Paz. Eyl 22nd, 2024

Van Büyükşehir Zabıtası, ekmek fiyatlarıyla ilgili yapılan spekülasyonlar üzerine pide salonlarını denetledi.

Halk sıhhatini korumak ve fahiş fiyatların önüne geçmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı takımları, pide salonlarının bugün ekmek çıkarmayacağı argümanları üzerine kent genelinde kontrol yaptı. Sabah saatlerinde yapılan kontrollerde pide salonlarının açık olduğu görülürken, 1 lira 80 kuruştan satılması gereken 210 gram pidenin 2 lira 50 kuruştan satıldığı tespit edilen pide salonlarına cezai süreç uyguladı.

Geçtiğimiz günlerde ekmeğe yapılan artırım Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Lider Vekili Mehmet Emin Bilmez’in teşebbüsleri sonucu geri alınarak, kentteki 5 fabrika ile Toprak Mahsulleri Ofisi ortasından torba unun 188 liradan satılması noktasında muahedeye varıldı. Bu karşın artırımı uygulamak isteyen işletmeler tek tek uyarılarak cezai süreç uygulandı.

Sosyal medya birtakım internet sitelerinde bugün pide ve lavaş ekmek çıkaran fırınların kepenk kapatacakları istikametinde paylaşılan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını fırınların açık olduğunu belirten Zabıta Daire Lideri Sabahattin Ergenç, kentteki 30 pide salonun hepsinin açık olduğunu ekmek noktasında bir sorun olmadığını belirtti.

Öte yandan Van’ın Erciş ilçesinde yapılan hijyen, gramaj ve fiyat kontrolünde düşük gramajlı ve yüksek fiyata ekmek sattığı tespit edilen 42 işletmeye idari para cezası uygulandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen