Per. Haz 6th, 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Konak’ın Yenişehir bölgesinde bulunan merkez binasına ulaşmakta zorluk yaşayan yurttaşlar için Karşıyaka’da Öğretmen Melahat Özçelik Hizmet Birimi’ni açtı. Branşlarında uzman hekimler tarafından sıhhat hizmeti alan İzmirliler uygulamadan şad olduklarını lisana getiriyor.

Türkiye’nin birinci belediye hastanesi olarak faaliyet gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Karşıyaka’daki hizmet ünitesi ile sunduğu sıhhat hizmetini kentin öteki yakasına da taşıdı. İzmir’in hizmet kalitesi mükafatına sahip tarihi kurumu böylelikle merkez binasının bulunduğu Konak’ın Yenişehir bölgesine ulaşmakta zorluk çeken yurttaşlara da erişim kolaylığı sağlıyor. Hastalar alanında uzman hekimler tarafından tedavi ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Karşıyaka Öğretmen Melahat Özçelik Hizmet Ünitesi’ne başvuran hastalar gerektiği takdirde Eşrefpaşa Hastanesi’ne de yönlendiriliyor. Hastalar araçlarla alınıp hastaneye getiriliyor, sonrasında tekrar konutlarına bırakılıyor.

Cumhuriyet öğretmenimizin isteği
Eşrefpaşa Hastanesi’nin Karşıyaka’daki hizmet ünitesine ait bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kadir İhtilal Demirel, “Melahat Özçelik bir Cumhuriyet öğretmeni. Kendisine ilişkin 3 daireyi hizmet vermesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlıyor. Lakin bu bağışı yaparken koşul koşuyor. ‘Burası uzman tabiplerin çalıştığı, kan analizinin yapıldığı bir hizmet ünitesi olsun’ diyor. Biz de buradaki hizmetlerimizi bir müddet sonra Melahat öğretmenin istediği biçimde hayata geçirmek için elimizden gelen uğraşı yaptık” diye konuştu.

5 branşta hizmet
Başhekim Demirel ayrıyeten, “Yeni bir anlayışla hizmete devam ediyoruz. Burada halkın isteği doğrultusunda dahiliye, genel cerrahi, diş, kulak-burun-boğaz, göğüs uzmanı hekimlerimiz bulunuyor. Diyetisyenimiz de yakında misyona başlayacak. Günde birkaç kere belediyemizin araçlarıyla burada alınan kan ve örnekler hastanemize taşınıyor. Sineması istenen hastalarımız hastaneye götürülüyor sonrasında Karşıyaka’ya tekrar getiriliyor. Bu müddette vatandaşlarımızdan çok olumlu görüşler aldık. Onların bize dönüşleri doğrultusunda başka branşlardan doktorlarımızı de vakit zaman ünitemizde görevlendireceğiz. Ünitemiz hafta içi saat 09:00 ile 16:00 saatleri ortasında hizmet veriyor. Acil olaylar 112 aracılığıyla Eşrefpaşa Hastanesi’ne ya da Sıhhat Bakanlığı’nın hastanelerine ulaştırılıyorlar” dedi.

Kolay randevu alıyoruz
Sıhhat sorunları nedeniyle merkeze başvuran yurttaşlar hizmetten memnuniyetini lisana getirdi. Tedavi olmak için üniteye gelen Gülçin Çelik, “Hem esnaf hem buradaki beşerler için hoş bir hizmet. Karşıyaka’da ek bina olması hoş. Bütün tetkikler oluyor. Şayet burası yetersiz kalırsa Eşrefpaşa Hastanesi’nin büyük hastanesine yönlendiriyorlar. Servisi var. Tabipler çok güzel, ilgililer. Bizim için yakında olması çok hoş oldu. Kolay randevu da alabiliyoruz” diye konuştu.

Hastaneye ulaşım kolaylaştı
Üniteye diş tedavisi için geldiğini aktaran Serap Akçay, “Diş rahatsızlığımdan ötürü bugün Eşrefpaşa Hastanesi’nin Karşıkaya’daki hizmet ünitesine geldim. Burada bu türlü bir hizmet veriliyor olması bizi mutlu etti. Merkez binaya gitmek vakit zaman kahır oluyordu. Karşıyaka’da sıhhat meselemiz oluğunda süratli bir biçimde tedavi alabilmek beni çok memnun etti. Verilen hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen