Cum. May 3rd, 2024

Yaklaşık on yıl önce Los Angeles’tan New York’a taşınan Gigi Hadid, kışların ne kadar soğuk ve sert geçtiğinin farkına vardı! Kariyeri boyunca sayısız markanın koleksiyonlarının modelliğini yapan Hadid, bu sefer de kendi markasını kurma kararı aldı. ‘Guest in Residence’ adlı bir triko markası kuran Hadid, geçtiğimiz ay Instagram’dan markasının sahne arkası görüntülerini paylaşarak kreatif süreç hakkında ipuçları vermişti.

Markanın Instagram hesabından yapılan bir paylaşımda, “Zarafetin ve rafine konforun bir sembolü olan kaşmir, uzun zamandır bazıları için ulaşılmaz bir lüks olarak görülüyor. Kreatif Direktörümüz Gigi Hadid, lüks triko dünyasına daha geniş bir kitleyi davet etmeyi umarak, daha ulaşılabilir fiyatlara sahip yeni teklifler sunuyor” yazdı.

7 Eylül’de lansmanını yapan Guest in Residence markası, eşofman, hoodie, bluz, atkı ve şapka gibi çeşitli kaşmir parçalar sunuyor. Farklı ve eğlenceli renklerdeki opsiyonları ile $400’ın altında alışveriş opsiyonu sunan Hadid, basın açıklamasında, “Bizler bu gezegende ve bedenlerimizde misafiriz. Giysilerimizde misafir. Seyahat ettiğimizde veya konfor alanımızın dışına çıktığımızda konuklar. Hatta kendimize misafir gibi hissedebiliriz, kim olduğumuzu öğrenirken hayatta gezinebiliriz. Misafir olarak tek garanti, seyahatinizin kalıcı olmadığıdır. Bu nedenle, zaman bir misafirin nihai lüksüdür. Guest In Residence’ı zamanı düşünerek tasarladık. Kendi zamanımız sınırlı olsa da, bütünlük ve niyetle parçalar inşa ederek geleceğin yadigarlarını yaratmaya başladık. Eserlerimizin nesiller boyu iyi yaşanmış hayatları temsil etmesini umuyoruz,” yazdı.

Daha önce de tasarım konusunda deneyimi olan Hadid, Tommy Hilfiger ile dört koleksiyon, 2017’de Vogue Eyewear ile bir kapsül koleksiyon ve geçtiğimiz aylarda ise Frankie’s Bikinis ile bir mayo koleksiyonu tasarlamıştı. Markasını doğru zamanda çıkarmak için beklediğini anlatan Hadid, “Bunu aceleye getirmek istemedim. Doğru bir fikrin bana doğru bir zamanda geleceğini biliyordum,” demişti.

Ailesiyle büyürken edindiği değerleri markasına yansıtan Hadid, ailesinin kaliteli parçaları bir yatırım olarak görmesine değindi. En kaliteli kaşmiri ��ç Moğolistan’dan tedarik eden Hadid, tüm Guest in Residence stillerini, triko severlerin arzu ettiği uzun ömürlülüğü sağlayan biyolojik olarak parçalanabilen bir iplikten üretti.

Hadid’in kreatif vizyonunu devam ettirmek için Guest in Residence markasına sektörden önemli isimler de alındı. Markanın baş tasarımcısı olarak daha önce The Row’da çalışan Sijeo Kim çalışırken, Styling tarafında ise Hadid’in yakın arkadaşı ve moda editörü Gabriella Karefa Johnson, Sanat Yönetmeni olarak da Julia Wagner seçildi. Pablo Di Prima tarafından çekilen ilk kampanyasında ise genç modellerden 100 yaşında bir modele kadar 100 portrenin yer aldığı bir yol izlendi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen