Cts. May 25th, 2024

Eğrelti otu, şiddetli iklim değişikliklerine ve doğal afetlere direnerek 400 milyon yıldan fazla bir süredir bu gezegende var oluşunu sürdürmeye devam etmiştir. Lüks cilt bakım markası Royal Fern, bu mucizevi bitkiye kozmetik biliminin en ileri noktasında hayat veriyor.

İlhamını eğrelti otununu iyileştirici ve onarıcı gücünden alan Royal Fern’i, marka kurucusu ve ünlü dermatolog Dr. Timm Golueke ile konuştuk.

Royal Fern’in kurucusu Dr. Timm Golueke’ın kariyerinin dönüm noktaları ve uzmanlık alanları neler?
Almanya’da ve ABD’de dermatoloji okudum, cilt bakımına ve sağlıklı bir cilt elde etmek için en iyi formüllere duyduğum ilginin kaynağı buradan geliyor.

2004 yılında Münih’te kliniğimi açtım ve birçok hastamın yanlış ürün kullandığını fark ettim. Herkes bana “Cilt bakımı senin için çok önemli, neden kendi markanı yapmıyorsun?” diye sorup duruyordu. Sonunda 2015’te, onu benzersiz kılan özel patentli Royal Fern Complex formülasyonlu Royal Fern’i piyasaya sürmeyi başardım. Royal Fern’in dönüm noktası ise perakende sektörüne ilk girişimiz New York’taki ikonik mağaza Bergdorf Goodman ile oldu.

400 milyon yıldan fazla bir süredir bu gezegende var olan eğrelti otuna, kozmetik biliminin en ileri noktasında hayat verdiniz. Bu zarif bitkinin başarısının sırrı nedir?
Eğrelti otu ( FERN) , hayatta kalma konusunda saygıdeğer bir ustadır. Her kıtada sürekli olarak yeni yaşam alanlarını fethederken şiddetli iklim değişikliklerine ve doğal afetlere direnerek 400 milyon yıldan fazla bir süredir bu gezegende var oluşunu sürdürmeye devam etmiştir. Her şeye rağmen, UV radyasyonuna ve çevre kirliliğine karşı bile son derece dayanıklı, her daim yeşil kalmayı başarmıştır. Bu bitkinin sırrı, milyonlarca yıldır mükemmelleştirilen ve bitki hücrelerinin her birine zararlı çevresel faktörlere karşı olağanüstü direnç sağlayan kapsamlı bir koruma mekanizmasına sahip olmasıdır.


Royal Fern markası, okuduğunuz bir makaleyle başlayan ve eğrelti otunun tüm güçlerini keşfetmeye dayanan uzun bir bilimsel yolculuktan doğdu. Arkasındaki hikâye nedir?
Kendi cilt bakım serimi yaratmaya karar verdiğimde, doğal bir temel bileşen etrafında bir hat oluşturmak, bilimi (dermatoloji) ve doğayı eşleştirmek benim için önemliydi çünkü kliniğimde tam olarak böyle çalışıyorum.

New York Memorial Sloan Kettering Kanser Enstitüsü’nün, eğrelti otunun hücresel DNA üzerindeki koruyucu etkisini ortaya çıkaran ve eğrelti otlarının üstün bir anti-enflamatuar ve yaşa meydan okuyan kompleks olarak statüsünü yükselten bir çalışmasına rastladım. Konunun derinliklerine indim ve cildimiz için de olağanüstü faydalarını buldum. Bir biyokimyagerle ortak çalışma yaptık ve daha da verimli hale getirebilmek adına için eğrelti otu özlerini diğer aktif maddelerle birleştirdik. Buna ek olarak, cilde sürdürülebilir bir Royal Fern Kompleksi tedariği sağlamak için en uygun lipozom teknolojisini belirledik.

Marka, tüm cilt bakım ihtiyaçlarını karşılayabilecek tek bir aktif bileşen kompleksine sahip. Patentli Royal Fern kompleksinin içeriği nedir? Formüldeki değerli bileşenlerin görevleri neler?
Patentli Royal Fern Kompleksi aşağıdaki bileşenlerden oluşuyor:
• FERN ÖZÜ:Cildi kirleten faktörler ve UV radyasyonu gibi zararlı çevresel faktörlere karşı cildin direncini güçlendirir. Kolajen ve elastinin parçalanmasını önlemeye yardımcı olur. Kolajen üretimini uyarır. Hiperpigmentasyonu önlemeye ve azaltmaya yardımcı olur.
• YABAN GÜL YAĞI: Cildin yenilenmesi için destek olur.
• VOACANGA AĞACI YAĞI:Yüksek derecede anti-inflamatuar içerir.
• MİNERAL OKSİTLER:Cildin zararlı çevresel etkilere karşı direncini destekler.
• DENİZ İĞNE YAĞI: Cildi susuz kalmaya karşı korumayı amaçlar. Cildin nem bariyerini yeniler.

Royal Fern, cilt sağlığı konusunda neler vadediyor? Fern ekstraktlarını bu kadar özel yapan nedir?
Royal Fern ürünlerinin temel amacı sağlıklı, parlak ve dengeli bir cilt sağlamaktır. En önemli kısım cildinizi güneş, kirlilik, mavi ışık gibi serbest radikallerden korumaktır. Eğrelti otu sahip olduğumuz en güçlü antioksidanlardan biridir ve cildinizin yaşlanmasını önlemeye yardımcı olur.


Royal Fern bünyesinde, ne tür ürünler yer alıyor?
İhtiyacınız olabilecek her ürünü, kişisel Royal Fern bakım rutininizi oluşturmak için sizlere sunuyoruz. Cilt temizleyici ürünümüz ile başlayarak, serumlar, ampuller, kremler ve maskeden oluşan geniş bir yelpazemiz var. Saç bakım ürünleri de sunuyoruz, çok yakında sağlıklı cilt ve saçı hücre boyutunda desteklemek için takviye gıdalarımızı piyasaya süreceğiz.

Bir dermatolog olarak, cilt bakımı için en temel tavsiyeniz ne olur?
Her şeyden önce SPF 50 kullanın! Cildimizin yaşlanmasını önlemek için sahip olduğumuz en önemli şey bir güneş koruyucudur.

İkincisi önerim ise cildiniz için doğru ürünleri bulmanız gerektiği. Az ürün genellikle daha etkilidir. Her adımda çok fazla aktif maddeyi birleştirmeyin ve cildinizin belirli ürünlere nasıl tepki verdiğini dinleyin.

Son olarak özellikle 35-40 yaşlarında ideal bir cilt bakım rutini nasıl olmalıdır?
Temizlik en önemli adımdır! Cildinizi temizlemezseniz diğer cilt bakım ürünleriniz etkili olmayacaktır. Daha sonra gün boyunca antioksidan içeren bir serum kullanın ve gün boyunca bir SPF kullanın.

Akşamları da temizleyin, cildiniz tolere edebiliyorsa bir retinol serumu kullanmaya başlayın ve haftada 2-3 kez eksfoliye edin. Gece kremi ve göz kremi kullanın; ayda bir profesyonel yüz bakımına gitmeye özen gösterin.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen