Çar. May 1st, 2024

Suç podcast yayınları arasında sınırsız seçenek var ama işin içine Kim Kardashian girdiği zaman bu podcast’ın binlerce dinleyicinin ilgisini çekeceğine eminiz. Seneler boyunca Amerika’nın suç ve ceza adalet sisteminde reform yaratma tutkusundan bahseden ve bunun üzerine giden Kardashian, bir hukuk okuluna kaydolmuş ve 2021’de ‘baby bar exam’ adlı ön hazırlık sınavını geçmişti. Bu sınavdaki başarısından önce 2020’de Spotify ile bir anlaşma imzalayan Kardashian, ‘The System’ başlıklı bir suç podcast serisi çıkarma kararı almıştı.

“İlk sezon, bir adamın Ohio’da meydana gelen üçlü cinayetten ölüm cezası aldığı gerçekten çılgın bir dava hakkında” diyerek Interview dergisine konuşan Kardashian, “Bu davanın nasıl ele alındığı konusunda çok fazla karmaşa var ve dinleyicileri gerçeği arama yolculuğuna çıkarıyoruz,” diye ekledi. İlk bölümde mercek altına alınacak davanın ismini açıkça söylemese de Kardashian, 2019’da ölüm cezasına çarptırılan bir adamın davasının savunmasında yer almıştı. Kevin Keith, Kim’in onu hapishanede ziyaret etmesi ve yeniden yargılanması için defalarca tweet atması ile üç kişinin öldürülmesinden haksız yere mahkum edildiğini iddia etmişti.

“Kevin Keith’in davasını geçen sene duymuştum ve bunun hakkında daha fazla öğrendiğim zaman, onun başına gelenleri dünyanın duyması gerektiğine daha çok inandım,” diye bir Tweet atan Kardashian, “İdam sırasındaydı ve Ohio valisi cezasını şartlı tahliye olmadan ömür boyu hapse çevirmeden önce infaz günlerinde geldi” diye eklemişti.

Röportaj sırasında, haksız yere yargılanan insanları neden bu kadar tutkuyla savunmak istendiği sorulunca Kim Kardashian da, “Sadece sosyal medyada adil olmayan bir şey gördüm ve bunu anlamadım. Şiddet içeren hiçbir şey yapmayan, daha önce hiç bir trafik cezası bile almayan bir kadın, uyuşturucu davasında yargılanmış ve Charles Manson ile aynı cezaya çarptırılmıştı. Bunu gördüğüm zaman hiç anlam veremedim ve daha iyi bir avukatı olması gerektiğini gördüm. Gerçekten bilemedim ve bu konuda kendimi eğitmeye karar verdim” dedi.

Bir kadın ıslahevine yapılan ziyaretin, bu hikayelerin arkasındaki, çoğu hayatında bir erkek için bir tür suç işlemiş olan insanlara gerçekten gözlerini açtığını açıklamaya devam eden Kardashian, “Kadın hapishanesine getirilene kadar bu işin peşini bırakabileceğimi bilmiyordum. Hikayeleri birbirine çok benziyordu. Hepsi erkek arkadaşları ya da kocaları için bir suç işlemişti. Yani, muhtemelen aptalca bir şey yaptım. Bir noktada ve belki de benzer bir durumda olmaktan sadece birkaç karar uzaktaydım, herhangi birimiz olabilirdik. Sistemin ne kadar bozuk olduğunu görünce duramadım. Elimden geldiğince çok insana yardım etmeliyim. Bu insanlar hapse atılıyor ve kimsenin umurunda değil. Bu çok üzücü,” dedi.

Kendisini birçok sektörde öne atan Kardashian, televizyon programlarında, moda dünyasında ve kozmetik sektöründe emin adımlarla ilerlerken şimdi ise bir podcast serisi yaratıcısı oluyor. ‘The System’ podcast serisinin ne zaman yayınlanacağını bilmiyoruz ama Spotify’da bir hit olacağı kesin!

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen