Cts. Nis 27th, 2024


Bu yıl 10. defa düzenlenen Hisar Coding Summit (Hisar Kodlama Zirvesi)15 – 16  Aralık 2023 tarihlerinde Hisar Okullarında gerçekleştirildi. 270 öğrencinin eğitmen 42 öğrencinin iştirakçi olarak yer aldığı aktiflik birinci sefer ortaokul 7. sınıflar,  lise hazırlık ve 9. sınıfların tamamının iştirakini sağlayacak biçimde düzenlendi. Öğretmenlerinin rehberliğinde Hisar Okulları lise öğrencileri tarafından gerçekleştirilen tertip ve atölye çalışmaları kapsamında, bilişimsel düşünme, programlama, kuantum bilişim, siber güvenlik, yapay zekâ ve makine öğrenmesi üzere bilgisayar bilimleri alanında birçok farklı başlığın yanı sıra tasarım odaklı düşünme ve girişimcilik üzere hususları da kapsayan 17 farklı atölye düzenlendi. 

Bu yıl “İnovasyonun Etkisi” temasıyla bir ortaya gelen öğrencilerin gerçekleştirdiği atölye çalışmaları kapsamında, Java ile yaratıcı hesap makinesi imali, SwiftUI ile sanat üretimi atölyesi, kuantum bilişim ile yazı tipe, çocuklar için makine tahsili üzere yeni çağın maharetleri ortasında giderek ehemmiyet kazanan alanlarda pek çok farklı atölye çalışması gerçekleştirildi. 

 270 öğrenci 17 atölye çalışmasına katıldı, atölyelerde 42 öğrenci eğitmenlik yaptı

Java, SwiftUI, Kuantum Bilişimi, Yapay Zekâ, Python, Unity 2D, Fusion360, HTML&CSS ve Javascript başlıklarında 17 farklı atölyeye katılan öğrenciler kendi yaş kümeleriyle atölye tecrübesi yaşarken bir öteki taraftan da ilgi duydukları atölyelerde kendi dizaynlarını yapma bahtına sahip oldu.  

Konuyla ilgili bilgi veren Hisar Okulları Bilişim Stratejileri Merkezi Koordinatörü Dilara Vardar: “Teknolojideki yenilikler ve yapay zekâ uygulamalarının süratle gelişmesiyle heyecan veren yeni bir çağın eşiğindeyiz. Toplumsal kalkınmanın da en değerli ögelerinden biri olan teknolojiyi manaya ve geliştirme maharetleri gençlerin tüm dünyada mesleklerine taraf verecek halde değer taşıyor. Eğitim basamaklarında öğrenilen bilgiyi bir diğerine öğretebilmek o bilginin kavrandığının en kıymetli göstergesidir.Hisar Okulları’nda bu yıl 10. kere düzenlediğimiz Kodlama Zirvesi’nde 42 öğrencimiz 270 akranına eğitim vererek, öğrenme basamağının en üst düzeyine ulaştıklarını kanıtladılar. Bu aktifliğin klasikleşmesi ve iştirakçiler tarafından her yıl merakla beklenmesi bizi sevindiriyor, her yıl içeriğini geliştirmek ve “Açık Kaynak” yaklaşımımız kapsamında eriştiğimiz öğrenci sayısını yükseltmek için çalışmalar yapıyoruz” dedi. 

  Hisar Okulları’nın eğitim modeli bilim, mühendislik, sanat ve tasarım alanlarını kapsıyor 

Hisar Okulları kurulduğu birinci günden bu yana, dünya ile rekabet edebilen öğrenciler yetiştirmek üzere; bilim, mühendislik, sanat, tasarım üzere farklı alanların ilişkilendirildiği bir eğitim modeli ve akademik program sunuyor. Okul; en küçük yaşlarından başlayarak, her seviyedeki öğrenciler için ilgi alanları doğrultusunda deney ve müşahede odaklı bilgi ve maharet edinme fırsatları yaratıyor. Bu hünerlerle donanmış öğrenciler hayat seyahatlerine, sorun belirleme, tahlil üretme ve bu tahlilleri sebatla uygulamaya koyma deneyimiyle başlıyorlar. 1591 öğrencisi olan okulun mezunları, Türkiye ve dünyanın önde gelen eğitim kurumları ve kuruluşlarında eğitim ve çalışma hayatlarına devam ederken, içinde bulunduğu toplumun ilerlemesine de katkı veriyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen