Per. May 9th, 2024

Louis Vuitton, 93 yaşındaki ikonik sanatçı Yayoi Kusama ile özel bir koleksiyon tasarladı. Seçkin bir kampanya ile sunulan koleksiyon, ilk duyurudan itibaren moda ve sanat severleri heyecanlandırmayı başardı. Geçtiğimiz Mayıs ayındaki Cruise 2023 defilesinde puantiyeli çantalar sunan Kreatif Direktör Nicolas Ghesquiere, iş birliğinin tüyolarını vermeye başlamıştı. Daha sonra Tokyo Tower, Zojoji Temple ve Tokyo istasyonlarında çeşitli enstalasyonlar ve artırılmış gerçeklik deneyimleri sunan Louis Vuitton, Yayoi Kusama ile çok özel bir partnerliğin geleceği söylentilerini artırmıştı.

View this post on Instagram

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Bir süre sonra Tokyo’nun Shinjuku bölgesinde ilgi çekici bir pano uygulaması yapan Louis Vuitton, yaptığı Instagram paylaşımı ile 10 milyonu aşkın görüntüleme kazanmıştı. Louis Vuitton’un Genel Müdür Yardımcısı Delphine Arnault, “Kusama’nın çalışmalarının bir yönü mutluluk ve pandemiden sonra Vuitton ve Kusama dünyasını yeniden buluşturmanın çok güzel olacağını düşündük,” dedi.

View this post on Instagram

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Daha önce 2012’de Kusama ile bir araya gelen Louis Vuitton, oldukça beğeni toplayan bir koleksiyona imza atmıştı. Konsept, uygulama ve tasarım açısından Kusama ile ortak paydada buluşan Louis Vuitton, Kusama’nın ilk olarak 1966’da sunduğu sonsuz puantiyelerinden ilham aldı. Uzun bir deneme yanılma sürecinin ardından üç boyutlu esintisi veren ve havada uçuyormuş gibi görünen puantiye tasarımları elde eden Louis Vuitton, yeni koleksiyonu en eğlenceli ve renkli şekilde sundu.

View this post on Instagram

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Yeni koleksiyonu Gisele Bündchen, Liya Kebede, Devon Aoki, Christy Turlington, Anok Yai ve daha birçok farklı ismin yer aldığı bir kampanya ile duyuran Louis Vuitton, 1 Ocak’ta ön gösterimin ardından bu renkli koleksiyonu 6 Ocak’ta dünya genelinde satışa sunmayı planlıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen