Cts. Nis 27th, 2024

En sevdiğimiz yılbaşı filmlerindeki şenlikli olay örgüleri ne kadar ikonik olsa da; asla inkar edilemeyecek bir şey, oyuncu kadrosunun (özellikle de dikkate değer çocuk yıldızların) bu filmleri biraz daha akılda kalıcı kıldığıdır.

Kalbimizde o kadar önemli bir yere sahipler ki, bu zamanda aklımıza kazınmış çocukluk anılarını geri getiriyorlar. Bazen zamanın geçtiğini unutuyoruz ve bu yıldızların yaş aldığına inanamıyoruz.

Merak edenler için, en sevdiğimiz yılbaşı filmi yıldızlarının neler yaptığını keşfetmek için yola çıktık.

Taylor Momsen
Grinç
2000
Taylor Momsen’in canlandırdığı Cindy Lou, muhtemelen Noel’in gerçek anlamını bize öğretmekten tek başına sorumlu!

Taylor Momsen
Şimdi

İkonik Noel filmi rolündeki zaferinden yedi yıl sonra Momsen, artık eşit derecede dikkate değer olan Gossip Girl’de hırslı genç Jenny Humphrey namı diğer ‘Little J’ rolünü üstlendi.

2011’de diziden ayrıldıktan sonra, o zamandan beri üç albüm çıkaran rock grubu The Pretty Reckless’a gitti.

Johnny Galecki
Çılgın Aile Yılbaşı Tatilinde

National Lampoon’s Christmas Vacation
Artık çok ünlü olan aktör 1989’da filmde Rusty olarak rol aldı.

Johnny Galecki
Şimdi

1992’de Galecki, Amerikan sitcom Roseanne’de David olarak göründü ve daha sonra gösterinin 2018’de yeniden başlatılmasındaki rolü yeniden canlandırdı. Oyuncu şu anda tartışmasız en çok, geçen yıl sona eren çılgınca popüler sitcom The Big Bang Theory’deki sinir bilimcisi Leonard rolüyle tanınıyor.

Kieran Culkin
Evde Tek Başına

Noel Klasiği Evde Tek Başına hakkında unutulmaz bir şey, genel oyuncu kadrosuna dahil edilen çok sayıda çocuktur. Kevin’in ebeveynleri gibi koşuşturma arasında oyuncu kadrosunun tamamlanmasına yardımcı olan Kieran Culkin’i gözden kaçırmış olabilirseniz sizi affedeceğiz. Ama Kieran Culkin, evet, Macaulay ile aynı Culkin.

Kieran Culkin
Şimdi

Noel filminin yayınlanmasından bu yana, kült film Scott Pilgrim vs the World’de başrol oynadı. Son yıllarda, eleştirmenlerce beğenilen Succession dizisindeki en küçük haydut Roman Roy rolüyle çok sayıda adaylık (Altın Küre, Emmy vb.) topladı.

Khail Bryant
The Perfect Holiday

2007
Film, Hollywood ünlüleri Gabrielle Union ve Queen Latifah tarafından yönetilen iç açıcı bir Noel klasiği ama Khail Bryant’ın Union’ın cesur kızı Emily rolü filme harika bir katkı.

Khail Bryant
Şimdi

Aktris, yılbaşı filminden bu yana Alex Strangelove ve en son Netflix’in zaman yolculuğu ve politik odaklı hit filmi See You Yesterday (2019) gibi filmlerde rol aldı.

David Krumholtz
Noel Baba

1994 ve 2002
David Krumholtz’un iki bayram klasiği Noel Baba ve Noel Baba 2’ deki Noel Baba’nın sağ kolu Bernard rolü oyuncu için sadece bir başlangıçtı.

David Krumholtz
Şimdi

Krumholtz, kariyeri boyunca The Newsroom, Mom, The Good Wife ve çok daha fazlası gibi popüler şovlarda birkaç kez yer aldı. Yıllık Noel misillemesi dışında en sevdiğimiz rol, 90’ların klasiği 10 Things I Hate About You’daki Michael Eckman olmak zorunda.

Rufus Sewell
Tatil

The Holiday
The Holiday’de Iris (Kate Winslet) ile kötü ilişkisinden dolayı Noel Pisliği olarak da bilinen Jasper.

Rufus Sewell
Şimdi

Şans eseri, İngiliz aktör, Judy gibi filmlerde ve The Man in the High Castle ve Victoria gibi TV şovlarında her yıl daha az sevilmeyen roller oynamaya devam etti.

Bu rollere ek olarak Sewell, The Marvelous Mrs. Maisel’de inatçı ama dahi bir sanatçı olarak konuk oyuncu olarak yer aldı.

Catherine O’Hara
Evde Tek Başına
Annelerin ve artık hevesli Tik Tok kullanıcılarının, Catherine O’Hara’nın dehşete düşmüş ‘Kevin!’ çığlığı, Franchise’ın en dikkate değer sözlerinden biridir.

Catherine O’Hara
Şimdi

Noel hırsızlarının gördüğü en yaramaz çocuğa annelik yaptığından beri, Catherine O’Hara portföyüne etkileyici krediler eklemeye devam etti. Son rolleri arasında Netflix dizisi A Series of Unfortunate Events’de Dr. Georgina Orwell’i canlandırması ve popüler dizi Modern Family’de konuk oyuncu olarak yer alıyor.

Schitt’s Creek’teki peruk meraklısı Moira rolüyle Komedi Dizilerinde En İyi Kadın Oyuncu dalında Primetime Emmy Ödülü’ne layık görüldü.

Olivia Olson
Aşk Her Yerde

Love Actually
İngiliz Noel klasiği “Aşk Her Yerde” de Sam ve Joanna’nın (çoğunlukla Sam) yer aldığı tatlı aşk hikayesi, yürekleri eriten Noel Neşesi.

Olivia Olson
Şimdi

Olivia Olson, Noel’de mutlaka izlenmesi gereken filmden beri, Phineas ve Ferb’de Vanessa Doofenshmirtz ve Adventure Time’da Vampir Kraliçesi Marceline rollerini seslendirmeye devam etti. 28 yaşındaki oyuncu, 2019’da X-Factor’da sürpriz bir şekilde göründü.

Martin Freeman
Doğuş

Nativity!
Martin Freeman’ın olduğu yerde mutlaka neşe de gelir. İngiliz şenlikli favori Doğuş! (Aslında Aşk ile birlikte) farklı değil. Bu filmden geriye kalan tek şey, gülmek için harika bir yer bulmak.

Martin Freeman
Şimdi

Nativity’de Martin Freeman’ın Paul Madden’ı canlandırması, kalbimizde özel bir yere sahip olabilir, ancak bu rol (sırasıyla), Freeman’ın gişe rekorları kıran The Hobbit Franchise’daki Bilbo Baggins rolüyle ve Marvel filmleri Captain America: Civil War ve BlackPanther’deki rolleriyle karşılaştırıldığında sönük kalır.

Zooey Deschanel
Elf

2003
Elf, Zooey Deschanel’in 1998’de oyunculuk kariyerine başlamasından bu yana oynadığı dokuzuncu uzun metrajlı filmdi, ancak 2003’te gösterime girdiği sırada Deschanel, Hollywood’da nispeten yeni bir aktristi ve şenlikli klasiğin başarısını çok daha tatlı kılıyordu.

Zooey Deschanel
Şimdi

Elf’ten bu yana aktris, 500 Days of Summer’dan Failure to Launch’a kadar film ve TV’de çok sayıda rolde rol aldı. Hepsinden önemlisi, kendisine 2012’de Eleştirmenlerin Seçimi Televizyon Ödülleri’nde Komedi Dizisinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ve Altın Küre Ödülü adaylığını kazandıran New Girl’deki Jessica Day rolü. 40 yaşındaki oyuncu, oyunculuğun yanı sıra oldukça başarılı bir şarkıcılık kariyeri sürdürdü ve hatta Görsel Medya için Yazılmış En İyi Şarkı dalında Grammy Ödülü’ne aday gösterildi.

Rachel McAdams
Aile Bağları

The Family Stone
En az değer verilen Noel filmi lütfen ayağa kalkabilir mi? Tüm şakalar bir yana, The Family Stone’un nihayet güneşe kavuşacağını umuyoruz. Rachel McAdams, ailenin en genç üyesi ve baş engel olan Amy Stone’u oynuyor.

Rachel McAdams
Şimdi

The Family Stone’un hafife alınan sürümünden bu yana Rachel McAdams, olağanüstü derecede dikkate değer bir kariyer oluşturmaya gitti.

Festival filminden bir yıl önce McAdams, Mean Girls’te Regina George’u oynayarak sonsuza dek gençlik filmlerine damgasını vurdu. Sırada Oscar ödüllü Spotlight’taki The Time Traveler’s Wife’daki yürek burkan Clare Abshire tasviri ve Netflix’in Eurovision Şarkı Yarışması: The Story of Fire Saga’daki komik Sigrit Ericksdóttir tasviri yer alıyor. McAdams, gerçekten her şeyi yapabileceğini defalarca kanıtladı.

Peter Gallagher
Sen Uyurken

While You Were Sleeping
Sen Uyurken, en başından beri parlak renkli bayram neşesinin göze batan eksikliği nedeniyle Noel film listenizin başında olmayabilir.

Peter Gallagher
Şimdi

Peter Gallagher’ın canlandırdığı Peter Callaghan, filmin büyük bölümünde uykuda kalırken, Cafe Society, American Beauty ve tabii ki The OC (Seth’in babası) gibi klasiklerdeki sayısız rolü boyunca kesinlikle uyanık.

Bu alışılmadık Noel filmi dışında onu kaçırmış olabileceğiniz başka bir film – Step Up Revolution – ama orayı size bırakacağız.

Sofia Vassilieva
Eloise at Christmastime

Sofia Vassilieva, Eloise ile Noel’de New York’taki Plaza otelinde yaşayan altı yaşındaki sevimli bir kızı oynadığı ve pek çok kişinin kalbini fethettiğini söylemek doğru.

Sofia Vassilieva
Şimdi

Vassilieva hala oyunculuk yapıyor ve 2021 suç draması The Little Things’de Denzel Washington ve Jared Leto gibi oyuncularla birlikte rol aldı. Ayrıca, yatılı okulda baştan çıkarıcı bir öğrenciye aşık olan bir genci konu alan, beğenilen mini dizisi Looking for Alaska’da ekrana geldi.

Karolyn Grimes
Şahane Hayat

It’s a Wonderful Life
Karolyn Grimes, 1946 klasiği It’s a Wonderful Life’da Zuzu Bailey olarak rol aldığında sadece altı yaşındaydı.

Karolyn Grimes
Şimdi
Grimes yalnızca 1950’lerin başına kadar oyunculuk yaptı ancak 2020’de Canaan Land’de talk show konuğu olarak ekrana geri döndü.

Rebecca Harrell
Prancer

1989
Rebecca Harrell, Noel Baba’nın olduğuna inandığı yaralı bir ren geyiğini Noel zamanında kurtarmayı umarak ona bakan bir çiftçi kızını canlandırdı.

Rebecca Harrell
Şimdi

Rebecca Harrell film yapımcısı, yazar ve çevre aktivistidir. Standing Rock’taki çatışmayı araştıran ilk senaryolu film olan 2022 yapımı On Sacred Ground filminin ortak yönetmenliğini yaptı.

Macaulay Culkin
Evde Tek Başına

Uncle Buck ve Richie Rich’teki ve özellikle tartışmasız en sevilen bayram klasiği Evde Tek Başına’daki Kevin McAllister rolleri ile Macaulay Culkin, şüphesiz 90’ların en ikonik çocuk yıldızlarından biridir.

Macaulay Culkin
Şimdi

Oyunculuğa on yıllık bir aradan sonra, Party Monster ve Saved’de yeniden ortaya çıktı. Culkin o zamanlar New York merkezli The Pizza Underground adlı bir komedi rock grubunun vokalisti ve üyesiydi. Grup 2018’de yollarını ayırdığından beri 40 yaşındaki, hicivli bir popüler kültür web sitesi ve Bunny Ear adlı podcast’in yayıncısı ve CEO’su oldu.

Mara Wilson
34. Cadde’de Mucize
Miracle on 34th Street
Mara Wilson, 1994 yapımı Miracle on 34th Street’teki ve iki yıl sonra Roald Dahl klasiği Matilda’daki rolleriyle tanınır.

Mara Wilson
Şimdi

Wilson, 2000 yılında oyunculuktan emekli oldu ve NYU’nun Tisch Sanat Okulu’nda eğitimine devam etti. 2016’da, çocuklukta şöhret ve servet kazanmanın karmaşıklıklarını tartıştığı bir kitap yayınladı. Kasım 2017’de Elle US için yazdığı güçlü bir makalede genç Hollywood yıldızlarının cinselleştirilmesine karşı konuştu. 2012’de komedi-drama filmi Billie Bob Joe’da ve Broad City’nin Bayan Doubtfire’dan ilham alan bir bölümünde rol almak için kısa bir süre ekrana döndü.

Thomas Brodie-Sangster
Aşk Her Yerde

Love Actually
İngiliz Noel klasiği ‘Love Really’deki bebek yüzlü Sam’i kim unutabilir ki?

Thomas Brodie-Sangster
Şimdi

Thomas Brodie-Sangster, Noel film yıldızı günlerinden beri yetişkinliğe doğru keskin bir eğilim yaşadı. Onu Game of Thrones, Nowhere Boy, Nanny McPhee, The Maze Runner serisinde ve hatta Star Wars: The Force Awakens’ın küçük bir bölümünde görmüş olabilirsiniz. Geçen yıl, Brodie-Sangster, yardım amaçlı mini devam filmi Red Nose Day Really için rolünü yeniden canlandırdı. Ve bu yıl şimdiye kadarki en büyük rolüyle hayranlar, Brodie-Sangster’ın Netflix’in hit dizisi The Queen’s Gambit’de Benny Watts rolünde olduğunu anlayınca sarsıldılar

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen