Cum. Nis 19th, 2024

Clariant’tan yemlerdeki mikotoksin tesirlerini azaltan tahlil: FIXAT™ Optimum Mikotoksinler, hayvanların kilo alımını ve yem döngüsünü kıymetli ölçüde etkiliyor.

  • FIXAT™ Optimum 1m558, EC 1060/2013 yönetmeliklerine uygun olup, zehirli aflatoksinler de dahil olmak üzere tüm mikotoksinlere karşı müdafaa sağlıyor.
  • Piyasaya yeni sunulan FIXAT™ Optimum yemlerin raf ömrünün optimize edilmesine yardımcı oluyor.

Clariant, global yem üretiminin yaklaşık 25’inde görülen küf mantarlarının oluşturduğu tehlikeli mikotoksinlere karşı en son tahlilini tanıttı. İspanya’daki nutriFORUM Konferansı’nda lansmanı yapılan FIXAT™ Optimum, hayvanları son derece zehirli aflatoksinler de dahil olmak üzere tüm tehlikeli toksinlere karşı koruyabiliyor.

Mikotoksinler, berbat şartlarda hasat edilen ve depolanan yemlerde ortaya çıkan küf mantarları nedeniyle oluşuyor. İklim değişikliğine bağlı olarak daha sık yaşanan kuraklık, sel ve başka doğal afetlerin, günümüz şartlarını daha da kötüleştirmesi öngörülüyor. Yemdeki mikotoksinlerin varlığı, bir hayvanın kilo alımı ve yemden yararlanma üzere performans parametrelerinde kıymetli düşüşlere yol açıyor. Ayrıyeten organ hasarı yahut üreme sıkıntılarını da ortaya çıkartarak hayvansal üretimde kıymetli gelir kayıplarına neden oluyor. Dahası, mikotoksinler et, yumurta ve süt eserlerine taşınarakinsanlarda da istenmeyen maruziyetler yaratıyor.

FIXAT™ Optimum, makul şişme özellikleri ve kuvvetli bağlama güçleri olan bedelli bir kil minerali Bentonit’ten oluşan bir adsorban. Mikotoksin adsorbanları ve bağlayıcıları, hayvan yemlerindeki mikotoksinleri yüzeylerine sabitleyerek değerli ölçüde azaltıyor. FIXAT™ Optimum ise mikotoksin molekülünün polar kümeleriyle elektrostatik olarak etkileşime giriyor.

Clariant’ın Arıtım ve Yem İş Ünitesi EMEA Lideri Guido Appl mevzuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Ürünümüzün performansını ölçmek için laboratuvarda absorpsiyon ve desorpsiyon şartlarını büsbütün kopyalayarak testler yaptık. Bu yeni tahlil, hayvanların mide-bağırsak yolundaki mikotoksinleri bağlıyor. Kuvvetli şartlarda bile toksin sıkıca bağlı kalıyor ve ziyan vermeden atılabiliyor.”

FIXAT™ Optimum, tüm yem unsurlarının yanı sıra tüm hayvan tipleri, yaşları ve kategorileri için uygun ve 1m558, EC 1060/2013 yönetmelikleri ile uyumlu. FIXAT™ Optimum birebir vakitte, mikotoksin metabolitlerinin kalıntılarını bırakmayan ve yemin raf ömrünün optimize edilmesine tesirli bir halde yardımcı olan, randıman sağlayan metabolizma dostu bir tahlil.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen