Cts. May 18th, 2024

Türkiye’nin en esaslı liselerinden İzmir Amerikan Koleji’nin (ACI) düzenlediği Meslek Günü’ne konuk olan dünyanın en tesirli 50 bayan Fütüristi ortasında gösterilen Fütürist/Ekonomist Ufuk Tarhan, meslek yolundaki gençlere rehber olacak tavsiyelerde bulundu:

“İçine girdiğimiz ‘dijital medeniyetler çağı’nda sürdürülebilir ve başarılı bir mesleğe ulaşmak için hangi yaşta ve pozisyonda olursanız olun, daima versiyon yükseltin. Kesinlikle T-İnsan olun; yani kendinizi bir şeyin her şeyini, her şeyin de bir şeyini bilmeye adayın. Gelecekte başarılı olmak için yarının işini yarına bırakmayın!”

Türkiye’nin en esaslı liselerinden İzmir Amerikan Koleji (ACI), öğrencilerinin sağlam bir meslek vizyonu oluşturmalarına dayanak olmak üzere ACI Rehberlik Kısım liderliğinde düzenlediği Meslek Günleri (ACI Career Spotlight) kapsamında yıl boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. ACI Meslek Günleri’nin bu yılki açılışını, Forbes Mecmuası internet sitesinde dünyanın en tesirli 50 bayan Fütüristi ortasında gösterilen Fütürist/Ekonomist Ufuk Tarhan yaptı.

DİJİTAL MEDENİYETLER ÇAĞI

Öğrenci ve velilere çevrim içi söyleşiyle seslenen Fütürist Ufuk Tarhan, kendisini tipik bir “T-İnsan” olarak tanımladı ve T-İnsan’ı, “Bir şeyin her şeyini her şeyin de bir şeyini bilmeye adanmış insan” olarak özetledi. İçine girmiş bulunduğumuz “dijital medeniyetler çağı”nda sürdürülebilir, başarılı bir mesleğe ulaşmak isteyenlere, “Hangi yaşta ve pozisyonda olursanız olun, daima versiyon yükseltmeniz gerekiyor” diyen Tarhan, bunun da lakin yetkinliklerin geleceğe uyumlanması ile mümkün olabileceğini vurguladı. Tarhan hem gençlere hem de veli ve öğretmenlere, “Lütfen, T-İnsan diye özetlediğim ferdî dönüşüm modelini uygun anlayın, içselleştirin ve kesinlikle T-İnsan olun” diye davette bulundu.

TEKNOLOJİYE HÂKİM EKİP OYUNCULARI

Bireylerin T-İnsan’a dönüşmesi için, her şeyden evvel fütürist bakış açısının refleks haline getirilmesi gerektiğini belirten Tarhan, şunları söyledi: “Bunun için de herkes, derinleşmek istediği alanda öncelikle hibrid mod’a geçmeli, teknolojiye üst düzeyde hâkim, dizayncı baş yapısına sahip bir kadro oyuncusu hâline dönüşmeli.”

TARİH ÜZERE KULLANILABİLİR BİR BİLGİ: “GELECEK”

T-İnsanlaşmanın gelecekteki meslek başarısı için ne kadar hayati bir tercih olacağını örneklerle anlatan Tarhan, kelamlarını şöyle tamamladı: “Gelecek, tıpkı ‘tarih’ üzere kullanılabilir bilgiye dönüşmüş durumdadır. Hasebiyle, yarınların nasıl olacağı artık büyük ölçüde, bilinmektedir. O yüzden gelecekte başarılı ve sürdürülebilir mesleğe hazırlanmayı önemli manada isteyenler, yarının işini yarına bırakmayarak çabucak T-İnsan olmak üzere harekete geçmelidirler.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen