Paz. May 5th, 2024

“Doğru makyajı yıllar içerisinde yapmayı öğrendim. Cilt tonum sıcak alt yapılı olduğu için makyajımda da sıcak tonları kullanıyorum.”

Sana kendini en iyi hissettiren bakım ritüelin nasıldır?

Her gün sabah ve akşam cildime uyguladığım bir cilt bakım rutinim var. 5-6 senedir bir gün dahi atlamadan yapmaya gayret gösteriyorum. Sabah ve akşam kullandığım ürünler neredeyse aynı. Öncelikle yüz temizleme köpüğüyle cildimi temizliyorum ve tonik sürüyorum. Sabah gündüz serumu ve nemlendirici akşamsa gece serumu ve daha yoğun bir nemlendirici sürüp rutinimi tamamlıyorum.

Makyajında en çok hangi renk ve ürünleri kullanıyorsun?

Yıllar içerisinde doğru makyajı yapmayı öğrendiğimi düşünüyorum. Yıllardır kullandığım ürünler ve tonlar aynıdır. Çok maceraya atılmam makyaj konusunda. Cilt tonum sıcak alt yapılı olduğu için sıcak ürünleri tercih ediyorum. Kahverengi göz kalemi ve far, mürdüm maskara ve şeftali tonlarında allık gibi.

Makyajda renk seçerken nelere dikkat etmeli? Ten ve saç rengine göre hangi renkleri önerirsin?

Bu konuda fazla bilinmeyen ama çok önemli olan bazı gerçekler var. Aslında makyajı ten ve saç rengimizden ziyade cilt rengimize göre yapmamız gerekiyor. Örneğin sarışın mavi gözlü iki kadın ele alalım. Birine macenta içeren soğuk göz farları ve fuşya rujlar yakışırken diğerinde bu tonlar çok soluk durabilir, o kişiyi olduğundan daha yaşlı ve yorgun gösterebilir. Kısacası cilt rengine uygun ve sahip olduğu renklerle -saç, göz, kaş, kirpik gibi kontrast yaratmayacak aksine bütünlük sağlayacak renkler tercih edilmelidir.

Altın parıltılı kuru yağ, 270 TL, NUXE

Enerjini ne yükseltir ve neler kendini daha iyi hissettirir?

Bana en iyi gelen şeylerden biri güne erken başlamak. Uyandıktan hemen sonra ayna karşısına geçip cilt bakım rutinimi yapmak, sonrasında spor ve güne hazırım. Hayal kurmak da kendimi harika hissettirir.

Her an her yerde sürekli çantamdadır dediğin ürünler neler?

El kremi, dudak koruyucu ve güneş koruyucu. Bu üçlü daima çantamdadır.

Güneş koruyucu, 295 TL, CAUDALIE

Yazın tatil çantanda yer alan olmazsa olmaz ürünlerin hangileri?

Güneş koruyucu ve bronzlaştırıcı diyebilirim. Bronzlaştırıcı ürünlere ve altın parıltılı yağlara bayılıyorum.

Parfümde en çok hangi kokuları seviyorsun?

Doğada hangi kokuları koklamaktan hoşlanıyorsam bu parfümde de aynı oluyor. Meyve ve çiçek kokularını çok seviyorum. Narenciye ve hindistancevizine de ayrı bir tutkum var.


Orange Blossom Cologne, 100 ml, 1495 TL, JO MALONE


Yazı: Nilay Yalçınkaya

ELLE Türkiye Haziran 2022 sayısından alınmıştır.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen