Paz. May 5th, 2024

Nilay Cafer’in kendine has cilt bakım rutini ve aynı zamanda ışıltılı cilt bakımı dikkat çekiyor. Nilay’ın daha canlı ve sağlıklı bir görünüm için cilt bakımında nelere dikkat ettiğini birlikte keşfediyoruz.

Günlük bakım ritüelin nasıldır?
Güne yüzümü buz gibi bir suyla yıkayarak başlıyorum ve bunu gece yatarken de yapıyorum. Yüzümü yıkadıktan sonra cildimi kurulamıyorum. Suyun yavaş̧ yavaş̧ kendiliğinden cildimde emilmesi bana kendimi çok iyi hissettiriyor. Sonrasında mutlaka önceliğim koruma faktörlü güneş kremi sürmek oluyor. Makyaj yaptığım günlerde cildimi derinlemesine temizlerim. Gözaltı kremi ve nemlendiriciyi de hiç ihmal etmem.

Makyajında en çok hangi renk ve ürünleri kullanıyorsun? Nasıl bir makyaj tarzın var?
Pastel tonları çok seviyorum. Açıkçası çok fazla makyaj yapmayı sevmiyorum ve olabildiğince natürel görünümleri tercih ediyorum. Renklendirmek istediğimde pembe tonlarını kullanıyorum. Benim için en önemlisi de parlak bir cilt. Cildimin taze ve enerjik görünmesini çok seviyorum.

Makyaj ve saç konusunda yeniliklere açık mısın? Yoksa klasik renk ve görünümlerden yana mısın?
Günlük moduma göre değişebiliyor açıkçası. Bazen yenilikçi olabiliyorum ve canlı renkleri deniyorum ama genellikle klasik rutinimden şaşmıyorum. Konu güzellik olunca alışkanlıklarıma sadık biriyim diyebilirim.

Enerjini ne yükseltir ve neler kendini daha iyi hissettirir?
Seyahat etmek, müzik dinlemek, yürüyüş yapmak ve en önemlisi sevdiklerimle vakit geçirmek bana kendimi her zaman iyi hissettirir.

Her an her yerde sürekli çantamdadır dediğin ürünler neler?
Dudak nemlendiricim, minik aynam ve şu sıralar çil kalemim hep yanımda.

Watt’Up krem highlighter, 579 TL, BENEFIT

Yazın tatil çantanda yer alan olmazsa olmaz ürünlerin hangileri?
Tatil çantama ilk olarak yüzümü güneşten korumak için La Roche-PosaySPF 50 koruyucu kremimi koyarım. Yazın cildim normalden daha fazla kuruduğu için bol bol nem maskeleri yapıyorum. En sevdiğim nemlendirici maskelerden biri Shiseido Waso Yuzu-C gece maskesi. Ben uyurken hem cildimi nemlendiriyor hem de kaybettiği parlaklığı yeniden kazanmasına yardımcı olarak ışıl ışıl yapıyor.

Waso Yuzu-C Sleeping Mask, 670 TL, SHISEIDO

Hangi parfümü kullanıyorsun? Koku seçiminde neler etkili oluyor?
Kokularla aram her zaman iyi olmuştur. Temiz ve çiçek kokulu parfümler en sevdiklerim. Gündüz daha temiz kokan çiçek kokularını, gece dışarı çıkarken de yine temiz ama biraz daha güçlü kokuları tercih ediyorum. Giorgio Armani Prive Rouge Malachite vazgeçilmezim.

Rouge Malachite, 100 ml EDP, 4000 TL, ARMANI PRIVE


Yazı: Nilay Yalçınkaya

ELLE Türkiye Temmuz-Ağustos 2022 sayısından alınmıştır.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen