalışacağım” diye ekledi.

Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü yöneticisi Filippo Grandi, Jolie’nin UNHCR’nin uzun süredir çok önemli bir iş birlikçisi olduğunun altını çizerken, “Onlarca yıllık hizmeti, taahhüdü ve mülteciler ve kaçmak zorunda kalan insanlar için yarattığı fark için ona minnettarız. UNHCR’de geçirdiği uzun ve başarılı bir sürenin ardından, rolünü değiştirme ve kararını destekleme arzusunu takdir ediyorum. Mülteci davasının kalbinde kalacağını biliyorum ve aynı tutku ve ilgiyi daha geniş bir insani yardım portföyüne göstereceğinden eminim. Arkadaşlığımızın devamını dört gözle bekliyorum” dedi.

Birleşmiş Milletler’in son dönemlerindeki çalışmalarından memnun olmadığı düşünülen Jolie, 2019’daki konuşmasında, “Sivillere yönelik saldırıları yasaklayan savaş yasalarının bariz bir şekilde hiçe sayıldığı bir zamanda yaşıyoruz. Dünyanın birçok yerinde asgari insanlık standartlarını sürdürmekten aciz görünüyoruz” demişti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen