Cts. May 4th, 2024

Cardano ekibi Input Output, kilit projelerle ilgili birkaç önemli gelişmeyi tamamladı. Kripto analisti David, SNX fiyatının yakın vadede yükseleceğini öngörüyor. Analist Valdrin Tahiri, DOT için yükseliş işaretleri olduğunu söylüyor. IntoTheBlock, lider altcoin balinalarında artış olduğunu kaydediyor. Analist Kelvin Munene ise SUI için bir geri dönüş bekliyor.

Cardano iyileştirmeleri yaptı, altcoin fiyatını nasıl etkiledi?

Input Output 26 Mayıs’ta yaptığı son geliştirme güncellemelerinde ekibin bu hafta önemli gelişmeleri tamamladığını açıkladı. Çekirdek teknoloji ekibi node, networking ve ledger iyileştirmeleri üzerinde çalıştı. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere ağ bu ay çeşitli sorunlarla karşılaştı. Ekip bu sorunların giderilmesini sağladı. Lace cüzdanı, Daedalus gibi çok adresli cüzdanları içe aktarmak için cardano-js-sdk arka ucuna yetenek eklendi. Adrestia ekibi, bakiye TX kütüphanesini, veritabanı katmanını ve çok imzalı cüzdan delegasyon işlevselliğini ayırmak için çalıştı.

Cardano Blockchain’deki Dapps ve tokenler büyük performans gösteriyor. Uzmanlara göre, genel gelişmeler ve token fiyat artışı ADA fiyatını etkileyecek. Candano’nun meme parası SNEK fiyatı %26 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. ADA fiyatı şu anda 0,33 dolarlık temel destek seviyesinin üzerinde işlem görüyor. ADA son 24 saat içinde %1’in üzerinde artış kaydetti. Böylece, şu anda 0,36 dolardan işlem görüyor. Yükseliş çoğunlukla IOHK ekibinin bu hafta tamamlanan çeşitli önemli gelişmeleri açıklamasının ardından geldi.

Bu altcoin fiyatı yakın vadede yükselebilir!

Synthetix’in (SNX) fiyatı 27 Şubat 2023’te 3,4 dolarlık uzun vadeli yatay direnç seviyesi tarafından reddedildikten sonra düştü. Ancak, fiyat önceki direnç seviyesi olan 2 dolardan iki kez geri döndü. Bu yüzden, bu olumlu bir işaret var. İlk kez bir boğa pin bar mum çubuğu oluşumu ile işaretlendi. Ayrıca, ikinci kez bir boğa yutan formasyon (yeşil oklar) oluştu. Her ikisi de alım baskısının göstergesidir.

Bu iki sıçramayı birleştirdiğimizde, bir çift dip formasyonunun oluştuğunu görürüz. Bu, genellikle trendin yukarı yönde tersine dönmesine yol açan bir yükseliş formasyonudur. Ayrıca, başka bir boğa sinyali olan haftalık RSI göstergesindeki yükseliş sapması ile destekleniyor. Bu nedenle, SNX fiyatının mevcut seviyeden toparlanması ve 3,4 dolarlık uzun vadeli direnç seviyesine doğru hareket etmesi muhtemel.

SNX haftalık grafik. Kaynak TradingView

En olası senaryo, SNX’in 3,4 dolarlık uzun vadeli direnç seviyesine doğru yükselmeye devam edeceğini gösteriyor. Öte yandan, fiyatın 2 dolarlık destek bölgesinin altına düşmesi halinde bu görüş geçersiz olacaktır.

DOT fiyatı desteğin üzerinde seyrediyor

Polkadot fiyatı 19 Şubat’ta yılın en yüksek seviyesi olan 7,90 dolara ulaştığından beri düşüşte. Fiyat, inişine devam etmeden önce 18 Nisan’da daha düşük bir tepe noktası oluşturdu (kırmızı simge). 12 Mayıs’ta fiyat 5,20 dolarlık ana destek seviyesinin içinde 5,11 dolara kadar düştü. O zamandan beri bu seviyeye yakın işlem görüyor. Muhtemelen 25 Mayıs’ta bir çift dip formasyonu oluşturdu. Çift dip bir yükseliş formasyonu olarak kabul edilir. Yani genellikle yukarı yönlü hareketlere yol açar.

DOT Günlük Grafik / Kaynak TradingView

Günlük RSI, fiyatın sıçrama yapma olasılığını destekler. RSI değeri 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı doğruysa boğalar avantajlıdır. Ancak değer 50’nin altındaysa bunun tam tersi geçerlidir. Gösterge 50’nin altında olsa da yükseliyor. Daha da önemlisi, RSI bir yükseliş sapması (yeşil çizgi) oluşturdu. Bu, bir momentum artışının bir fiyat düşüşüne eşlik ettiği bir oluşum türüdür. Genellikle yükseliş trendinin tersine dönmesine yol açar.

Altcoin fiyat tahmini: Dalga sayısı, bir sıçramayı öngörüyor

Kısa vadeli altı saatlik zaman dilimindeki teknik analiz, bir sıçramaya işaret ediyor. Dalga sayımı, 19 Şubat’tan bu yana yaşanan düşüşün bir A-B-C düzeltici yapı (beyaz) olduğunu gösteriyor. İçinde, A:C dalgaları neredeyse 1:0,786 oranına sahip. Sayım doğruysa, DOT fiyatı biraz daha düşecek. Muhtemelen 0,786 Fib geri çekilme destek seviyesine 5 dolara ulaşacak. Ardından, fiyatı 7 dolarlık B dalgasına geri götürebilecek önemli bir sıçrama muhtemel olacak.

DOT Altı Saatlik Grafik / Kaynak: TradingView

Bu yükseliş DOT fiyat tahminine rağmen, 5 doların altında belirleyici bir kapanış, trendin düşüş eğiliminde olduğu anlamına gelecek. Bu durumda, altcoin en az 4,20 dolara ve muhtemelen daha düşük bir seviyeye düşecek.

On-chain veriler ETH balinalarında artış olduğunu gösteriyor

Piyasa istihbarat platformu IntoTheBlock, Ethereum (ETH) balinalarının miktarının arttığını duyurdu. Paylaşıma göre, ETH balinalarının kolektif varlıkları 30,07 milyon ETH’ye yükseldi. Bu, yılın başlarında kaydedilen 26,56 milyon ETH’den önemli bir artışa işaret ediyor.

Tarihsel ETH balina yoğunluğu / Kaynak: IntoTheBlock

Bu artış, toplam Ethereum arzının %0,1’inden fazlasını elinde tutan adresler arasında artan bir birikim eğilimini gösteriyor. Ayrıca, balinaların varlığı, Ethereum ekosisteminde potansiyel piyasa güvenine ve uzun vadeli yatırım stratejilerine işaret ediyor.

SUI’de ayılar kontrolü ele geçirdi

Erken pozitif momentum, Sui (SUI) fiyatını satış baskısıyla karşılaşmadan önce 24 saatin en yüksek seviyesi olan 0,9938 dolara çıkardı. Boğaların gücü azaldıkça, Sui ayıları piyasa kontrolünü ele geçirdi. Ayrıca, fiyatı etkili bir şekilde desteğin oluştuğu 7 günün en düşük seviyesi olan 0,9483 dolara düşürdü.

Boğaların tüm çabalarına rağmen, ayılar basın saati itibariyle Sui piyasasının kontrolünü elinde tuttu. Bu da, bir önceki kapanış olan 0,9668 dolardan %1,99’luk bir düşüşe neden oldu. SUI’nin piyasa değeri %1,85 düşüşle 510.578.894 dolara geriledi. Öte yandan, 24 saatlik işlem hacmi %1,37 artışla 225.287.618 dolara yükseldi. Bu hareket, traderların piyasanın aşağı yönlü gidişatından kâr etmeyi umarak düşüşü satın aldıklarını gösteriyor.

SUI 24 saatlik fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

SUI 4 saatlik fiyat grafiğindeki Göreceli Güç Endeksi (RSI) 27,06. Ayrıca, sinyal çizgisinin altında hareket ederek piyasanın negatif momentumunu gösteriyor. Ancak, RSI aşırı satım aralığında (30’un altında) duruyor. Bu yüzden, pozitif bir geri dönüş olası. Bu hareket ve artan işlem hacmi, alıcıların piyasaya girdiğini ve muhtemelen fiyatı yükselttiğini gösteriyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen