Pts. May 6th, 2024

Sana kendini en iyi hissettiren güzellik ritüelin nasıldır?
Pazar sabahı uyanıp derin saç bakımıyla başlayıp, devamında cilt, ayak bakımı, vücut peelingi, sonrasında duş ve cildimi güzelce nemlendirdiğim vazgeçilmez bir ritüelim var. Haftada bir gün kendimi şımartmayı seviyorum.

Cilt bakımın için günlük olarak neler yaparsın?
Temizlik benim için çok önemli. Cilt temizliğine ciddi mesai harcarım, asla temizlemeden uyumam. Sabah ve akşam cilt temizliğinden sonra genelde sabahları göz altı ve yüz nemlendiricisi ve tabii ki güneş koruyucu uygularım. Gece ise uyumadan C vitaminli veya hyalüronik asitli serumlar sürerim.

Marfa, 75 ml EDP, 4295 TL, MEMO PARIS

Makyajında en çok hangi renk ve ürünleri kullanıyorsun?
Makyajım genelde nude ve pembe tonlarındadır. Beyaz tenli olduğum için kendime en çok bu renkleri yakıştırıyorum. Fondöteni sadece özel günlerde hatırlarım. Genelde eyeliner, maskara, göz altı kapatıcısı, allık ve ruj yeterlidir. Senelerdir Stila’nin eyeliner’ını tercih ederim.

Enerjini ne yükseltir ve neler kendini daha iyi hissettirir?
Düzenli yaşam ve iyi uyumak enerjimi en çok yükselten şeyler. Güzel bir uykunun ardından bir fincan kahveyle güne başlamak kadar keyifli bir şey yok.

Sürekli çantamdadır dediğin ürünler hangileri?
Dior Addict Lip Glow dudak balmı her daim çantamdadır. Hem kuruyan dudaklarımı nemlendiriyor hem de çok tatlı bir pembelik veriyor.

Addict Lip Glow, 605 TL, DIOR

Peki favori parfümün? Koku seçiminde neler etkili oluyor?
Memo Marfa kullanıyorum. Dönem dönem değiştirdiğim oluyor ama imza kokum bu diyebilirim. Genelde çok ağır ve keskin parfümlerden hoşlanmam. Parfümde aradığım en önemli özellik ise kalıcı olması. Ayrıca yanından geçtiğim bir kişi eğer beni durdurup kokumu soruyorsa işte o doğru kokudur diyorum.

Sana göre güzelliğin tanımı nedir?
Kesinlikle özgünlük ve doğallık. Başkasında beğendiğim şeyi kendime uygulamayı sevmem. Başkasına yakışan bana yakışmayabilir. Hayatımda hep doğallık ve özgünlüğü çok güzel bulmuşumdur. O yüzden abartı olan her şeyden uzak dururum.

“Özgün olan her şeyi çok güzel buluyorum. Makyajımda doğal tonları ve hafif uygulamaları tercih ederim.”

Waterproof Liquid Eye Liner, 23 USD, STILA


Yazı: Nilay Yalçınkaya

ELLE Türkiye Mart 2022 sayısından alınmıştır.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen