Cts. Nis 27th, 2024


Konya Büyükşehir Belediyesi çatısı altında kentin çocuklarının akademik ve toplumsal gelişimlerine katkıda bulunmak hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Bilgehanelerde klâsik “Münazara Yarışması” bu yıl da büyük heyecana sahne oldu. “Fikirler çarpışıyor, bilgeler yarışıyor” mottosuyla düzenlenen yarışta birinciliği Nizamülmülk Bilgehanesi kazandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yönelik faaliyetlerinden olan Bilgehanelerde, klâsik hale gelen “Münazara Yarışması” bu yıl da büyük çekişmeye sahne oldu.

Geçtiğimiz yıl, “Münakaşa değil, münazara” temasıyla düzenlenen müsabakanın bu yılki mottosu, “Fikirler çarpışıyor, bilgeler yarışıyor” oldu. 24 Bilgehanenin katıldığı iki basamaklı yarı final etaplarının akabinde finale çıkmaya hak kazanan Sultan Alparslan, Sarayönü, Nizamülmülk ve Ali Ulvi Kurucu Bilgehane öğrencileri, çeşitli tezleri rasyonel önermeler ile savunmaya çalıştı. 

Finalde yarışan 4 Bilgehane, “Başarıya ulaşmak için çalışmak / zeki olmak önemlidir” ve “Ülkenin kalkınması için sanayi / tarım önde tutulmalıdır” tezlerini savundu. Heyetin değerlendirmesinin akabinde Nizamülmülk Bilgehanesi birinci olurken, Ali Ulvi Kurucu ikinci, Sultan Alparslan üçüncü ve Sarayönü Bilgehanesi de dördüncü oldu. Müsabakanın sonunda dereceye giren ekiplere kupa ve mükafatları takdim edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen