Çar. May 15th, 2024

Sabancı Holding İdare Heyeti Lideri Güler Sabancı, Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, Sabancı Holding Yapı Materyalleri Küme Lideri Burak Orhun ve Çimsa Genel Müdürü Umut Zenar, geçtiğimiz temmuz ayında Cimsa Sabanci Cement BV tarafından devralınan İspanya’nın Valensiya kentindeki Buñol Çimento Fabrikası’nı ziyaret ederek, fabrika çalışanlarıyla bir ortaya geldi.

Sabancı Holding İdare Heyeti Lideri Güler Sabancı, ziyaret kapsamında çalışanlara yaptığı konuşmasında, “Bugün Valensiya’da sizlerle birlikte olmaktan büyük memnunluk duyuyorum. Beni ve idare grubumuzu ağırladığınız için teşekkür ederim. Sabancı Topluluğu’na güzel geldiniz diyor; ailemizin bir modülü olduğunuz için çok memnun olduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Güler Sabancı konuşmasına şöyle devam etti: “50 yılı aşkın müddettir deneyimimizin olduğu çimento ve yapı materyalleri dalı, her vakit portföyümüzdeki ve stratejimizdeki en kıymetli faaliyet alanlarından biri oldu. Bugüne kadar elde ettiğimiz deneyimlerimizi ve bilgi birikimimizi, Buñol’un yarım asırlık deneyimi ile birleştirerek sizlerle dünya çapında başarılara imza atacağız. Bir fabrikayı, bir şirketi başarılı kılan, çalışanlarıdır. Bu iştirakte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok başarılı olacağınıza eminim.”

Güler Sabancı, fabrikada daha fazla bayan çalışan olmasını dilek ettiğini belirterek, günümüzde çeşitliliğin daha âlâ iş sonuçlarına ulaşmada ne kadar değerli olduğunu vurguladı.

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper ise konuşmasında şunları söyledi: “Çimsa’nın yapı gereçleri kesiminin küresel oyuncusu olma seyahatinde, sizlerin rolü çok büyük olacak. Bilgi birikimlerimizi paylaşarak Çimsa markasını birlikte daha ileriye taşıyacağız. Küresel olarak portföyümüze kattığımız her şirket bizim için son derece değerli.”

Konuşmalarının akabinde Güler Sabancı ve Cenk Alper, Buñol’de üretilen birinci Çimsa markalı çimento torbalarını birlikte imzaladı.

Çimsa Hakkında

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, 1972 yılında Mersin’de kurulmuştur. Çimsa bugün Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde, Afyonkarahisar’da bulunan 5 entegre fabrikası ve Ankara’da bulunan öğütme tesisiyle üretim faaliyetlerini yürütmektedir.

Beyaz çimento alanında dünyanın başkan markalarından biri olan Çimsa; operasyonel kabiliyetini ana hissedarı Sabancı Holding’in finansal gücü ile birleştirerek oluşturduğu Cimsa Sabanci Cement BV aracılığıyla memleketler arası alandaki operasyonlarını sürdürmektedir.

Çimsa, pazar odaklı yaklaşımı ve geniş dağıtım ağıyla müşterilerinin eser ve hizmet gereksinimlerini eksiksiz ve vaktinde karşılamaktadır. Paydaşlarının sağlam bir iş ortağı olarak, gelecek jenerasyonlara uzanacak hayat alanları ve altyapıları için gerekli gereçleri sağlamaktadır.

Çimsa, gri çimentonun yanı sıra ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum aluminat çimentosu üzere özel eserlerle de inovasyon konusunda Türkiye çimento ve yapı materyalleri kesimine öncülük etmektedir.

Tüm paydaşlarına kıymet yaratan ve karlı büyümeye odaklanan Çimsa, bunu gelecekte de sürdürmeyi hedeflemektedir.

Çimsa Sabancı Cement Bv Hakkında

Sabancı Holding ve Çimsa’nın operasyonel ve finansal güçlerini birleştirerek küresel beyaz çimento pazarında önder bir oyuncu olma ve buna ait daha verimli ve güçlü bir platform yaratma gayesi doğrultusunda; Sabancı Holding’in 60, Çimsa’nın 40 oranında sermayesine katıldığı Hollanda’da yerleşik Cimsa Sabanci Cement BV unvanlı şirket Kasım 2020’de kurulmuştur.

Cimsa Sabanci Cement BV, bünyesine yeni kattığı Valensiya (İspanya)’daki beyaz çimento fabrikası, Houston (ABD)’de bulunan öğütme tesisi ve Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya) ve Sevilla (İspanya)’da bulunan terminalleri ile memleketler arası bir beyaz çimento oyuncusu haline gelmiştir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen