Cum. May 3rd, 2024

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinone’un eski bir yöneticisinin, platformda belirli kripto para birimlerini listelemek için rüşvet aldığı ortaya çıktı. Bitcoin borsası Coinone’un eski yöneticisi Güney Kore’de rüşvet suçlamalarını kabul etti.

Bitcoin borsasının yöneticisi rüşvet iddialarını kabul etti!

Yerel haber ajansı Yonhap’ın Perşembe günü bildirdiğine göre, belirli coinleri listeleme karşılığında rüşvet almakla suçlanan Güney Koreli Bitcoin borsası Coinone’un eski bir yöneticisi suçlamaları kabul etti. Coinone’un eski listeleme müdürü “Bay Jeon”, borsada özel olarak listelenen ve o zamandan beri Seul’deki Gangnam bölgesinde bir kaçırma ve cinayet soruşturmasıyla bağlantılı olan “Furiever Coin” gibi sanal varlıkları listeleme karşılığında yaklaşık 2 milyar won (1,51 milyon dolar) almakla suçlandı. Jeon’un “Bay Ko” olarak bilinen komisyoncusu, listelemeleri kolaylaştırmakla suçlanıyor.

İkilinin avukatının 25 Mayıs’taki duruşmada, “Savcılığın iddialarını kabul ediyorum,” dediği bildiriliyor. Avukat, “Temel olarak, savcılığın gerçeklerini kabul ediyoruz. Ancak tüm kanıtları göremediğimiz için, incelemeden sonra nihai bir görüş sunacağız” diye ekledi. Coinone’nin listeleme ekibi lideri ve başka bir broker da suçlandı. Ancak avukatları henüz kanıtları incelemeyi bitirmediklerini ve 15 Haziran’daki bir sonraki duruşmada suçlamalara yanıt vereceklerini söyledi.

Güney Kore kripto dünyası, rüşvet skandalıyla sarsıldı!

Kriptokoin.com olarak belirttiğimiz üzere, suçlanan yönetici Jeon’un, piyasa fiyat manipülasyonuna eğilimli kripto para birimlerinin Coinone’da listelenmesini kolaylaştırmak için 2020 ve 2022 yılları arasında yaklaşık 2 milyar Kore wonu (yaklaşık 1,5 milyon dolar) aldığı iddia ediliyor. Savcılar, skandala karışan bazı tokenlerin kripto para fiyatlarını manipüle etmek için kiralanan şirketlerle bağlantılı olduğunu iddia ediyor. Özellikle iddianamedeki şema, yerel kripto para birimleri Pica Coin ve Puriever’i içeriyor.

Jeon’un davası, 22 Mart’ta rüşvet suçlamasıyla ilk kez tutuklanmasının ardından Seul Güney Bölge Mahkemesi’nde görüldü. Jeon ve komisyoncusu Koh suçlamaları kabul etti. Yasal temsilcileri tüm kanıtları gözden geçirene kadar resmi olarak suçu kabul etmekten kaçındı. Bir diğer eski Coinone çalışanı Kim ve komisyoncuları Hwang da davaya dahil oldu. Ancak Kim ve Hwang, Perşembe günkü duruşmada kendilerine yöneltilen suçlamalara henüz yanıt vermedi. Kim’in yasadışı faaliyetlere katılımı karşılığında 784.000 dolar aldığı iddia ediliyor. Dört sanık için müteakip duruşmanın 15 Haziran’da yapılması planlanıyor.

Yakın tarihli yerel bir haber bülteni, Coinone’un listelenen token portföyünün yaklaşık %25’ini oluşturan 46 coinin bu yasadışı planın bir parçası olduğunu ortaya koyuyor. Kasım 2019’dan Aralık 2022’ye kadar gerçekleşen olay, piyasanın bütünlüğüyle ilgili endişeleri artırdı. Ayrıca, yatırımcıların ve traderların kripto para borsalarına duyduğu güveni sarstı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen