Cum. May 3rd, 2024

Tamamen farklı bir dönemde doğmuş ve New York’taki ikonik Studio 54 kulübünü deneyimleme şansımız olmamasına rağmen, disko tutkusu tam gaz etkisini sürdürüyor. 1970’li yılların belirleyici temalarından biri olan disko kültürü, üzerinden elli seneyi aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen varlığını her sezon devam ettiriyor. Zaman zaman ispanyol paça pantolonlarda, bazen metalik elbiselerde, kimi sezonlarda ise platform topuklarla kendini belli eden disko ilham kaynağı, aynı zamanda makyaj ve saç stillerinde de öne çıkıyor. Farah Fawcett’in kocaman dalgaları ile saç stillerinde gördüğümüz 70’ler etkisi aynı zamanda metalik ve simli makyaj stilleri ile makyaj trendlerine hükmediyor.

Kırmızı halı görünümlerinde ünlülerin pek çok kez tercih ettiği 70’ler ilhamlı makyaj stilleri, gece makyajımızı şekillendiriyor. Dönemin görkemini ve eğlencesini yansıtan ışıltılı makyaj stilleri bir gün sizi Diana Ross, bir başka gün ise bir ABBA solistine dönüştürebilecek güçte! Oldukça maksimalist ve abartılı görünse de minimalist stilleri tercih edenlerin de beğenebileceği opsiyonlar sunan disko trendi, en çok göreceğimiz makyaj stilleri arasında!

Disko dönemine bir yolculuğa çıkmaya hazırsanız, fotogaleride 70’lerden ilham alan 6 disko makyaj trendini inceleyebilirsiniz…

1

YÜZ MÜCEVHERLERİ
Biraz disko biraz da festival stiline gönderme yapan yüz mücevherleri, fazla uğraşmadan ışıltılı bir stil denemek isteyenler için ideal. Her iki gözünüze eşit eyeliner çekme derdi olmadan yüz mücevherleri ve yapıştırmaları ile ışıltılı bir stil elde edebilirsiniz. Son dönemde sadece gece stilinde değil gündüz şıklığında da kullanılan yüz mücevherleri, eksantrik ama şık bir görünüm yaratıyor.

Spacejam Yüz Mücevherleri, 478.81 TL LEMONHEAD LA cultbeauty.co.uk

Fotoğraf: @patrickta

Getty Images

2

SİMLİ GÖZ FARI
Vanessa Hudgens’ın 70’ler ilhamlı saçları ile buluşan simli makyajına bayıldık! Gece stilinin yıldızı olacak olan simli farlar, her zamanki gibi sezonda öne çıkan trendler arasında. Smokey göz makyajına farklı bir yorum getiren renkli ve simli farlar, eğlenceli bir görünüm yaratıyor. Davetler için bir ilham kaynağı arıyorsanız, simli farları denemenizi tavsiye ediyoruz.

Single Eyeshadow Goa, 420 TL NARS beymen.com

Fotoğraf: @allanface

Getty Images

3

METALİK RUJ
Disko makyajı dediğimiz zaman ilk akla gelen şey metalik veya simli farlar oluyor. Makyaj stillerinde ters köşe yapmak adına metalik rujlara yönelebilirsiniz. En az kırmızı bir ruj kadar etkileyici olan metalik rujlar hem farklı hem de dikkat çekici görünüyor. Sezonun trendleri arasında olan metalik stiller ile eşleştirebileceğiniz gümüş veya gold bazlı rujlar, fütüristik bir diskoyu andırıyor.

Cream Lip Stain Metalik Likit Ruj, 219 TL SEPHORA sephora.com.tr

Getty Images

4

METALİK EYELINER
Simli ve metalik farlar stiliniz için fazla abartılı kaçıyorsa, disko makyaj trendini yine de deneyimlemeniz mümkün. Nasıl mı? Metalik eyeliner’lar ile! Lady Gaga’nın makyajında olduğu gibi metalik eyeliner’ınızı simli bir far ile tamamlamanız şart değil. Gümüş veya altın rengi bir göz kalemi ile hem fütüristik hem de disko ilhamlı bir görünüm yaratabilirsiniz. Nude rujlar veya kirpiklerinizi belirginleştiren rimeller ile tamamlayabileceğiniz metalik eyeliner stili, bu sezon favorilerimiz arasında.

Diorshow Waterproof Eyeliner, 548 TL DIOR sevil.com.tr

Getty Images

5

GÖZ ALTI SİMİ
Simli makyajı sadece farlarda kullanmanız şart değil! Tıpkı Lucy Boynton gibi bu stili gözünüzün altına taşıyabilirsiniz. 70’li yılların disko etkisini göz altına taşıyan bu simli makyaj, Studio 54 gecelerine gönderme yapıyor. Simli bir pigment ile uygulayabileceğiniz bu makyajı Boynton gibi örümcek rimel stili ile tamamlayarak tüm dikkati gözlerinize çekebilirsiniz.

Metalik Yüz ve Vücut Simi, NYX COSMETICS nyxcosmetics.com.tr

Getty Images

6

GÜÇLÜ ALLIK & METALİK GÖZ FARI
Disko makyajı dendiği zaman aklımıza direkt olarak 70’li ve 80’li yıllar geliyor! Jodie Turner-Smith’in metalik göz farı ve pembe allık ile birleşen abartılı makyaj stili bu iki dönemin karması gibi. Maksimalizmin seviyesinin her geçen gün daha da çok arttığı bu sezonda iki iddialı makyaj stilini bir arada kullanmaktan çekinmeyin! Metalik göz farı ile 70’li yılların disko dönemine gönderme yaparken, fuşya bir allık ile 80’li yılların makyaj görünümlerini yansıtın. Bu abartılı stili parti veya davetlerinizde denemelisiniz.

Dazzleshadow Likit Far, 389 TL M.A.C COSMETICS maccosmetics.com.tr

Lip & Cheek Stain Likit Allık & Ruj, 249.90 TL THE BODY SHOP thebodyshop.com.tr

Fotoğraf: @ursulastephen

Getty Images

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen