Pts. May 6th, 2024

İkonik Fendi Baguette, Tiffany mavisi oluyor!

Marka, Baguette çantasının 25. yaşına özel bir iş birliği ile karşımıza çıkıyor: “Tiffany&Co. x Fendi”. Yeni iş birliği, New York Moda Haftası’nda Fendi’nin Baguette’in 25. yılını kutladığı defilesinde görücüye çıkacak.

Tiffany&Co. x Fendi kapsül koleksiyonu, pürüzsüz timsah derisi veya ipek satenden orta boy bir baguette ve gümüş zincir saplı pürüzsüz deri veya ipek satenden nano boyutta bir baguette içeriyor.

Tüm stiller özel “Tiffany’ye Dönüş” tılsımlarıyla satılacak. Ocak ayında mağazalarda olacak model, 2.350 ila 140.000 $ arasında değişen fiyatlarda sunulacak. Baget şeklindeki mineli tılsımlar da koleksiyonda yer alacak.

Bu, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton markasının geçen yıl 15,8 milyar dolarlık ABD kuyumcusu alımını tamamlamasından bu yana Tiffany için ilk ortaklığı işaret ediyor. Fendi de gruba aittir.

Bu, Dior’un Nike, Gucci ile Balenciaga ve daha pek çoğuyla bağlantı kurduğunu gören modanın yakın tarihli işbirliği hikâyesinde başka bir bölümü temsil ediyor. Geçen Eylül ayında Milano’da Donatella Versace bir Fendi koleksiyonu tasarladı ve Fendi’nin kadın giyim sanat direktörü Kim Jones bir Versace serisi yarattı. Yaratıcı takas Fendace olarak adlandırıldı. Fendi ayrıca Kim Kardashian’ın Skims’iyle de bağlantı kurdu.

Tiffany & Co.’nun ürün ve iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Alexandre Arnault, “Bence işbirlikleri, hem markalar hem de müşteriler için son derece özgün oldukları sürece harikadır” dedi. Beyoncé’nin geçen hafta “Rönesans” albümünün hemen ardından yayınladığı ikinci reklam kampanyası da dâhil olmak üzere markanın yeni yönüne öncülük etmeye yardımcı oluyor.

“Bir Tiffany tasarımıyla Baguette’e saygı gösterme fikri, bariz nedenlerden ve bunu New York’ta yapmaya karar vermelerinden dolayı bizim için çok anlamlıydı. Baguette çantanın 25. yıl dönümü ve biz, takı ve çanta tasarımında birçok yeni teknik ve yenilik deniyoruz” dedi.

Baton benzeri uzun siluetleriyle Fendi Baguette modelleri, Fransız kadınlarının yerel fırınlardan aldıkları ekmekleri koltuklarının altında taşımalarından ilham aldı. İlk olarak 1997 yılında aksesuar ve erkek giyim sanat yönetmeni Silvia Venturini Fendi tarafından tanıtılan Baguette, yıllar boyunca kot, işlemeli jakarlı, payetli, suni kürk, elle boyanmış versiyonlar ve hatta kokulu modeller de dâhil olmak üzere birçok yaratıcı yineleme için bir tuval olmuştur.

Baguette, “Sex and the City” dizisindeki bir an sayesinde popüler kültür şöhretine ulaştı. Bölümde, Carrie Bradshaw parıldayan mor payetli stilini çaldırarak ünlü repliği başlattı: “Bu bir çanta değil, bu bir Baguette.” Geçen yılki devam filmi “And Just Like That” da Sarah Jessica Parker’ın kolunda aynı çanta ortaya çıktı ve stil, Y2K trendinin bir parçası olarak kadın ve erkeklerle yeniden canlanıyor.

Bir başka popüler kültür ikonu olan Tiffany Blue’nun kökenleri daha gizemli. Tiffany’nin kurucusu Charles Lewis Tiffany’nin marka ve ambalajı için neden ayırt edici robin yumurta mavisi rengini seçtiğine dair kesin bir cevap olmasa da, şirket bilgisine göre; 19. yüzyıl mücevherlerinde turkuazın popülaritesi ile ilgili olabilir. Turkuaz, düğün günü hatıraları olarak genellikle görevlilerine güvercin şeklinde turkuaz broşlar veren Viktorya dönemi gelinlerinin favorisiydi.

1998’den beri Tiffany Mavisi, Tiffany tarafından bir ticari marka rengi olarak tescil edilmiştir ve 2001’de Pantone tarafından Tiffany için özel olarak oluşturulan ve halka açık olmayan özel bir renk olarak standartlaştırılmıştır.

Parçalar, Linda Evangelista’nın yer aldığı koleksiyon için sınırlı bir pazarlama kampanyasıyla hem Tiffany hem de Fendi kanalları üzerinden satılacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen